Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Upomoc,gadan problem
STRANA 1 OD 1
diavolonbg Upomoc,gadan problem 29.03.2008. 10:55 T9017

status: user
broj poruka: 316

Da li postoji neki program pomocu kog mogu da testiram ispravnost graficke karte? Igram Stranglehold i PES 2008 i nakon 10 min mi zabode ceo komp,a slika poblentavi,i moram da ga restartujem... Graficka nikad nije klokovana... Pomagajte molim vas... Nemam para za novu,a u pitanju je Asus 8800GT/TOP/512
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
amarilli 3DMark06 29.03.2008. 11:12 #49397

broj poruka: 108

Moj muz je u tu svrhu upotrebio neki 3DMark06, kao na forumu je nasao da je on najbolji za te stvari. u probnoj besplatnoj verziji ti vec sve proveri. https://www.futuremark.com Probaj
Equinoxe Re: 29.03.2008. 11:26 #49398

broj poruka: 12057

Ma da, samo pusti peglanje 3D Marka i to da svaki test vrti jedno 5 puta pod max rezolucijama i FSAA.

Da li to rade samo te 2 igre ?
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
A šta nije vam jasno, e biće vam jasno, biće vam jasno, j......

diavolonbg rerere 29.03.2008. 12:22 #49403

Ma,samo te dve igrice i igram... To je 2 od 2,znaci u 100% igrica isti problem... Poludecu,ne znam sta da radim... Pomislio sam da nije crkao cooler,ali vrti lepo... bzvz... Jel ima neko neki savet?
zandarm A ti... 29.03.2008. 12:38 #49406

broj poruka: 1454

Instaliraj i trecu i cetvrtu igricu, pa probaj, mozda si samo natrcao na lose verzije igara.
Mozda su driveri u pitanju.

diavolonbg Re: A ti... 29.03.2008. 12:51 #49410

::
:: Instaliraj i trecu i cetvrtu igricu, pa probaj, mozda si samo natrcao na lose verzije igara.
:: Mozda su driveri u pitanju

Pa,radile su mi ove igre normalno i odjednom su pocele da krahiraju... Drajvere nisam menjao,chak sam juce i system reinstalirao ne bi li se problem resio,ali nije...
ssinger :| 29.03.2008. 13:12 #49412

broj poruka: 161
Probaj da skines najnovije drajvere na nVidia-e i skini programcic GPU-Z da proveris temperaturu. Koji operativni sistem koristis?
Singer

Ognjeni .... 29.03.2008. 14:16 #49417

broj poruka: 4521
a da li ti je procesor klokovan ?memorija mozda zeza ? prvo spusti takt procesor na default ako si ga kloknuo....onda probaj jedan po jedan modul memorije ( ako ih imas 2 ili vise)...ako nije to onda je verovatno napajanje...

p.s. sad se setih.....instaliraj riva tuner i stavi fan od graficke da radi na 70-80% ....meni je isto tako zapucavao, restartovao u crysisu dok nisam primetio da mi fan od graficke radi na 25% ....

Ajd uzdravlje :)

diavolonbg rerererer 29.03.2008. 14:22 #49420

Imam najnovije driver-e... Koristim XP sp... Bilo je klokovano sa 2.66 na 3.4(nista specijalno za E8200),i to sam vratio na default kao i sve ostalo... bas se nerviram... kompic je nov
diavolonbg Re: .... 29.03.2008. 14:30 #49421

:: a da li ti je procesor klokovan ?memorija mozda zeza ? prvo spusti takt procesor na default ako si ga kloknuo....onda probaj jedan po jedan modul memorije ( ako ih imas 2 ili vise)...ako nije to onda je verovatno napajanje..
:: p.s. sad se setih.....instaliraj riva tuner i stavi fan od graficke da radi na 70-80% ....meni je isto tako zapucavao, restartovao u crysisu dok nisam primetio da mi fan od graficke radi na 25% ...
:: Ajd uzdravlje :)
Skinuo sam riva tuner 2.08... Reci mi gde da podesim brzinu fan-a tj. broj obrtaja... Ne mogu da nadjem
vladarko A što 29.03.2008. 14:30 #49422

broj poruka: 4228
mora baš grafička da bude niespravna? 10 minuta igranja angažuje i grafičku i procesor i čipset, memoriju, napajanje... Kako ti se ponaša računar kada NE igraš igre? Snimanje diskova, defragmentacija, gledanje filmova... ?
diavolonbg Re: A što 29.03.2008. 14:35 #49423

:: mora baš grafička da bude niespravna? 10 minuta igranja angažuje i grafičku i procesor i čipset, memoriju, napajanje... Kako ti se ponaša računar kada NE igraš igre? Snimanje diskova, defragmentacija, gledanje filmova...

