Nemojte tako kolega...to je ipak 8600 gts VS 7800 gt a ovo je 8600 gt VS 7800 gtx...velika je to razlika za ove mlade mozgove... :)
Ajd uzdravlje :)
:: Sreca pa nema identicna tema jedan post nize, sa sve linkovima za uporedjivanje :: :: :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: Glupost Je Neunistiva! :: ::
Cime se vi zamarate!Testove koje sam radio uporedo izmedju generacije 7 i 8 krajnji rezultat bio je neodredjen!Nemoze se reci koja je karta zaista brza i gde i kako...Da sam na tvom mestu uzeo bih 8600 GT iako je 7800GTX brzi a zasto bi uzeo to samo znam ja jer sam licno osetio u cemu je razlika i zasto uvek ici ka novijem chipset0u!
Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! @PCBeast@
da jeste....ALI to vazi za 7800 xx...dok je 79xx serija daaaleko brza, ne samo od 8600 gt/s nego i od novih 3850 modela..... Ajd uzdravlje :)
:: Cime se vi zamarate!Testove koje sam radio uporedo izmedju generacije 7 i 8 krajnji rezultat bio je neodredjen!Nemoze se reci koja je karta zaista brza i gde i kako...Da sam na tvom mestu uzeo bih 8600 GT iako je 7800GTX brzi a zasto bi uzeo to samo znam ja jer sam licno osetio u cemu je razlika i zasto uvek ici ka novijem chipset0u :: :: :: Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! :: @PCBeast@ :: :: Serbian Xtreme Team (www.sx-team.com) :: :: ::
e pa malo si se zeznuo drugar...Testirao sam uporedo i 7900 GTX i 8600 GTS i sta mislis kakav je krajnji ishod???
Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! @PCBeast@
Serbian Xtreme Team (www.sx-team.com)
:: da jeste....ALI to vazi za 7800 xx...dok je 79xx serija daaaleko brza, ne samo od 8600 gt/s nego i od novih 3850 modela.... :: Ajd uzdravlje :) :: :: :: Cime se vi zamarate!Testove koje sam radio uporedo izmedju generacije 7 i 8 krajnji rezultat bio je neodredjen!Nemoze se reci koja je karta zaista brza i gde i kako...Da sam na tvom mestu uzeo bih 8600 GT iako je 7800GTX brzi a zasto bi uzeo to samo znam ja jer sam licno osetio u cemu je razlika i zasto uvek ici ka novijem chipset0u :: :: :: :: :: :: Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! :: :: @PCBeast@ :: :: :: :: Serbian Xtreme Team (www.sx-team.com) :: :: :: :: :: ::
??? Hoces da kazes da je graficka od 150e ( u svoje vreme) jaca i brza od graficke od 500e ?? Da je nvidia napravila tako da nova graficka iz low-middle segmenta trzista bude jaca od njihovog dojucerasnjeg top modela ??? To sto ti govoris znaci da ce sad vec `matori ` 8800 gtx kojeg si i ti imao biti sporiji od 9600 gt kartice ??
1) imao sam 7950 gt koji je zestoko tukao 8600 gts u svakoj igri u svakoj rezoluciji 2) 7900 GTX je brzi od te moje bivse kartice bar 30% a pogotovo u visim rezolucijama 3) Pogledaj malo testove po netu, gde se nalazi 8600 gts u odnosu na 7950 GT a da ne govorim 7900 GTO i GTX modele....Ako su jedne IT novine/web sajt koji se bavi oglasavanjem, testiranjem hardwera napravile pogresnu procenu snage izmedju 8600 gts i 79xx modela to isto nisu mogle da urade sve ostale...Hocu reci...svuda ces naci da je 79xx zestoko brzi od 8600xxx generacije....
Evo ja jos uvek imam 7950GT i za sada mi ne pada na pamet da je menjam, testirali smo razlike ortak i ja, on ima upravo 8600GTS, moja je definitivno brza karta(7950GT), ali u novijim igrama na nizim rezolucijama su bukvalno iste, 8600GTS ne moze da se nosi sa vecim rezolucijama, sto zbog onih 128-bit-a, sto zbog memorije.
