Sve instalirano kako treba, Vista x64 ili XP x64, drajveri kao prodju, sve kao bude OK ali cim pokrenem npr. 3d studio ili pak neku igru, ubija koliko sece. Zna li neko o cemu se radi i sta moze da bude? Komponente ostale su high end tako da nije do njih, kao ni do napajanja koje je inace 1200w chieftec.
Jok... Želja mu je bila da ima 8800, al se za*eb`o, pa je uz`o 9800... Pa zar ne znaš ti da je juče na ovom forumu utvrđeno da su stare karte bolje od novih... Ili beše obrnuto... Sad već alkohol radi...
Pa koje su to komponente HI-END ako nije tajna?Inace ti driver-i koji idu uz kartu su ocajni...Trazi neke druge sa neta pa pokusaj ponovo...Ipak me muci i ako driver koji se dobiju uz kartu nisu dobro odradjeni i optimizovani zasto sece???To mi nesto ne mirise na dobro mada opet treba uzeti na prvom mestu drivere jer je karta sasvim nova!
Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! @PCBeast@
:: Sve instalirano kako treba, Vista x64 ili XP x64, drajveri kao prodju, sve kao bude OK ali cim pokrenem npr. 3d studio ili pak neku igru, ubija koliko sece. Zna li neko o cemu se radi i sta moze da bude? Komponente ostale su high end tako da nije do njih, kao ni do napajanja koje je inace 1200w chieftec :: :: P.S. Pisem u zurbi :: :: Hvala svima unapred ::
A kako je to instalirano kako treba ? 99% da nisi obrisao stare drajvere pa instalirao nove nego sam pregazio ...........Unistal starih ...restart kompa.....driver cleaner - -restart kompa - instal novih drajvera - -restart kompa.....To je pravilna procedura a to sto si naveo su upravo posledice nepravilne instalacije novih.....
Najpravilnija instalacija drajvera je isla sledecim putem, ceo sistem sam oborio, podigao sve iz pocetka, instalirao sve po P.S.-u, kao sve radi sa grafikom ali jok. Pre ovoga sam imao 8800gtx koja je radila savrseno do poslednjeg dana boravka kod mene. Inace, konfiguracija je sledeca: Intel Core 2 Quad QX6850, 3GHz, 1333FSB Asus Rampage Formula X48 cipset, Thermaltake Big Water Pro 760 vodeno hladjenje 8GB Kingston HyperX DDR2 1066 Dual channel Asus EN9800GX2, 3x500GB Seagate 16MB kesa, Chieftec napajanje 1200W RP, Thermaltake Kandalf kuciste Dell 3007FPW 30` monitor
Nikakav 32-bitni XP ili Vista ne dolaze u obzir posto imam 8GB memorije a on mi vidi samo 3GB tako da to pada u vodu. Dao sam para i para na ovo cudo a opet nesto mora da me pr*ca*. I ja sumnjam na drajvere posto na Visti x64 nisu uopste prosli instalaciju do kraja, kao instalira i kad zatrazi restart, uradim to, medjutim, nigde ni traga od drajvera kad se sistem podigne. Nakon toga puknem i dignem XP X64, prodje instalacija drajvera do kraja, sve kao OK, sve radi ali 3d studio jok i ove bedne igre iako ih ne igram, kako bih drukcije probao grafiku, morao sam da instaliram taj Crysis sa svim patch-evima, sve proslo, pokrene ga i kad krene, ubija koliko sece... Drajveri koji su probani su najnoviji nvidia drajveri za x64 vistu ili x64 XP, Forceware 174.54, jedino sto nisam probao guru3d drajvere 174.85 beta za x64 Vistu ali smatram da oficijalni drajveri stable varijante za ovu graficku moraju da rade. Ne znam sta raditi, zaista.
Lepa konfa...Imamo slican ukus...Vidi ovako...To napajanje sto imas vec mnogo njih su se zalili na njega i bilo je dosta reklamacije...Ajde ti lepo od nekog pozajmi neko drugo malo jace napajanje da moze da pogura tu konfiguraciju i probaj masinu da otklonis sumnju prvo sa njega...Nebi trebalo da bude ali tako se radi...Testiras komponentu po komponentu i docices do problema!P.S.Imam zamerku na vodeno...Cisto onako da ti kazem...Vodeno je mnogo lose i za CPU osrednje kategorije a kamo li za QX6850...Ja za koji dan dobijam QX9650 i uzimam TT745 sa EK vodenim blokom i zavrsio sam posao...Greota je da mucis taj CPU koji se jos mnogo vise greje od 45 NM Quad-a!
