Ortak je kupio ovu kartu za 130eur, nije dvoslotna vec ima veliki bakarni hladnjak i kuler 8cm(nesto slicno kao zalman)! Gledao sam TOP verziju ima isti qler,sve je isto na oko ..... pa me interesuje ....
def clocks: GPU 777mhz MEM 2250mhz da li moze da se klokne kao taj top... GPU 850mhz, a MEM 2,4ghz ??? koje su normalne load i idle temperature, i koliko se ocekuje poena u 3dmark06? koji program za clock....dobio je Asus Smart Dr.... da li jos postoje neki hladnjaci za memoriju???
Dosta je jeftino prosao, ja sam moju u decembru platio celih 200 eur, ali dobro. Sto se SMART DOCTOR-a tice, to je izuzetan programcic. Moze se pomocu njega podesiti brzina rotacije ventilatora na karti. Po defaultu kuler bi trebalo da radi na 20% obrtaja sto je smesno. karta se pri tom pod uslovom da ne radis nista greje na oko 50-tak stepeni, a u igrama je to ludilo, ide i 75-80, da te ne slazem, ali mislim i jace. Da se vratim na SMART DOCTOR, poteraj kuler na 40-50% obrtaja, ne treba ti vise, karta je u normalnom rezimu rada hladna, kod mene na 35 stepeni, pri tom se ventilator ne cuje. Problem nastaje kad se rotacija ventilatora potera na 60% i preko, a da ne pricam na 100%, to bruji ceo komp. veruj mi, probaj i videces. Srecom, ovoj kartici i na najvisim klokovima koje moze da podnese (kod mene je to jezgro na 850MHz), a memoriju nikad ne diram, sasvim dovoljno i nekih 70% obrtaja kulera, da bi npr. posle 3D mark-a njena temperatura iznosila 45-50 stepeni. Sve je to zbog kulera, odradjen je maherski, ali opet ti ponavljam, cim se ubrza preko 50%, bice bucan. E sad oko poena, pazi, to je relativna stvar, imam AMD Athlon 6000+, 4GB Geil Black Dragon (cl. 4-4-4-12), HDD WDSE16 3200AAKS, ovu karticu i CHIEFTEC napajanje od 450W, sve to u paketu na ploci M2N-Sli Deluxe, koja je inace dobar overkloker, ali na zalost, ovaj se procesor ne moze poterati ni 300MHz brze. Mislim moze, ali to su zajebancije, padovi sistema, u sustini mucenje, to mi nije potrebno. Sa ovom konfiguracijom i nasviranom karticom (tu mislim samo na GPU na 850MHz ne i na mem.), izvlacim nesto preko 10000 poena. Mislim da je karta dobra za crossfire, ali obzirom da je dobar procesor taj Core2Duo e6300 i ako ste ga stvarno nasvirali na 3.3GHz, taj ima da razbije mark, imas tu 2 CPU testa, verujem da ce se u istim lepo snaci, kartu klokuj slobodno, kuler stavi na 70% u mark-u i uzivaj. Kad zavrsi test, uspori kuler na 40% i cao. Toliko od mene, nadam se da sam bi OPSIRAN!!!
Koja je poenta ubrzavanja CPU-a graficke kartice a ostavljanja clocka memorije i shadera na defaultu ?? Mozes ti da kloknes cpu graficke za 1000 mhz, ti neces dobiti ni 5% vece ubzanje kao sto bi to dobio klokovanjem meorije...memorija je glavni krivac perfomansi igre, na nu treba obratiti paznju ( uz naravno istovremeno povecanje shadera i cpu kloka, jer jedno bez drugog ne ide ).....a sto se tice konkretnog pitanja klokovanja na top verziju te kartice...to ti niko ne moze reci konretno dok ne probas, ne postoje 2 primerka koji ce se isto klokovati.Znaci podizi po 50 mhz za memoriju(shadere 20-ak) i 10 mhz za cpu i posle smanjuj polako kako takt odmice.Posle svakog povecanja proveravaj i testiraj u 3d marku, gledaj temp. u smart doktoru kao sto ti je i rekao kolega gore.,pa onda javi rezultate.