Vidi ovako...Iz licnog iskustva sam naucio na ne verujem ni jednom testu na netu dok sam ne iskusim i ne probam...8600 GTS Full overcloked i 7900 GTO-GTX Max Overclocked u igrama jeste bolji 7900 ali neznatno...Bije 8600 GTS zbog kolicine memorije i zbog 256 bitne magistrale...Primer...Sa 7900 GTO gde sam imao u Call Of Juarez 25 i kusr FPS-a ovde sa 8600 GTS brije preo 50...Znaci hocu da kazem da G86 bolje obradjuje podatke novijih igara od G71...Primer broj 2.Dark Messiah...Tu nisam na 8600 GTS moga da otvorim sve opcije zbog 256 mb memorije i 128 bit-ne magistrale ali i tu je bila priblizno blizu sa FPS sa 7900 ia ko je realno tu 7900 bio brzi nekih 20-25% mozda i malo jace zbog kompletnijeg setovanja...3D Mark 2006...Realni konacan Score ide u korist 8600 GTS na moju zalost i razocaranje!Nije mi tesko da otvorim drugu temu ako za tim ima potrebe i bacim Screenshoots-e i potvrdim moju pricu...Bas sam se oko toga lepo poigrao ali razlike izmedju ove dve karte nisu velike...Jako bitna stvar 8600 GTS ima mnogo kvalitetniji prikaz slike!Rezime...Noviji Chipset realno ima svoje prednosti koje su po meni nekad mnogo bitnije od same brzine...Da je drasticna razlika izmedju ove dve karte ja se nebih bunio ni najmanje,ali razlike su minimalne...
:: ??? Hoces da kazes da je graficka od 150e ( u svoje vreme) jaca i brza od graficke od 500e ?? Da je nvidia napravila tako da nova graficka iz low-middle segmenta trzista bude jaca od njihovog dojucerasnjeg top modela ??? To sto ti govoris znaci da ce sad vec `matori ` 8800 gtx kojeg si i ti imao biti sporiji od 9600 gt kartice ? :: :: 1) imao sam 7950 gt koji je zestoko tukao 8600 gts u svakoj igri u svakoj rezolucij :: 2) 7900 GTX je brzi od te moje bivse kartice bar 30% a pogotovo u visim rezolucijam :: 3) Pogledaj malo testove po netu, gde se nalazi 8600 gts u odnosu na 7950 GT a da ne govorim 7900 GTO i GTX modele....Ako su jedne IT novine/web sajt koji se bavi oglasavanjem, testiranjem hardwera napravile pogresnu procenu snage izmedju 8600 gts i 79xx modela to isto nisu mogle da urade sve ostale...Hocu reci...svuda ces naci da je 79xx zestoko brzi od 8600xxx generacije... :: :: Ajd uzdravlje :) :: ::
Ista situacija je bila i sa 6800GT kad je izasla 7600 GT koja je obrijala ovu kartu samo tako...6800 GT sa 256bit-a i nije mogla ni da prdne...Pomenuo si 8800GTX koji sam ja imao...Sa njim na srecu nije bas takva situacija...Jedini razlog je to to sto nVidia nije izbacila ekvivalentnu kartu koja bi mogla da baci GTX-a u staro gvozdje...Ima GX2 koji nije toliko brzi da bi GTX G80 isao u penziju...Da bi se ta razlika ostvarila a hoce sad u maju-junu kad izbace 9900 GTX i 9900 GX2 i tad cu da uzmem odmah GX2 jer GT200 cgip set nudi ono sto je nudio G80 kad je izasao u odnosu na G71!Karta ce biti duplo i vise brza od sadasnjeg 8800 GTX-a i tu se granica i razlika pomera...Tada je GTX G80 Spreman za penziju ali naravno u ocima entuzijasta a ne onih normalnih ljudi kojima i dalje moze da sluzi...