Sve bude Extra... Samo kad igram nailazim na problem..
Ognjeni Re: A što 29.03.2008. 14:39 #49424

broj poruka: 4521
Upravo zbog toga sam mu i rekao jer sam imao slican problem.....u riva tuneru forceware - ->system setings - > pa fan tab.....i onda dole stavis poslednju stavku ...brzina za 3d ....znaci samo u igricama da digne na 70-80% pa ces videti zapucava li ....
Ajd uzdravlje :)

:: mora baš grafička da bude niespravna? 10 minuta igranja angažuje i grafičku i procesor i čipset, memoriju, napajanje... Kako ti se ponaša računar kada NE igraš igre? Snimanje diskova, defragmentacija, gledanje filmova... ?
voodoons pomoc 29.03.2008. 14:56 #49427

broj poruka: 152

jos nesto ti moze biti od pomoci a t0 je da stavis tvoju 8800gt u neki drugi racunar za koji znas da korektno radi pa da testiras pa ako radi kako treba, znaj da je problem do tvog racunara ili windowsa, drajvera, igrica.. mada po simptomima bih rekao da je graficka ubola crne dane
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ZZTop 29.03.2008. 16:47 #49440

broj poruka: 89
Vrlo je verovatno da se radi o kartici loseg kvaliteta. Svakako probaj Omega drajvere - oni najcesce otklanjaju takve `kvarove`. Ukoliko ti Omega resi problem savetujem ti da zamenis kartu.

http://www.omegadrivers.net/nvidia.php

Poz.
vladarko Što nemaš... 29.03.2008. 20:25 #49455

broj poruka: 4228
para za novu? Ako je karta stvarno neispravna, a vidim da je Asus, njoj je garancija 3 godine, sem ako nije kupljena negde `preko`, pa je malo teže je reklamirati, zbog daljine. Inače joj je garancija trogodišnja. E, sad, problem je šta raditi dok ti ne daju novu kartu... Reklamacija hoće da potraje i do 45 dana.

Jedno od rešenja nedoumice jeste da se tvoja karta proba na nekom drugom računaru ali isto tako možeš i ti na svom računaru da probaš drugu kartu.
diavolonbg Re: Što nemaš... 29.03.2008. 21:03 #49461

:: para za novu? Ako je karta stvarno neispravna, a vidim da je Asus, njoj je garancija 3 godine, sem ako nije kupljena negde `preko`, pa je malo teže je reklamirati, zbog daljine. Inače joj je garancija trogodišnja. E, sad, problem je šta raditi dok ti ne daju novu kartu... Reklamacija hoće da potraje i do 45 dana.
:: Jedno od rešenja nedoumice jeste da se tvoja karta proba na nekom drugom računaru ali isto tako možeš i ti na svom računaru da probaš drugu kartu

Problem je sto nemam ni drugi komp ni drugu graficku... Ja sad zavrsavam chetvrtu godinu srednje i treba mi komp oko maturskih,pa zato ne dajem graficku u servis,jer je kupljena u Eurolinku,a u proslosti sam imao losih iskustava sa njihovim servisom... Cekanje je predugacko,a trenutno nemam vremena da cekam da se oni smiluju...
s1gmund napajanje 31.03.2008. 15:53 #49612

broj poruka: 10

proveri napajanje!

