arko1986 nemoj da se pravis pametan ako te je covek pitao odgovori mu ovde ako znas! krstak isplati se dati 50e vise zbog DVI zato sto je kvalitetnije brze i bolje!
Nije da cu nekoga da vredjam, ali ni ti shooter nisi dao bas dobar odgovor koj bi mogao da mu objasni zbog cega je bolje dati vise love.. Znaci ono sto je bitno jeste da je slika kod DVI monitora kvalitetnija i zivopisnija, nije neka ogromna razlika, ali se da primetiti.. ono sto je bitnije jeste da ces kod moniotra sa DVI-jem uvek imati istu sliku, znaci i nakon 10 godina on ce ti prikazivati isti kvalitet slike kao i kada si ga kupio..dok kod monitora sa VGA to nije slucaj,jer oni nakon 4 godine krecu da gube tu zivost boja i toplinu, kao i sam kvalitet slike.. Znaci DVI jeste isplativiji ako gledas na duge staze, ali ako ces monitor menjati za neke 2 godine, onda mozes uzeti neki VGA monitor sa kvalitetnom slikom.. E da, zaboravio sam da te pitam, a izmedju kojih monitora se dvoumis??
Ne kupujem monitor ali kad bih kupovao, kupio bih obavezno sa DVI ulazom. Cisto sam zeleo da cujem vase misljenje jer neki me likovi ubedjuju kako je DVI glupost, VGA daje istu sliku i ne isplati se davati malo vise para. Poslacu im link ka ovom forumu pa neka vide sta iskusni ljudi kazu i ako mogu neka objasne zasto je DVI bezveze.
Danas u praksi, može se jasno videti razlika u korist DVI-a. U stvari je problem u tome da su komponente za VGA postale totalni shit po pitanju kvaliteta, po meni,namerno. Dugi niz godina, razlike su u praksi bile neznatne ili nikakve a onda su `odjedared` postale baš vidljive. Kod monitora do 22 inča, u praksi ne bi trebalo da se vidi neka veća razlika, i u skorijoj prošlosti se i nije videla, ali danas.... pogotovo za veće rezolucije i panele, DVI je neizbežan. Jedina mana je, kod VGA kad ti se slika ne sviđa, uvek imaš nadu da ćeš nešto uz prčkanje da popraviš, kod DVI-a nema te nade. Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Pa DVI bi `trebao` da bude bolji, ali u principu nije. Zapravo postoje 4 vrste DVI kabla i ono sto sam ja do sada vidjao, doslovno svuda, je analogni DVI kod koga ljudi jedino mogu osetiti razliku na osnovu autosugestije...
Dakle obavezno vidi o kom tipu DVI konektora je rec ili ces samo baciti pare...
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647266. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.