Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
2900XT
STRANA 1 OD 1
LochGarman 2900XT 18.03.2008. 13:07 T8816

status: user
broj poruka: 54
Natrcao sam na (skoro pa ne resiv) problem sa ovom grafickom karticom. Da li neko zna gde moze da se nadje konvertor za PCI-E graficke kartice tj. konvertora sa 2 4pin-ska molexa na 1 6pinski konektor za graficku karticu?

Imam napajanje sa jednim 6pinskim konektorom ali mi treba jos jedan isti takav (ili 8pinski) za graficku. Vidim da ima po netu da se nadje odgovarajuci adapter, ali kod nas jednostavno - nema! Zvao sam sve vece firme koje se bave prodajom racunara, proizvodnjom raznih vrsta kablova i konektora i nista .. Da li je moguce da bas nigde nema da se kupi taj adapter ?

Mislim da se cak i dobija uz neke 8600GT kartice ali uz moju 8600gt taj kabl nisam dobio.

Help help help :)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gogi1 2900xt 18.03.2008. 13:43 #48181

broj poruka: 2076

identican problem sam imao bas sa sapphire 2900xt 512, na napajanju imam samo jedan pcie konektor i nikako nisam mogao ni da je ukljucim, obisao sam sve radnje u Nisu i taman kad sam izgubio nadu svratim u radnju u Dusanovom bazaru (TC) i pitam ih, kad ono kod nih imali dva komada i to rekli da ce ih biti jos. Ja sam kupio oba. Posle sam prodao 2900xt i tom decku poklonio jedan da ne bi imao problema kao ja, a drugi sam dao drugru za njegov 8800gts. E sad, ako hoces ostavicu ti njihov broj telefona pa ako hoce da ti posalju postom, ja sam oba platio manje nego sto kosta (dobra) cokolada. Pozdrav!
LochGarman Neverovatno 18.03.2008. 14:36 #48186

Problem ustvari prave neobavesteni i neupuceni prodavci. U Desku su mi nasli za minut kablic i dobio sam ga dzabe obzirom da ne znaju sta ce sa njima da rade (posle reklamacija im ostane obicno). Eto, ako neko ima isti problem kao ja - neka ode do deska :)

Inace, samo su jos ljudi iz win win servisa su znali kako uopste i izgleda dati kabl...sramota :)

Uglavnom, kartica sad radi na LC6550 i to bez stucanja :) mislim da sam negde procitao da srce mnogo struje,mozda i trazi malo vise snage ali ne toliko da bilo koje napajanje od 500W ne moze da ga potera :) Radi i na Linkworld napajanju od 520W :) sta drugo da kazem :)
stefanon pitanje za gormana 18.03.2008. 17:15 #48213

broj poruka: 268
Koliko je bucno to LC6550 napajanje posto sam planirao da zamenim moje nekim tisim modelom, pozz

LochGarman Re: pitanje za gormana 18.03.2008. 17:56 #48219

Pa, ima 12cm ventilator koji se vrti na 800 obrtaja :) skoro pa je necujno. Mozda bi bilo bolje kada bi uzeo LC6550GP (a ne samo G kao sto je ovo moje) ili neko iz Titan serije :) mala je razlika u ceni a mislim da se isplati. Ako ces malo vise da se isprsis, ima OCZ od 600W za 6000din da se uzme :) to je tek extra napajanje :)