Ajd uzdravlje :)
:: :: Dosta je jeftino prosao, ja sam moju u decembru platio celih 200 eur, ali dobro :: Sto se SMART DOCTOR-a tice, to je izuzetan programcic. Moze se pomocu njega podesiti brzina rotacije ventilatora na karti. Po defaultu kuler bi trebalo da radi na 20% obrtaja sto je smesno. karta se pri tom pod uslovom da ne radis nista greje na oko 50-tak stepeni, a u igrama je to ludilo, ide i 75-80, da te ne slazem, ali mislim i jace :: Da se vratim na SMART DOCTOR, poteraj kuler na 40-50% obrtaja, ne treba ti vise, karta je u normalnom rezimu rada hladna, kod mene na 35 stepeni, pri tom se ventilator ne cuje. Problem nastaje kad se rotacija ventilatora potera na 60% i preko, a da ne pricam na 100%, to bruji ceo komp. veruj mi, probaj i videces :: Srecom, ovoj kartici i na najvisim klokovima koje moze da podnese (kod mene je to jezgro na 850MHz), a memoriju nikad ne diram, sasvim dovoljno i nekih 70% obrtaja kulera, da bi npr. posle 3D mark-a njena temperatura iznosila 45-50 stepeni. Sve je to zbog kulera, odradjen je maherski, ali opet ti ponavljam, cim se ubrza preko 50%, bice bucan :: E sad oko poena, pazi, to je relativna stvar, imam AMD Athlon 6000+, 4GB Geil Black Dragon (cl. 4-4-4-12), HDD WDSE16 3200AAKS, ovu karticu i CHIEFTEC napajanje od 450W, sve to u paketu na ploci M2N-Sli Deluxe, koja je inace dobar overkloker, ali na zalost, ovaj se procesor ne moze poterati ni 300MHz brze. Mislim moze, ali to su zajebancije, padovi sistema, u sustini mucenje, to mi nije potrebno. Sa ovom konfiguracijom i nasviranom karticom (tu mislim samo na GPU na 850MHz ne i na mem.), izvlacim nesto preko 10000 poena. Mislim da je karta dobra za crossfire, ali obzirom da je dobar procesor taj Core2Duo e6300 i ako ste ga stvarno nasvirali na 3.3GHz, taj ima da razbije mark, imas tu 2 CPU testa, verujem da ce se u istim lepo snaci, kartu klokuj slobodno, kuler stavi na 70% u mark-u i uzivaj. Kad zavrsi test, uspori kuler na 40% i cao. Toliko od mene, nadam se da sam bi OPSIRAN!! :: ::
hvala na informacijama! isao je taj e6300 i na 3,45ghz ali sa drugom memorijiom....sada sa OCZ-om ne moz! Probane su 2 igre: Bioshok i Jericho.... ova prva sa svim podesavanjima na max 50+ fps avg, a ova druga isto dok se ne upali 4x,8x neki filter! Moje pitanje glasi da li je taj top i NETOP isti qrXc samo sto je ovom odmah fabricki dignut clock!? Secam se da su ljudi one palit 8800GT klokovali na vece vrednosti od Sonic verzije Napominjem da karta izgleda identicno, isto hladjenje,mem,gpu! Drugo pitanje... posto sam video da mem.moduli nisu prekriveni hladnjakom dal bi valjalo kupiti neke hladnjake za memoriju pa onda poterati!(ako znate sta valja i gde ima da se kupi , cena..) Na nekim modelima ona vec ide fabricki na 2,4ghz, a na ovom primerku i na Top-u na 2,25ghz!
Pozdrav! ___________________________________
Sijamska mačka jede masline i supu... ponekad, bar ova moja
Moje pitanje glasi da li je taj top i NETOP isti qrXc samo sto je ovom odmah fabricki dignut clock!?
Odgovor i jeste i nije, ustvari kartica je hardverski potpuno isto napravljena cak verovatno i na istoj proizvodnoj liniji a odvajanje se odvaja posle testiranja u fabrici i u principu najbolji stabilni primerci idu u top seriju. Obicni primerci veoma cesto nece moci da dostignu klokove Top modela (govoreci u proseku) ali verovatno ce neki model moci da izdrzi i Top frekvenciju kao neku gornju granicu. Fabricki Top model mora da izdrzi frekvencije (otprilike) 5-10% vise od stvarno potrebne tako da je to neka garancija sigurnog rada. Ja recimo Asus 7900GS nisam uspeo da dignem na frekvencije Top modela bez dizanja napona a nisam zeleo da je tako ostavim. Kako je svaka kartica prica za sebe moraces ipak sam da se uveris. Moja preporuka je Atitool kao najednostavniji i sasvim pouzdan za bezbedno klokovanje. Zar Asusove kartice ne rade automatko podesavanje kulera za 2D i 3D u samom biosu a Asus SmartDoctor ti sluzi za fino podesavanje brzine prema definisanoj temperaturi, Asus Smart Doctor sa 7950GT ima cak pet slajdera za podesavanje kako temperatura raste i ja obicno podesavam da max 100% postize preko 65 stepeni ali Zalman VF700Cu uspesno drzi temperaturu cipa sa 80% na 58-59 stepeni potpuno je besuman. Kao sto neko rece da je kao Zalman, ipak izgleda da nije mada ako se ta kartica toliko greje mozda je za nju resenje VF900.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.