Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Koji TFT 22`` u budzet klasi?
STRANA 1 OD 1
blagojevic Koji TFT 22`` u budzet klasi? 10.03.2008. 01:42 T8658

status: user
broj poruka: 1
Planiram da ovih dana promenim dotrajalu CRT 17``-icu, i to za ne mnogo para pa se dvoumi izmedju modela:

PHILIPS 220VW8FB,22``,5ms,WSXGA,1680x1050 i
ViewSonic 22`, VA2226w, 5ms, 1680x1050

Oba monitaora su, naravno, bez DVI-a jer sam kratak sa kintom.

Na sat sve treba da obratim paznju pri kupovini? Svaki dobronameran savet i predlog su dobrodosli.
Hvala unapred,
Aleksandar

Cyber sta?!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
psihoyu re 10.03.2008. 01:53 #47285

broj poruka: 1191
Izmedju ta 2 ja bih izbrao Viewsonic naravno jer je to ipak extra proizvodjac monitora. Nisi naveo koja im je cena ?
Jel si razmisljao o Samsungovim modelima ?
Za sta koristis racuanra uopste ?

Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci !!!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner Re: Koji TFT 22`` u budzet klasi? 10.03.2008. 09:30 #47309

broj poruka: 7769
Samo ti kupuj veliku dijagonalu bez DVI-a pa posle kukaj ovde po forumu sto nista nije onako kako si ti zeleo. Prosto mi nije jasno kako to monitor bez DVI tacnije koji dodatno konvertuje digitalni video signal iz graficke karte u analogni moze da bude jeftiniji od onoga koji to ne radi.
TFT monitor bez DVI-a do 19` i pomozi boze a preko toga bezi od takvog TFT-a.
Covece razlika je 30-50 evra nije da ne mozes da skupis a i nisi toliko bogat da kupujes dvaput u pitanju su tvoje oci.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

:: Planiram da ovih dana promenim dotrajalu CRT 17``-icu, i to za ne mnogo para pa se dvoumi izmedju modela
::
:: PHILIPS 220VW8FB,22``,5ms,WSXGA,1680x1050
:: ViewSonic 22`, VA2226w, 5ms, 1680x105
:: Oba monitaora su, naravno, bez DVI-a jer sam kratak sa kintom
:: Na sat sve treba da obratim paznju pri kupovini? Svaki dobronameran savet i predlog su dobrodosli
:: Hvala unapred
:: Aleksanda
:: Cyber sta?!
LochGarman Eh... 10.03.2008. 10:37 #47320

broj poruka: 54
Tu dilemu sam i ja imao :) od Samsunga sam odustao jer je u Beogradu skoro nemoguce naci samsunga sa nekim normalnim panelom. ViewSonic je extra ali od serije VX (ili WX) koja ima extra panele dok je VA serija, hm, onako, nista posebno. Na kraju sam kupio LG225WT za oko 260ei skroz sam zadovoljan. Mislim da neces naci povoljniji monitor od 22` sa DVI prikljuckom i pristojnim kvalitetom slike za te pare, sve ostalo sto sam gledao islo je preko 300e.
Trgovac I nije neka dilema.. 12.03.2008. 10:14 #47531

broj poruka: 86

PHILIPS 220VW8FB,22``,5ms,WSXGA,1680x1050 i
ViewSonic 22`, VA2226w, 5ms, 1680x1050

Ovo ti je jedan te isti monitor iz LGPhilips LCD familije. I oval LG sa DVI-om je isto to samo sa naprednijom elektronikom. Postoje i verzije sa 2ms (ASUS pre svega) ali se to dobija sa drugim firmwire-om što i nije za preporuku. Sa DVI-om lekše radi naša grafička, monitoru je sve jedno kakav mu signal dovedemo, ovolika razlika u ceni je `tehničke` prirode jer je carina za monitore sa D-sub priključkom 1%, a sa DVI 15%. Razlog tome je nama običnim ljudima nedokučiv jer ne možemo ni predpostaviti o čemu su `razmišljali` oni koji su doneli te propise.
Rezime: uzmi monitor koji ti se više vizuelno sviđa.

Pozdrav.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs