Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Agp +AM2+ DDR2
STRANA 1 OD 1
jumperjack Agp +AM2+ DDR2 11.04.2008. 01:36 T9230

status: user
broj poruka: 497

Imam jedan problemcic koji mozda nije za ovu kategoriju ali hteo bi da cujem vase misljenje...
Svojevremeno, cim je izasla, burazer je uzeo MSI ATI RX 1950PRO T2D 256... ali je imao 754 varijntu procesor, ploca, ddr i ostalo, pa je onda hteo da zameni sve to ali da ostavi grafiku posto kaze da mu je extra i uzeo pre mesec dana AM2 X2 4200+, Kingston 2x1 DDR2 800 i MSI K9MM-V jer je to jedina ploca koju je nasao sa AGP, AM2 i DDR2 (a da nije pitao nego je samo otisao i kupovao gluposti koje su mu uvaljivali) i da ne duzim, sada sve to ne radi, tj radi ali...brlja neverovatno. E sad, nije mi bilo tesko i gledao sam po forumima da se via na toj ploci i ati nesto ne slazu i da je to glavni uzrok loseg rada svega toga...
Vase resenje problema?????
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Neba Mozda ovo??? 11.04.2008. 02:18 #50679

broj poruka: 1197
GIGABYTE GA-MF3 NFORCE3 AM2 AGPX8/DDR2/SATA
jumperjack RE 11.04.2008. 02:22 #50680

Gledao sam dosta modela sa NFORCE ali nigde nisam nasao kod nas a gledao sam u EWE koji su uvoznici za Gigabyte i neki Biostar model koji je navodno bio u Telix-u ali kada sam zvao da uzmem....nista - nemaju

Neba Probaj ove BioStarice 11.04.2008. 02:38 #50681

broj poruka: 1197
Info Centar: Biostar NF3 250 AM2 AMD
19.03. 34,69 €

Microsystems d.o.o.: Biostar NF3 250 AM2, nForce 3 250, DDR2, AGP, SATA, RAID, LAN, SB5.1, USB2.0 (Socket AM2)
24.03. 39,87 €
BataCele ... 11.04.2008. 10:56 #50694

broj poruka: 1532
Tu bi verovatno pomoglo dosta eksperimentisanja sa Windows-om i programima. Mada, NF3 cipset uz AM2 procesore veoma cesto je lose radio, pa bio proizvodjac ploce Asrock, Biostar ili MSI. Pretpostavljam da drugar ima SATA hard jer je i to u ovom slucaju vazno.

U svakom slucaju, pokusaj ovako (i bas ovim redosledom):
- instaliraj svez Windows XP sa SP2 (prvo obrisi, pa ponovo kreiraj sistemsku particiju prilikom instalacije)
- Direct X 9.0c
- Autopatcher novembar 2006 (bas ovaj i pusti da se instalira sve po default-u)
- drajveri za NF cipset
- Omega drajver za graficku (bas taj)
- drajver za AMD procesor
- drajver za zvuk

Teraj ga ovako `na suvo` dan-dva, pa ako uredno radi, tek tada stavi sledece programe:
- IzArc (packer)
- Advanced WindowsCare V2 Personal
- xplorer2 (alternativa Total Commander)
- XP-Codec-Pack-2.1.0 (alternativa KL Codec)
- GOM Player
- Adobe Reader
- Java (TM) 6 update 3
- Avast (antivirus)
- Zone Alarm (firewall)
- Microsoft Office (alternativa Open Office je besplatan)

Pusti Advanced Windows Care da automatski odskenira i popravi sve osim Startup Manager. U Startup Manager rucno obrisi sve osim Avast, ZoneAlarm i ctfmon.exe.

Neko vreme ga ovako teraj i ako radi, tek onda po potrebi dodaj:
Revo Uninstaller, Iobit Smart Defragmenter (ili O&O Defrag), Winamp, IrfanView (ili ACDSee), Opera (ili Mozilla), Nero (ili Roxio ili Burn4Free), Skype, ICQ 5, DAP ili vec sta treba.

Javi sta si uradio.

jumperjack ??? 11.04.2008. 11:17 #50696

Progoogle-a sam malo i ovaj Gigabyte i kod nas ga kao imaju dve firme ali kada sam zvao...corak, a za Biostar mozda mogu da poruce ovi u Info centru u Novom Sadu ali mora da proveri pa da mi javi...ovih dana...toliko o bogatoj ponudi na nasem trzistu!

jumperjack NF3 11.04.2008. 11:23 #50699

BataCele opis problema koji sam dao je na MSI K9MM sa VIA Chipset...u tvom izlaganju sam skontao da se problemi javljaju i sa NFORCE varijntom....znaci li to da uopste ne trazim Nforce plocu za navedene komponente???

Stripy Samo ćeš da mlatiš praznu slamu 11.04.2008. 14:14 #50726

broj poruka: 4163
Moj savet ti je da prodaš ploču i grafiku i kupiš neku pci-e i nf 550 ili 560 ploču. Vrlo prosto, tu grafiku nećeš naterati da radi na via čipsetu, drugo na NF3 čipsetu će raditi ali samo na gigabajtovom modelu MF3. Imao sam sličnu problematiku pre jedno godinu dana gde sam izgubio sa čovekom 2 dana pokušavajući razne varijante, sa raznim modelima ploča (am2, ddr2, agp) gde je on na kraju reko da nije zadovoljan brzinom grafike i slučajno mi uleti polovna MF3 i progledao računar. Jedva.

Svega ovoga, naravno, ne bi bilo da je Pera otišao pravo u policiju

jumperjack JBG 11.04.2008. 14:31 #50728

okrenuo sam broj telegona sve i jedne firme na cijem sajtu sam video da imaju tu plocu (gigabyte) ali naravno je niko nema na stanju...znaci, mislis da biostar nece raditi posao ni u kom slucaju?

BataCele ... 12.04.2008. 08:28 #50775

broj poruka: 1532
Skoro pa isto VIA ili NF3 sa AM2 i DDR2. Zaobici. Ako vec hoce da proba - zasucite rukave i eksperimentisite. Nema garancije.

Pisko BIA 13.04.2008. 09:18 #50835

broj poruka: 6650
Ta kombinacija je idealna samo za onoga koji hoće mnogo da nauči o podešavanju sistema, instaliranju i deinstaliranju i tako. Samo, moraće dosta da uči i, najverovatnije, vežbe će da ima malo-malo. Tako sam se recimo, ja napecao da se bavim hardverom-softwerom i ostalim budalaštinama kojima obiluje ovaj forum... ipak mora čovek da prihvati usporedbu sa autom, kad bi ovoliko čačkali automobile ili tv-e, kao računare....
Ukratko: izbegni kombinaciju od koje boli glava. Da su to novi proizvodi, postojala bi nada da će neko već rešiti očigledan problem u kompatibilnosti (koji ti možeš nekim trikovima da izbegavaš, ali, kad tad ćeš da naletiš na nešto što će da zakuca računar ili sruši windows, baš kad ne treba) ovako, piši kući - propalo. Izbegni glavobolju kad već ne možeš troškove (u suprotnom, razbijaćeš glavu, gubiti vreme i živce i na kraju opet ćeš da se mašiš za novčanik).
VIA? A be ce be.... srećom ne prave inkubatore za decu ili dečije bicikle, inače...
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs