imam problem oko umrezavanja dva racunara,racunari su spojeni crossover kablom ali nemogu da se konektuju medjusobno,da li neko zna sta treba da radim?
stavite isti workgroup ... serujete foldere .... itd ako se uopste ne vidite..... 1. proveri dal vam svetle mrezne kartice.... ako da ... 2. zadaj fiksne adrese za prvi komp 192.168.0.1 za drugi komp 192.168.0.2 3. probaj da iz cmd pingujes
ako ti nesto nije jasno pitaj... pozz ___________________________________
Sijamska mačka jede masline i supu... ponekad, bar ova moja
mi smo sve to uradili osim pinga,ali i dalje nista,kartice svetle ali dve lampice,a ona treca nece da trepce,jel mozes da mi objasnis kako se pinguje.......pozzz
mi smo sve to uradili osim pinga,ali i dalje nista,kartice svetle ali dve lampice,a ona treca nece da trepce,jel mozes da mi objasnis kako se pinguje.......pozzz
Iskljucite Firewall-e koje imate, za pocetak da vidite da li je do njih.
Kako da pingujes ? Ovako :
Ides na START pa RUN i tu ukucas `cmd` ( bez znakova navoda) i pritisnes ENTER
Otvori ti se command prompt i pise ti ono `C:documents... ` ili sta vec, nije ni bitno za pingovanje sta pise
tu samo ukucas ping -t 192.168.0.2 i stisnes ENTER i krenuce ping. (192.168.0.2 ili koji god si IP stavio za drugi komp u mrezi koji zelis da pingujes).
Posmatraj cifre u mili sekundama (ms) to ti je laicki receno `PING` koji ti kaze koliko vremena je potrebno da se posalje paket od tebe do tog drugog kompa i da dobijes verifikaciju da je sve ok. Ako imas neke borjeve tipa 1ms, 20ms, 50ms (zavisi koja je daljina izmedju dva kompa itd.) onda znaci da vam mreza radi a ako ti napise `Request timeout` znaci da paketi ne prolaze i da ti mreza nije dobro podesena. Eto, ako nisi razumeo, pitaj da pojasnim dodatno : )
P.S. Mozes da napises komandu i bez -t (to -t govori kompu da treba da pinguje dokle god ga ti ne zaustavis, ako ukucas samo `ping NEKI IP` onda ce 3 puta pingovati i stati sa pingom)
Ljudi hvala vam puno,meni mreza radi ali mi i dalje ne vidimo serovane foldere nemam pojma kako i zasto,u svakom slucaju hvala svima koji su mi pomogli......
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.