Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Crkla 7900GT
STRANA 1 OD 1
popovl Crkla 7900GT 16.04.2008. 21:39 T9322

status: user
broj poruka: 149
Kartica je pocela da brlja u 3D modu.Drugar je pomislio da nije pregrevanje i kupio CM Kuler za graficke, ali i dalje se desavaju brljotine. On je sebi kupio 8600 GT, a ovu odlozio na policu. Grehota je baciti takvu graficku, pa sam je stavio u komp kod mene i da vidim o cemu se radi.Komp nije dao nikakvu sliku, pa nisam ni mogao nista da uradim sa njom.

Da li neko moze da popravi karticu?Rec je o Gainward 7900GT.Neka pise na mail ako hoce. popovicvl@yahoo.com
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ognjeni .... 16.04.2008. 22:38 #51226

broj poruka: 4521
To je jos super kartica i ako nije znatan kvar vredi je odneti u servis da se popravi....
Odnesi je lepo i neka je pregladaju i ako nije nista puno popravi je i uzivaj....sad ne mozes nikako znati...

Ajd uzdravlje :)

Vaskev Re 17.04.2008. 12:44 #51256

broj poruka: 1673
Prema mojim saznanjima, generalni problem sa karticama 7900xx je taj sto posle nekog vremena usled deformacije stampane ploce usled temperature dolazi do krivljenja iste i naleganje kulera (referentnoh) je jako diskutabilno. Naime isti ima granicnike koji nalegnu na plocu ali pritisak a samim tim i provodnost temperature se smanjuje. Resenje je ugradnja nekog kulera sa drugacijim resenjem za montazu poput Zalmana VF700 koji i na tako deformisanoj kartici uspeva da ostvari odlican termalni spoj. Meni je tako crkla Asus 7900GS koja je takodje pocela da brlja u 3D a 2D je radila sasvim normalno. U servisu su je drzali 45 dana i na kraju priznali garanciju i dobih za nju 11760 dinara, a planirao sam da je prodam prijatelju za 90eura, u novembru je bila ta cena polovne. I dan danas mu se zahvaljujem sto je kod njega crkla prilikom ugradnje. U medjuvremenu sam nasao Asus 7950GT i odmah instalirao pomenuti hladnjak i maksimalna temperatura overklokovane 630MHz/1700MHz ne prelazi 58-59 stepeni a kartica je apsolutno besumna, sa originalnim kulerom je ladno dostizala 75 pa cak mi se cini i 80 stepeni uz urlanje ventilatora koje bas ume da iritira. Medjutim kako je ta kartica vec crkla trazi nesto iz novije generacije.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs