Imam staru konfiguraciju gde matična ploča podržava samo AGP 1-2X. Sad sam u prilici da praktično džabe dođem do kartice NVIDIA GeForce2 MX 200, za koju svuda u specifikaciji piše da ide na AGP 4X. E sad, da li to može da radi ? Ja bi to isprobao, ali se bojim da neću možda uništiti karticu ili slot ?
Mozes naravno neces nista ostetiti ili unistiti. Moze samo da ne radi ako bude bilo problema i to je sve. Samo moras da ako koristis integrisanu grafiku iskljucis i ukljucis AGP.
Ako mozes da utaknes karticu u slot, trebalo bi. AGP 1-2X i AGP4X slotovi rade na razlicitim naponima i zato da ne bi bilo zabune kartice na delu koji ulazi u slot imaju zareze na razlicitim mestima. Ali dosta AGP 4X kartica ima oba zareza sto znaci da su (ili bi bar teoretski trebale da budu) kompatibilne i sa starijim slotom. U praksi ne radi bas u 100% slucajeva, ali generalno bi trebalo.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647169. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.