Jel neko koristio ovu kartu Asus(ne znam dal asus pravi NE-Top modele) HD 3870... prodaje drug za 130e .... nove treba izdvojiti HIS, PowerColor,Asus.....
postoji problem sa fabrickim podesavanjima ventilatora u biosu svih 3870 pa ventilator radi na 20% (idle, prilicno tiha, mada je to subjektivno) svo vreme, dok se GPU ne zagreje do nekih 80C. Poslednji RivaTuner ima doradjene mogucnosti kontrole ventilatora za 3870, ali cisto da znate, pre nego sto kupite...
Mislim da su neki proizvodjaci izbacili update za svoje biose koji popravljaju problem, ali se ne secam koji. Uglavnom bi svi trebalo da izbace nove biose, ali kad ce... ne znamo.
Na Asusovom modelu se moze instalirati ASUS SMART DOCTOR, drzim rotaciju kulera na kartici na 40% i ona je u normalnim uslovima 35-40 stepeni. Kad npr. ukljucim 3D mark, zelim da je klokujem, poteram preko ovog programcica kuler na 70%, moze i 100%, ali stvarno nema potrebe, jer je i 70 previse cak i za nasviranu kartu na maks. Nisam dizao memoriju, samo jezgro sa 777 na 850MHz i sa 80% snage obrtaja kulera, po zavrsetku testa, na karti je bilo neverovatnih 45 stepeni. bar je tako pokazao SMART DOCTOR, a to mi je potvrdio i CATALYST. Mislim da je Asusov model dobar, kupio sam ga jos u decembru, a na CD-u uz kartu se dobija ovaj sjajni programcic. Naravno , jasno da kad se kuler potera jace od 50%, saznacete sta je buka... Ipak, sve preporuke!
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.