Sta je bolje: Neka FX6600GT ili Saphire Atlantis X700 PRO, ATI Radeon X700PRO, 128 MB GDDR3, DVI, TV-out, PCI-E, DX9, 256-bit (171.10 jura) ? Da li je ova prva 256 ili 128 bita? Za ovu drugu pise 256 bita. Verujem da je ona od 256 bita brza, zar ne?
Po meni, bolje je da uzmes 6600GT, ja je imam i prezadovoljan sam! Imam LEADTEK 6600GT, karta je fenomenalna, a overclock potencijal joj je extra, ima 128mb DDR3, koliko ja znam 128bit-a je, iako u cenovnicima neke firme pisu kako je 256bit-a. Pre ove karte sam imao FX5900GE 128mb/256bit-a i generalno 6600GT je dosta brza karta, ima bolju optimizaciju sa DX9c, a u svim testovima ako pratis casopise videces da vise hvale 6600GT nego X700pro. Toliko, pa ti vidi!!! -ShonE-
Nijedna od ovih kartica nema 256-bitnu magistralu prema memoriji, tj. obe imaju 128-bitnu.Po meni bolji izbor je 6600GT.Prvo , brzi je i na default taktovima , a bolje se overklokuje.Drugo , nije toliko bitno ali vredi pomenuti da 6600GT podrzava Shader Model 3.0 (DX9.0c) a ATI ne.I trece po meni bitno , bolja podrshka nVidie u igricama , i manje problematicni drajveri od ATIjevih.
Rekao bih da je moj prethodnik sve dosta lepo objasnio sto se tice 6600GT X700Pro 256MB dileme (osim sto se ne slazem oko drajvera, imam ATi-jevu karticu oko godinu dana i svi drajveri koje sam probao su bili OK (doduse 5.1-5.4 sam preskocio, sa njima je izgleda stvarno bilo problema)).
E sad, skrenuo bih paznju na karticu u istom rangu kao pomenute i slicne cene koju je ATi nedavno izbacio: X800GT. Kartica tuce 6600GT u svim situacijama, cak i u OpenGL igrama osim Dooma 3, jedino ne znam da li se pojavila kod nas.
Da, ja znam za X800GT.Prednost u odnosu na 6600GT je u 256 MB DDR3 memorije i 256-bitnoj memorijskom magistrali.Nisam je pominjao jer nisam video da je ima kod nas.Mozda ima,ali pitanje je kolika je cena.Na zapadu treba da je 200 dolara (6600GT je 150 dolara), shto znaci da kod nas nece biti manje od 200e.Ne moze se bash reci da "tuce" 6600GT , brza jeste ,ali malo (5-10%) shto je posledica 256-bitne magistrale.X800GT mu dodje kao X700Pro sa 265 MB memorije i 256-bitnom magistralom.Kartica je dobra ali koliko je bolja toliko je i skuplja.Detaljan opis ima na Benchmarku. Inace shto se tice ATI drajvera , nisam mislio da su loshi vec da su problemi malo ucestaliji nego kod nVidie , shto sam iskusio u starijim igrama kao i bagovitim igrama koje su josh bagovitije na ATIju.Dosta je veliki broj igara sa onim nVidia it`s meant to be played shto ide u prilog nVidia karticama.
E pa prava razlika izmadju 128bitne 256bitne magistrale je u sledecem. Manje rezolucije manje opterecuju memorijsku magistralu pa se pri njima 6600gt pokazuje kao bolje resenje, ali ja bih se licno uvek odlucio za neki od ATI X800gt (namerno ne govorim X700pro jer je izlaskom x800gt ova ispala iz trke) modela koji se pokazuju bolje pri vecim rezolucijama i ukljucenim AF i AA filtriranjima. Sve ovo govori da ce se prednost ATIjevih kartica jos vise porasti u novijim igrama.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647169. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.