stajcicm Pomoc 31.03.2008. 16:53 #49618

broj poruka: 4
To sto ti zakucava kompjuter na igrama moze da bude samo iz sledecih razloga:
1) ne valja graficka - malo verovatno ako je prvo dobro radila.
2) ne valjaju drajveri - malo verovatno nakon instalacije novog sistema i sertifikovanih drajvera
3) lose napajanje - vrlo verovatno ako koristis neko slabije a vidim da imas potrosace E8200 pa onda odgovarajuca ploca, hardovi... ovde ti najmanje treba neko markirano napajanje od 450W tipa Chieftec (ja ga imam i pokrece bez ikakvih problema E6750, 8800GTS, 2 harda, P35 plocu, TV kartu itd). Ako imas neko `kinesko` napajanje LC Power i slicno od 550W znaj da to nema veze sa realnoscu. Neki imaju srece pa ih i to dobro sluzi, ali moj savet je da prvo tu trazis krivca.
S druge strane lose napajanje bi prouzrokovalo i samorestartovanje sistema, tako da ipak naginjem ka tome da kartica zeza. Posto ocigledno je da joj treba da se zagreje pa da zablokira sistem. Zakljucak moze biti neadekvatno hladnjenje iste, ili cak cele unutrasnjosti kucista, posto ne zaboravi da ako je pakao unutra dzaba onoliki kuler na grafickoj. Otvori stranu kucista i igraj se pa vidi sta se zbiva. Ako blokira opet onda je lose hladjenje na grafickoj pa reklamiraj.
Ne verujem da je memorija u pitanju posto bi onda izbacivao plavi ekran u windowsu.
Naravno ne zaboravi da proveris napajanje!
Nadam se da sam pomogao.
Srecno

diavolonbg Re: Pomoc 01.04.2008. 02:21 #49693

:: To sto ti zakucava kompjuter na igrama moze da bude samo iz sledecih razloga
:: 1) ne valja graficka - malo verovatno ako je prvo dobro radila
:: 2) ne valjaju drajveri - malo verovatno nakon instalacije novog sistema i sertifikovanih drajver
:: 3) lose napajanje - vrlo verovatno ako koristis neko slabije a vidim da imas potrosace E8200 pa onda odgovarajuca ploca, hardovi... ovde ti najmanje treba neko markirano napajanje od 450W tipa Chieftec (ja ga imam i pokrece bez ikakvih problema E6750, 8800GTS, 2 harda, P35 plocu, TV kartu itd). Ako imas neko `kinesko` napajanje LC Power i slicno od 550W znaj da to nema veze sa realnoscu. Neki imaju srece pa ih i to dobro sluzi, ali moj savet je da prvo tu trazis krivca.
:: S druge strane lose napajanje bi prouzrokovalo i samorestartovanje sistema, tako da ipak naginjem ka tome da kartica zeza. Posto ocigledno je da joj treba da se zagreje pa da zablokira sistem. Zakljucak moze biti neadekvatno hladnjenje iste, ili cak cele unutrasnjosti kucista, posto ne zaboravi da ako je pakao unutra dzaba onoliki kuler na grafickoj. Otvori stranu kucista i igraj se pa vidi sta se zbiva. Ako blokira opet onda je lose hladjenje na grafickoj pa reklamiraj.
:: Ne verujem da je memorija u pitanju posto bi onda izbacivao plavi ekran u windowsu
:: Naravno ne zaboravi da proveris napajanje!
:: Nadam se da sam pomogao
:: Srecn
Ne bi trebalo da je napajanje jer imam Corsair HX620W... Kuciste je Antec 900,vrhunski provetreno,kartica ima dual slot cooler,tako da je nesto riknulo 100%... Hvala u svakom slucaju... Ne rade ni senzori za temperaturu i kontrolisanje broja obrtaja fan-a... Probavao i preko nTune-a i preko Riva Tuner-a i nece... Jednostavno zatamljene opcije...
diavolonbg Re: napajanje 01.04.2008. 02:22 #49694

:: proveri napajanje
Ne bi trebalo da je napajanje...
Intuite test napajanja i graficke 03.04.2008. 16:32 #49983

broj poruka: 22

ATITool: broj frejmova, temperatura i artefakt test.
Proveriti i da li cvrci ili cvili bilo graficka, bilo napajanje.

Kovle .... 04.04.2008. 19:20 #50132

broj poruka: 976
moze li ovaj atitool i za nvidijine kartice

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs