Koju graficku uzeti: Club 3D ATI Radeon 9550,256MB/DVI,128bit ili Asus ATI Radeon A9600GE/TD/128MB
STRANA 1 OD 1
Tiberije
Koju graficku uzeti: Club 3D ATI Radeon 9550,256MB/DVI,128bit ili Asus ATI Radeon A9600GE/TD/128MB
07.09.2005. 14:08
T874
status: user broj poruka: 6
Imam sledecu konfiguraciju
Athlon 1700+ 245mb ram ge force 2 asus ploca na 333mnz
E sad posto mi kod nekih novijih igara graficka malo secka prodao bih nju i kupio neku noviju izbor mi se otprilike sveo na ove dve jer toliko trenutno mogu da izdvojim para, interesuje me koja je vasa preporuka u smislu koja od ovih grafickih bi mi omugucavala da lakse igram igre kao sto su Far Cry ili GTA san andreas
Asus ATI Radeon A9600GE/TD/128MB je bolji ali ja ti preprucujem da uzmes ATI Radeon 9550 256MB 128bit i dodatnih 256MB RAM jer je 256 premalo za San Andreas i Far Cry... -------------------- Moj PC: MSI K8N SLI Platinum AMD Athlon 64 3500+ MHz S939 Venice @ 2300Mhz GF 7800GTX 256bit 256MB VRAM PCI-E 16x (4901310) 2x Kingmax 512MB DDR RAM 400MHz CL 2.5 Seagate SATA 200GB 7200 RPM 8MB Cache ATX Chieftec 550W LG DVD-RW LG Flatron L1730S TFT LCD 17" 12ms
Prvo , Far Cry cesh teshko igrati na svom kompu.Ustvari ne znam da li cesh moci da ga pokrenesh.Ne bi bilo loshe da dokupish josh 265 MB RAM i tad mozesh razmishljati o nekom igranju. Shto se tice kartica , 9550 treba uzimati sa 128 MB jer dodatnih 128 MB dize cenu a nepotrebno je.9600GE je bolja od 9550 mada je razlika dosta mala.Ako se odlucish za 9550 uzmi ASUS 9550GE zbog dobrog overkloka.Mada u cenovnom rangu do 100e najbolji izbor je GeForce 6200 128 bit koji je dosta brzi od navedenih kartica cak i bez popularnog otkljucavanja i overkloka.
Nisi me razumeo ja vec bez problema igram Far Cry na mom compu, kupujem graficku kako bih mogao da igram igru na vecoj rezoluciji bez problema. E sad ti si verovatno 3-4 covek koji mi kaze da ne mogu da igram takve igre na svom racunaru ali ja ih bez problema igram, sto znaci da mi je konfiguracija verovatno izuzetno dobro ukompovana tako da jedino sto zelim jeste da pojacam memoriju na 512 i graficku tako da ce tek tada raditi kao zmaj. Inace proverio sam cenu ove graficke Ge Force 6200 GE, ne znam koliko je bolja ali je prilicnoo skuplja u odnosu na ove dve cena joj je oko 105 EUR, a ja nisam spreman da dam toliko za graficku.
Neznam sta si odlucio, ali cene su dosta slicne koliko sam ja video. E sad, da sam na tvom mestu uzeo bih ASUS 9600XT koja je dosta bolja i od 9600GE i 9550GE a moze i bojle da se klokuje. I naravno jos 256MB DDR. Sve to ti je oko 100E. Pozdrav
Naravno da igras bez problema Far Cry na tvojoj masini i to nema nikakve veze sa tim kako je masina ukomponovana nego sa novoom detalja koji je ukljucen. Ti igras na najnizem mogucem nivou detalja i to radi ok, ali bojim se da ti nece biti dovoljno da dokupis samo grafucku karticu kako bi mogao da igras FC na nekom visem nivou detalja. Svakako da je novija graficka kartica nepohodan ali ne i dovoljan uslov, pre svega zbog ogromonog broja tekstura koje se ucitavaju pri vecim nivoima detalja. Dakle trebace ti i jos 256 Mb RAM-a. Ja sam imao prilike da radim na masini sa 512 Mb RAM-a i MSI 9550 SE i moze sasvim lepo da se igra sa nekim srednjim nivoom detalja, ali kada se izvadi jedan memorijsli modul onda pocne da secka ;)
:: :: Nisi me razumeo ja vec bez problema igram Far Cry na mom compu, kupujem graficku kako bih mogao da igram igru na vecoj rezoluciji bez problema. E sad ti si verovatno 3-4 covek koji mi kaze da ne mogu da igram takve igre na svom racunaru ali ja ih bez problema igram, sto znaci da mi je konfiguracija verovatno izuzetno dobro ukompovana tako da jedino sto zelim jeste da pojacam memoriju na 512 i graficku tako da ce tek tada raditi kao zmaj. Inace proverio sam cenu ove graficke Ge Force 6200 GE, ne znam koliko je bolja ali je prilicnoo skuplja u odnosu na ove dve cena joj je oko 105 EUR, a ja nisam spreman da dam toliko za graficku :: ::
9550 nikad nece videti vajdu od 256MB pa je 9600ge bolji izbor zbog frekvencije GPU-a (325 prema 250 MHz). Ako mozes, probaj da nadjes stari dobri 9600Pro, koji (bi trebao da) ima frenvecije GPU/mem 400/600, gok su kod GE 325/400. Takodje, stvarno bi mogao da zabodes jos 256MB RAMa u masinu, dobices nesto visi fps, ici ce glatkije, ponegde ces moci da podignes kvalitet tekstura, a i osetno ce ti se smanjiti vreme potrebno za ucitavanje, kao i osvescivanje kompa nakon izlaska iz najnovijih igara poput onih koje si pomenuo da nameravas da igras u prvom postu. (Verovali ili ne, u Battlefieldu 2 se dobija skoro 10% veci fps kada sa sa 1GB predje na 2!!!)
Hvala na odgovorima, najverovatnije cu uzeti Asus 9600 pro, e sad jedno pitanje za Jarishu, gde je video 9600 xt karticu po tako niskoj ceni, na svim sajtovima kojima sam gledao cena se krece od 125-140 EUR, ako postoji negde niza cena voleo bih da me obavesti.
Jos jedno pitanje na koliko moze da se klokuje 9600 pro
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647169. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.