A sto se tice kvaliteta prikaza, gde se on moze primetiti??? U 2d ili 3D ???? Ja sam do sada samo video u jednoj igri COD 2 raziku izvmedju Ati-ja i Nvideje :) Ati je kochio ali je imao mnogo bolji prikaz u 3D! ___________________________________
Ja ga itekako primecujem u raznim segmentima igre...Priroda i sl...Ostrina slike je znatno bolja i spektar boja dosta realniji i kvalitetniji!Ako se setis onog dela u 3D Marku kad ide ona barka preko kanjona tu je razlika u obradi znatno velika...To bi i `slep` video...To ti je samo jedan od banalnih primera...Greska je ako ljudi misle da je dolaskom novih GPU-a postignut brzi procesor za bolje performanse...To je revolucija novih chipova koji su napravljeni da sve ukupno dalju boljitak u igrama,brzina nije primarna ali je jedan od najvaznijih faktora!
:: A sto se tice kvaliteta prikaza, gde se on moze primetiti??? U 2d ili 3D ???? Ja sam do sada samo video u jednoj igri COD 2 raziku izvmedju Ati-ja i Nvideje :) Ati je kochio ali je imao mnogo bolji prikaz u 3D :: __________________________________ :: :: Eagle 8500GT = zlo :: :: ::
Pa ne mislim samo na pad FPS-a nego na sam Rendering...Drugaciji je prikaz slike kod 7900GTO-GTX-a nego kod 8000 serije...tacnije 8600GTS-a!Znatno kvalitetniji i realniji prikaz daje 8600GTS.Zato sam ja za nove generacije..Niko ne osporava da je 7900GTO brzi ali ja znam kolika je ta razlika i gde tako da sve dalje je suvisno pricati!
:: Posle obrnutih 500 3dmark-testova hehhe primecujes sve zivo :: Sto se tice kanjona tu retko sta primetim 0-1 fps :: __________________________________ :: :: Eagle 8500GT = zlo :: :: ::
Ovde niko nije ni pomenuo ostrinu,kvalitet slike nego koja je brza kartica i sa kojom ces se bolje igrati i na tvoju konstataciju da je 8600 gts brzi od 7900 gtx sam odgovorio u skladusa cinjenicama koje znam. Ako i sam priznajes kao sto si rekao gore da je 8600 gts sporiji zasto uopste pricamo o ovome dalje ?T o je jedna jedina poenta na koju sam zeleo da ukazem + jos mali razlog ...necu da se pomirim sa cinjenicom da ce top model prethodne generacije biti sporiji od mid low modela...hvala Bogu nije nikad tako bilo a nadam se nece ni biti ...koje je svrha kupovine onda ako ce nas tako ismejavati....
Jeste sporiji ali negde je i brzi...Shvatas poentu!Nije razlika velika vec minimalna,veoma su blizu u performansama...E pa sad ti meni reci...Sta bi ti uzeo?Kartu koja je za malo brza a ima losiji graficki prikaz ili kartu koja je malo sporija a daleko potpunija???Da si probao i video isto sto i ja nebi sigurno tako razmiljao...Inace i ja sam tako mislio...Kakvi 8600GTS kad ono iz prve ruke sasvim druga prica...Probao sam i Crysis tako da sve se poklapa!Nema sta tu ko da nas ismejava..To ti je tehniologija...Pomirio se ti ili ne tako ti je.
:: Ovde niko nije ni pomenuo ostrinu,kvalitet slike nego koja je brza kartica i sa kojom ces se bolje igrati i na tvoju konstataciju da je 8600 gts brzi od 7900 gtx sam odgovorio u skladusa cinjenicama koje znam. Ako i sam priznajes kao sto si rekao gore da je 8600 gts sporiji zasto uopste pricamo o ovome dalje ?T o je jedna jedina poenta na koju sam zeleo da ukazem + jos mali razlog ...necu da se pomirim sa cinjenicom da ce top model prethodne generacije biti sporiji od mid low modela...hvala Bogu nije nikad tako bilo a nadam se nece ni biti ...koje je svrha kupovine onda ako ce nas tako ismejavati... :: :: Ajd uzdravlje :) :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.