P.S.P.S.Kakav ti je operativni sistem?Mozda imas bug sa drvierom za graficku zbog njega...Mozda te nesto zeza u sistemu 32!
Baci mi screenshoot CPU-Z na mainboard delu da vidim dal ti radi karta full rezimu 16x!
Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! @PCBeast@
:: Ne znam ni sam, nesto nije u redu. Idem onim pravcem da vidim sta cete vi reci pa ako je to krajnje resenje, onda mi nema druge :: :: ::
Napajanje je vise nego dovoljno za tvoju konfiguraciju i nema veze sa tvojim problemom. Problem je sa karticom koja ima dual GPU,a CAD i MAX momentalno pucaju ako uparis kartice u SLI/CF pa je sasvim moguce da MAX vidi tvoju karticu kao tako nesto...Tako da pretpostavljam da je to problem i kod tebe.Znam da su ranije verzije Autodeskovih programa imali probleme sa vise GPUa,a ovo mi sve na to lici.
Elem...Ovako ces resiti problem: 1. Startuj MAX, 2. Customize/Preferences/Viewports/Disply Drivers/Choose Driver/Revert from(moze pisati DirecX,OpenGL ili Software) 3. Sta god da pise promeni na neku drugu opciju.Ako izberes Software aplikacija ce koristiti vise CPU i RAMa,ali ce raditi nezavisno od toga da li tvoja graficka podrzava MAX ili ne(ovo je sigurno resenje za SLI i CF problem sa MAXom i sigurno ce raditi).Ako izaberes DirectX ili OpenGL rasteretices procesor i graficka karta ce preuzeti na sebe rad u aplikaciji,ali kod gejmerskih haj end kartica ova opcija vrlo cesto ne radi(ili radi samo sa nekim `Omega` drajverima).
Ako ti racunar sluzi prevenstveno za modelovanje izbaci tu kartu i kupi neku nvidiu iz srednjeg cenovnog ranga(8600 ili 9600),a ako imas para i mozes da nadjes uzmi neku nvidia Quadro ili ATI FireGL ove karte su predvidjene za 3D aplikacije,ali ces morati da se odreknes igrica.
Slicnu masinu imam kao nvidia8800 , ista grafika i ploca ... Probao sam Windows Vistu Ultimate X64 i pustio 3DMark06 u nadi da cu dobiti vise poena od Windows XP X32 , kad ono skoro sve secka i to BAS ... Driveri za graficku su dosta losi za X64 sistem . Sacekaj drivere nove , masina i grafika su 100% u redu .
POZDRAV svima, evo, sad sam dosao sa posla, nisam bio u mogucnosti da ranije probam nista. Pazite sta se desava, pokrenuh 3D mark 2006, sve leti, ubija, dobih nekih 16500 bodova na default podesavanjima. Elem, u ponedeljak cu je zameniti za drugu, i ljudi iz radnje su mi rekli da je mozda fals hardver, moguce je a za Max cu da osposobim ovu drugu masinu, nedostaje mi graficka za nju i nesto memorije, ostalo imam. Videcu ovo sto kaze DaSickSyst, iako sam jurio Quadro 5600 dugo dok nisam naleteo na nekog lika koji ih donosi odnekle, ko zna odakle. Sve u svemu, javljam sta sam uradio, da vas vise ne smaram.
a CAD je radio kako treba sa 8800gtx u 64-bitnoj visti?
:: POZDRAV svima, evo, sad sam dosao sa posla, nisam bio u mogucnosti da ranije probam nista. Pazite sta se desava, pokrenuh 3D mark 2006, sve leti, ubija, dobih nekih 16500 bodova na default podesavanjima. Elem, u ponedeljak cu je zameniti za drugu, i ljudi iz radnje su mi rekli da je mozda fals hardver, moguce je a za Max cu da osposobim ovu drugu masinu, nedostaje mi graficka za nju i nesto memorije, ostalo imam. Videcu ovo sto kaze DaSickSyst, iako sam jurio Quadro 5600 dugo dok nisam naleteo na nekog lika koji ih donosi odnekle, ko zna odakle. Sve u svemu, javljam sta sam uradio, da vas vise ne smaram :: :: ::
Sve radilo extra i CAD i 3D studio, evo, ni na 32-bitnoj verziji ne radi, sa 32-bitnom 174.54 verzijom drajvera sto znaci da nije do drajvera vec do hardvera, definitivno, zar ne?!
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.