nedavno sam uzeo doticnu karticu SAPPHIRE 2900XT da li je moguce da je cpu ogromna kocnica posto imam GA 770-DS3 AMD 3000+ orleans 2GB GAIL ULTRA TT 470W ostalo nebitno
i dobijam uvek oko 6800 poena u 3dmark 05 planiram da u toku meseca uzmem 5000+ BE i da li cu sa njim izvuci maksimum iz grafike? p.s. na grafiku sam ubo 6pin od napajanja i 2xMolex na 6pin adapter
Nisam siguran da je samo do procesora,neznam sta sve imas od komponenti ali ta graficka vuce 250w u 3d rezimu: rezultat ti je mizeran i pored singlecore procesora morao bi da bude mnogo veci jer je to 3dMark test a ne neka igra tj tek u igrama se prikaze prava snaga coreduo procesora, znaci po meni je mozda napajanje nedovoljno za tu graficku koja je najveci potrosac ikada napravljen...
Vidis,dobro zboris,nisam ni obracao paznju na napajanje koje je zaista nedovoljno za tu konfiguraciju mada AMD i nije neki potrosac po gotovu ovaj 3000+!
Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! @PCBeast@
:: Nisam siguran da je samo do procesora,neznam sta sve imas od komponenti ali ta graficka vuce 250w u 3d rezimu: rezultat ti je mizeran i pored singlecore procesora morao bi da bude mnogo veci jer je to 3dMark test a ne neka igra tj tek u igrama se prikaze prava snaga coreduo procesora, znaci po meni je mozda napajanje nedovoljno za tu graficku koja je najveci potrosac ikada napravljen.. :: :: ::
Graficka ti je eeexxxttrrrraaa, imao sam je i licno testirao neke stvari, u jacim rezolucijama je brza nego drugarov 8800gts 512, zato nema potrebe da je menjas jos duuugo. Procesor menjaj ODMAH, jer uopste ne moze da se izbori sa grafickom, po meni taj 5000+ nece biti nesto posebno ali ce je poterati, baci se na neki c2d i klokuj ga tek tada ce ta graficka da zapeva, ipak je to 512bit:)
Graficka je zverka ali daleko od toga da je brza od 8800 gts, sporija je i od novijeg brata 3870 a da ne poredim sa 8800 gts 512 modelom...
Ajd uzdravlje :)
:: :: :: :: Graficka ti je eeexxxttrrrraaa, imao sam je i licno testirao neke stvari, u jacim rezolucijama je brza nego drugarov 8800gts 512, zato nema potrebe da je menjas jos duuugo. Procesor menjaj ODMAH, jer uopste ne moze da se izbori sa grafickom, po meni taj 5000+ nece biti nesto posebno ali ce je poterati, baci se na neki c2d i klokuj ga tek tada ce ta graficka da zapeva, ipak je to 512bit:)
U visokim rezolucijama je najbrza, pa licno sam ih isporobavao, 3870 je retko kada brza uglavnom je 2900xt bije, e 8800gts 512 je brzza sve do rezolucije 1600, posle su veoma slicne, ali je uglavnom je 2900xt jaca......provereno..........3d mark 06, crysis, kane i lynch.........ista situacija
To ima do nekle neku logiku zbog 512 bitne magistrale...Ali u praksi izmedju Ati-ja i Nvidie i nije bas sve tako...Lepo se snalazi i 8800 GTS 512 u visokim rezolucijama.Zato 8800 GTX ih sve jede kao male mace kad su u pitanju te vece rezolucije!
Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! @PCBeast@
:: :: :: :: U visokim rezolucijama je najbrza, pa licno sam ih isporobavao, 3870 je retko kada brza uglavnom je 2900xt bije, e 8800gts 512 je brzza sve do rezolucije 1600, posle su veoma slicne, ali je uglavnom je 2900xt jaca......provereno..........3d mark 06, crysis, kane i lynch.........ista situacija
Evo ti pogledaj i uveri se...ni u jednoj od ovih 4-5 igara + 3d mark 06 2900 xt nije bio brzi NI OD 3870 do rezolucije 1920 x 1200 ( preko toga nema podataka) ....jedno je odokativna metoda a drugo cinjenice i podatci ...
evo ti poredjenje 2900 xt i 8800 gt oc koji je slicnih perfomansi kao 8800 gts 512....