:: Koliko je bucno to LC6550 napajanje posto sam planirao da zamenim moje nekim tisim modelom, poz
::
KaiserSoze Zaobiđi... 18.03.2008. 19:40 #48228

broj poruka: 568
to LC Power 6550 napajanje bilo da je revizija G, H ili bez neke slovne oznake nakon broja.
Jedino vredi GP, veruj mi iz iskustva, od ukupno 3 napajanja, crkla su 2 i to u garantnom roku, jedno su zamenili kompletno a drugo su popravljali, zamenili čoper, tranzistore, standby i šta ti ja znam još, a popizdeo sam kada sam ga odneo kod uvoznika, koji nije mogao da ga nađe uopšte u svojoj evidenciji, kažu nije ovo naše... Ja ga ostavim na pregled, jer nisam znao šta je u pitanju, rekoh da mi jave kad pregledaju, kad me oni zovu sutra, kažu gotovo, dođi i ponesi 1000din.
Tu ja popizdim, pa se razvičem i na uvoznike i na distributere pa se oni nekako međusobno dogovore da ja ne platim popravku !!?? A napajanje u garanciji !!?? Nije stvar u soma dinara već neću da me neko pravi ovcom.
Najjača fora je što momci iz servisa rade ono što im kažu gazde, odem po napajanje, pitam šta je sve zamenjeno, oni mi nabrajaju... i dobro, pitam, sad je napajanje ok, mogu mirne duše da ga stavim na mašinu...?
Odgovor: pa znaš, ono je ispravno, ali... bolje bi bilo da ga prodaš, oslabili su izlazni tranzistori, ovo ono... Pa što i njih niste zamenili? - Genijalan odgovor: `Pa nisu još crkli...`
Terajte se bre do đavola... j...o vas LC Power, znači treba ja da ga sad uvalim nekom i da glumim ludilo... hajde brajko u kontejner, neću da kaljam obraz za par desetina jevreja... a vama svaka čast, mogli ste da date drugo koje će da radi onako kako je predvideo proizvođač na specifikaciji... kažu: `E to moraš sa gazdom, ali on nije sada tu...` Pa da dolazim još jednom iz Mladenovca za Bgd i da bacim još soma dinara, pa bolje da sam bacio napajanje odmah.

Poenta GLASI !

ZAJEBI LC POWER
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
KaiserSoze I još nešto... 18.03.2008. 19:50 #48231

broj poruka: 568
Zaboravio sam da Vam spomenem... jednu LC Power externu fioku za hdd, aluminijumska, extra svetli, pouzdana, bla bla... uključiš hdd i sve to radi dan, dva, tri... kad ups, nakon toga particije vidljive, a sadržaj diska ne.
Vraćaj podatke, nosi, vraćaj, reklamiraj, vrate, kažu sve je u redu, probaj drugi hdd, probam još 2-3 hdd ista priča, opet reklamacija, opet vraćaju, kažu ispravna.
Dobro ljudi, šta je u pitanju ??
Genijalan odgovor: `Malo je zagorela...`

Ko je zagoreo, misliš izgoreo, pregoreo, ne razumem... `Ne, ne, malo je zagorela elektronika, probaj sa drugim hardom... neće sa svakim da radi...`

Pa je l` Vam ja ličim na Ljubišu Trgovčevića, pa da vrtim prsten i pogađam koji hdd radi a koji ne u toj fijoci ??
More... terajte se i Vi i Vaš LC Power !!!

Neće da odobre drugu, kažu ne znate da se ponašate sa externim hdd-om... ko zna šta mu ja radim, potapam u hladnu kabezu i vruć klaker pa da vidim da li će da radi, šta li... !!??

ENO JE U KONTEJNERU !!!

Poenta od malo pre, iz prethodnog posta. Mrš!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
BataCele re: KaiserSoze 18.03.2008. 20:08 #48236

broj poruka: 1532
Slazem se: Od LC power uzimaj samo provereno, a to je, za sada, jedan jedini model: LC6550GP, sve ostalo zaobidji u sirokom luku.

Mnogi ljudi koje poznajem kupuju po preporuci prodavca, odnosno, rasteterecuju magacine od robe koja se slabo prodaje. Od takvih kupaca skupljamo dragoceno iskustvo o sklj komponentama. Samo prelistaj forum.

Ko ne cita forum, doprinosi bogatsvu iskustva forumasa.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs