Znaci sledece se desava niti ima rpavila kad se to desava!!!!!!!!
Konfiguracija je sledeca: AMD 3200 939, Asus NF4,2x512/400, 160 HDD i doticna graficka! Desava se da slika drhti trepri prilikom paljenja kompa, ili tokom igranja neki igara. Nema pravila koad se to desava niti kod koje se igrice to desava. Probao sam razna napajanja chiftec 360,450 cooler master 420 wati. Sve isto i na kraju hajde da probam grafikcu sluajno isposatvi se da je do grafike....Grafkica ne zakiva poralzi sve testove ne greje se mnogo a inace je salinet temperatura se krece od 45-55 C.
odnesi je kod druga i probaj, ako budu isti simptomi onda je otislo nesto na grafickoj...ako ne bude kod druga, probaj da je izvadis, stavis u drugi slot,izbrises drivere i stavis najnovije( ili stare sa kojima ti je 100 % radilo )
1. Treperenje slike najcesce biva zbog `overklokovanja` memorije ili graficke. Znaci, clear CMOS za pocetak (ili izvadi bateriju sa ploce pa je vrati nakon minut). 2. Ukoliko ne pomogne reset CMOS-a, moguce da nesto nije doboro `upasovano` u slot ili je najobicnija prasina stvorila probleme. 3. Ako nije prethodno, memorija ili grafika je na izdisaju. 4. Ipak, proveri stanje monitora i kabla od kompa do monitora.
Ako treperi prilikom paljenja kompa (pre podizanja Windows-a) mislim da nisu u pitanju drajveri.
Proveri da li ti se neki od kablova za napajanje ili zvucnici ili nesto sto je izvor jakih elektromagnetnih talasa nalaze u blizini monitora ili kabla za povezivanje monitora i graficke, moguce je da je tako nesto problem, ako nema nista takvo, onda je verovatno nesto hardverski neispravno.
Imas li u racunaru TV kartu? Ako imas, pokusaj da otkacis konektor od kablovske, pa vidi sta ce se onda desavati, i da li ce biti isto. Mom komsiji se jednomprilikom upravo to dogodilo zbog lose napravljene konekcije na koaksijalnom kablu za TV signal.
Ceo zivot sam u svadji sa tastaturom!!! Moj veciti neprijatelj!!
A kako drugo graficku sam probao na drugi racunar isto se ponasa. Nisam probao starije drajver probacu i to. Ali trperenje se desava poneki put i dok se dize windows dok ucitava memoriju.
Graficka nije OC jedino ako novi drajver ne OC sami. Drajver su 8.2...
Pogledacu i to!!!
Nemam TV kartu u racunaru!!!
Graficka prolazi sve testove u 3D Makru 2001,2003,2005,2006 i BurnInTest isto!!!!!!
onda ti graficka najverovatnije pocinje da otkazuje, tj. najverovatnije neki od kondenzatora, solenoida ili slicno na samoj kartici, eventualno da neki od kontakata ili lemova vise ne drzi dobro pa da tu nastaje treperenje.Jos jedan razlog koji moze da izazove treperenje je D-sub ili DVI konektor, moguce da su kontakti na grafickoj vec potroseni pa da tu nastaje treperenje.(Ne bi bio prvi slucaj)
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.