Ajd uzdravlje :)
:: :: :: :: U visokim rezolucijama je najbrza, pa licno sam ih isporobavao, 3870 je retko kada brza uglavnom je 2900xt bije, e 8800gts 512 je brzza sve do rezolucije 1600, posle su veoma slicne, ali je uglavnom je 2900xt jaca......provereno..........3d mark 06, crysis, kane i lynch.........ista situacija
kloknuo sam CPU sa 1800MHZ na 2.3GHZ i dobio sam oko 11.000 poena znaci da me koci CPU a sa 5000+ BE bi trebao da dobijem jos tih 5-6 hiljda i to je to inace neverujem da j napajanje ogranicava posto TT kada se optereti podigne rpm sa 1400 na 2500 koliki je maximum do sada nijednom nije krenu da se dize iznad 1500rpm inace sam zakacio jos 3 kulera i 2 hdd da vidim da li ce da se recunar resetuje i nista, prosao je 3d mark bez problema zato mislim da je sigurno samo CPU kocnica (jedino neznam da li postoji negde adapter 2xmolex na 8 pin umesto na 6 kako bi zakacio 1x8 i 1x6 a ne da imam 2x6pin napajanje)
Procesor je usko grlo def. jer je kod mene ta kartica radila - savrseno! na E6550 :)
Ne bi valjalo pricati napamet... napajanje od 470W i to Tt nije dovoljno ? Pola kilovata ? Pa nije ta kartica TA pec ... ne znam koliko su pouzdani PSU calculatori sa interneta ali po njima slicna konfiguracija (moja) bi trebala da trosi oko 330W, znaci rezerva snage je znatna. Moje napajanje je LC6550G, znaci nista posebno, a verujem i losije od tog Tt-a, a ista ta 2900XT je radila na Linkworld napajanju od 520W bukvalno bez ikakvih problema, osim sto nisam imao 8pin-ski konektor pa da probam da je kloknem da vidim jel moze i oce :)
Vidim da svi pricaju da je jedna kartica brza, druga sporija, neki se ne slazu,neki se slazu... Nevezano koja je najbrza od tri pomenute,posto se misljenja razlikuju (8800GTS,3870 ili 2900xt), pa koliko moze da bude jedna sporija od druge ili trece (ili brza) ? ? Igrate neku igricu pa vam je jedna od ove tri kartice sporija od neke druge za 2 frejma a imate 100 ? Na toj 2900XT, na reoluciji od 1440xnesto i pri svim podesavanjima na HIGH igrica nije stucnula ni jednom, da ne pominjem da je slika vrh! Meni je to bilo dovoljno razloga da je kupim :) A i ATI definitivno ima lepsu sliku od Nvidie, imao sam prilike da testiram i 8800GT i 2900XT uporedo, ko ne veruje neka proba.
Ma znam i ja za te testove ali je kod mene bio 2900xt najbrzi, a ujedno mi se i najvise svidja. Ne znam kako ali tako je bilo. Ma dobro, ionako postoje prece stvari u zivotu od grafickih kartica, kome se sta svidja, njegov izbor:)
Integrisana graf. x1250 ili koja je vec na 690G chipsetu, ima lepsu sliku nego 8600GT :) probao sam 3 8600 razlicitih proizvodjaca i uvek isto bude, nekako bude lepsa slika,drugacija na ati integrusi nego na 8600 :) a ne mogu da se porede po performansama :) strasno :)
:: Koliko vise hvalite taj kvalitet slike ima da kupim ATI graficku karticu sledeci put kud puklo da puklo : :: :: Ajd uzdravlje :) :: ::
To mi deluje tako...strasno ali nije prvi put da sam to cuo...nisam nikad koristio ati kartiu pa ne znam...ako se nastavi ovako stanje i ati nekad bude bio bolji uzecu ga i probati Ajd uzdravlje :)
:: A da vidis paradox :: :: Integrisana graf. x1250 ili koja je vec na 690G chipsetu, ima lepsu sliku nego 8600GT :) probao sam 3 8600 razlicitih proizvodjaca i uvek isto bude, nekako bude lepsa slika,drugacija na ati integrusi nego na 8600 :) a ne mogu da se porede po performansama :) strasno : :: :: :: :: Koliko vise hvalite taj kvalitet slike ima da kupim ATI graficku karticu sledeci put kud puklo da puklo : :: :: :: :: Ajd uzdravlje :) :: :: :: ::
Znallccci.... kakve veze ima da li je integrussa ili ne za kvalitet prikaza? Za broj frejmova i sposobnost da nessto pokazze, da, ali, za kvalitet prikaza, za to su odgovorni ATI i nVidia a tu se bogami, malo ssta promenilo nekoliko godina. ATI sije. A tek onda, kvalitet frejmova koje daje nVidia u odnosu na ATI.... uglavnom, zamuceniji, na kvarnjaka u stvarnosti poluobradjeni bar u onoliko procenata koliko procenata ima vise u broju frejmova (naravno, u odnosu na ekvivalent iz ATI-a). Tako (kao joss jedan nevernik koji je iz ATI tabora presao na nVidiu u trenutku pomracenja svesti)... sam i ja dobio visse frejmova. ALi, vise usranih frejmova, sa efektom razmazivanja. Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.