Ljudi, situacija je sledeca: hocu da isteram sliku sa kompa na tri mesta, od toga 2 na monitore i jedan signal na tv. Karta koju sada imam, ati radeon ima 3 izlaza(anlg, digi, i s video) ne moze u isto vreme da pogura 3 signala. Dakle, da li postoji kartica koja to moze da uradi ili mozda da pokusam sa dve graficke. Da li neko zna kako izvesti akciju sa dve graficke?! Hvala
Ako se `igraš` sa montažom pravo rešenje je Matrox RT.x2 jer on sam pored realtime MPEG-2 čipa ima svoj DVI za preview monitor. Ali kartica ima priličnu cenu, ali i performanse. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Bogami, skupa igracka ova parhelia. Performanse su fantasticne ali 600 i nesto dolara... Nego, kako bi bilo da probam da nabudzim jos jednu graficku karticu na PCI ili PCI e ? Da li bi bilo problema, tj. da li bi to funkcionisalo tek tako?!
Možeš da probaš da dodaš neku bolju PCI karticu i da se nadaš da će win da je prepozna kao 3. displej - onda si na konju, ako ne onda si ograničen na clone dekstop-a.
Šta ti u stvari hoćeš da turiš na 3. displej ? Clone, exteded, neki preview ? _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Hocu preview video slike, kao sto si pretpostavio, igram se sa montazom. Znaci, dva monitora za rad u softveru i treci (TV) za video preview... Moracu da pokusam sa drugom kartom pa sta bude... Hvala na savetima
može i After sa cyberzeka plug-in-om ali meni ne radi...overlay se zaglupi.
Moje rešenje je ogroman Primery monitor (1920 x 1200) na koji mogu skoro sve da stavim i Secundary (extended) za preview. Ne bi se zezao sa starim PCI karticama....
Ma znam, ja sam sada na slicnoj postavci, jedan veliki i jedan mali monitro. Ali bilo bi kraljevski kad bih spicio sliku na TV... zar ne... U svakom slucaju, hvala na konsultacijama !!
Sad kad bih imao pare, momentalno bi kupio Matrox-a RT.x2 i dobio njen savršen preview, a ova dva bi bi koristio za timeline i uživanje. Hteo sam ja da se igram sa još jednom PCI karticom al nemam više slobodnih PCI slotova. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
TrippleHead2Go. Koristi se sa bilo kojom grafickom kartom. Kod nas se tesko moze naci, ako ti odgovara ovakva sprava, mail me, mozda mogu da ti zavrsim polovnu, ako vec nije prodata. Isla je sa nekom polovnom masinom, pa ako su momci raspolozeni da je prodaju odvojeno, mogu da vas spojim.
Meni se ne sviđa kako Triiple head to go radi...on u stvari dva monitora vidi kao jedan tako da su prva dva ili druga dva u stvari jedan softverski sa ogromnom rezolucijom, što znači stretch task bar, programi se otvaraju na sredini...ne odgovara mi to, Znam šta čovek traži, hoće 3 potpuno zasebna displeja. Treći extended bi bio savršeno rešenje.
Mada ako čoveku ne smeta stretch (razvučeni dekstop) na prva dva a treći fizički monitor (drugi softverski) da bude preview, neka pogleda detaljnije.
Apsolutno postujem tvoje misljenje. Ja ovo nisam video svojim ocima kako radi, samo su mi objasnili, a bolju sam predstavu stekao kada sam pregledao onaj link. Oni su bili zadovoljni tim resenjem, a radilo je u muzickom studiju na tri 19` monitora. E sad, za mene je to dobro ili lose onoliko koliko ti kazes da jeste u odnosu na Phareliu, jer si kompetentan i video kako radi jedna a kako druga sprava. Eto, koliko sam samo mogao da zakljucim, Pharelia je mnogo bolja nego sto je skuplja, ali ako moze da mu zavrsi posao 2Go, onda neka ramotri i tu opciju.
:: :: Meni se ne sviđa kako Triiple head to go radi...on u stvari dva monitora vidi kao jedan tako da su prva dva ili druga dva u stvari jedan softverski sa ogromnom rezolucijom, što znači stretch task bar, programi se otvaraju na sredini...ne odgovara mi to, Znam šta čovek traži, hoće 3 potpuno zasebna displeja. Treći extended bi bio savršeno rešenje :: :: Mada ako čoveku ne smeta stretch (razvučeni dekstop) na prva dva a treći fizički monitor (drugi softverski) da bude preview, neka pogleda detaljnije. :: :: Mada 300 novčanih jedinica.. :: :: http://www.trustedreviews.com/displays/review/2006/04/12/Matrox-TripleHead2Go/p :: http://techgage.com/article/matrox_triplehead2go :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti... :: ::
@VMARC Tačno, neka razmotri šta mu odgovara. Sve ima svoju cenu, Parhelia (hardwerski) 3 displeja - koji hoćeš (1,2,3), gde hoćeš (gore, dole, levo, desno), kako hoćeš (extended, clone, zoom, stretch) ili TriipleHead2Go (softwerski split) 2 softwerska displeja - 3 = (1+1) +1 = 1 + (1+1).
I opet po ko zna koji put, cena dolazi na put željama i idejama. Tri monitora za montažu ti trebaju ako baš pičiš neki HD (720p, 1080p), pa nema mesta za 100% preview. Za PAL ili NTSC ti je sasvim dovoljna jedna sotona (1920x1200) i jdan manji za preview.
Dobro razmislii šta ti i dal ti treba pa tek onda ruke u novčanik. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Samo bih dodao da je najskuplja ona oprema koja se ne koristi (ili ne radi kako treba).
:: :: @VMAR :: Tačno, neka razmotri šta mu odgovara. Sve ima svoju cenu, Parhelia (hardwerski) 3 displeja - koji hoćeš (1,2,3), gde hoćeš (gore, dole, levo, desno), kako hoćeš (extended, clone, zoom, stretch) ili TriipleHead2Go (softwerski split) 2 softwerska displeja - 3 = (1+1) +1 = 1 + (1+1). :: :: I opet po ko zna koji put, cena dolazi na put željama i idejama. Tri monitora za montažu ti trebaju ako baš pičiš neki HD (720p, 1080p), pa nema mesta za 100% preview. Za PAL ili NTSC ti je sasvim dovoljna jedna sotona (1920x1200) i jdan manji za preview :: :: Dobro razmislii šta ti i dal ti treba pa tek onda ruke u novčanik :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti... :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.