Šraf kojim sam htela da pričvrsti grafičku mi je upao unutra. Naravno neće van, pri tom pa lepo zvecka. xfx 8800 gt. Šta da radim. Ako pustim sta je najgore sto može da se desi. Da li će grafika radi? da li ce joj umanjiti performanse. molim hitnu pomoć. hvala
Pad performansi je od 20-40% u zavisnosti da li je sraf 3mm ili 4mm. Eh bre, jel upao u karticu tj. u njeno `kuciste` ili je samo pao u kuciste ? Probaj da ga izvadis, ne bi trebalo nista da bude kartici, cak i da zakaci vent od nje, samo ce se odbiti, osim ako ga ne zakaci nezgodno ako je upao unutra, moze da se izvadi samo malo protresi.
To se ja zezam Ne moze to nikako da utice na karticu, moze jedino da joj zakaci ventilator, ali i da se to desi ne bi trebalo da bude nesto ozbiljno jer ko sto sam rekao samo ce se odbiti od njega posto se on vrti na sigurno 2000 obrtaja i vise. Kako je upao tako mora i da izadje, ali ako..nece ostavi tako nemoj da treses kuciste i nece biti nista, Samo kako to zvecka ? zasto bi se uopste pomerao unutra ako sve miruje ?
Ma zeza te OCz. Problem je sto moze da padne izmedju 2 pina ili vodova koji nisu lakirani i spali nesto. Ako ti je upao i graficku izvadi je i pokusaj ga pazljivo izvuci. Moze se zadenuti negde na ploci ili pri karticama pa napraviti kratak spoj, ali retko. Obavezno ga izvadi, pokusaj sa namagnetisanim srafcigerom i napisi gde zvecka tj, gde je upao u rashladni sistem grafike ili unutar kucista? Dakle, ne ukljucij nista (otkaci masinu iz struje) dok ovo ne izvadis, jer lak na PCBu nije dovoljna zastita od KSa. Ako ne mora se demontrati hladnjak (sto niije jednostavno za tebe), ali ukljucivanje nikako
- R a v e n L o r d -
:: :: :: :: U kućište od grafičke i zvecka ali ne izlazi napolje. Tresla i ne pomaže. Šta to znači 20 do 40 % pada?
Prvo izvadi karticu, pa protresi. Kako je uslo tako treba i da izadje. Ako ne mozes sama (na osnovu `Tresla i ne pomaže` zakljucujem da si zensko), potrazi pomoc od nekog ko zna vise. Nikako ne ostavljaj sraf unutra. Pozdrav
Sumnjam da je šrafko napravio neku štetu. Ako se zaglavio u hladnjaku, nema tu šta da se ošteti. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ A šta nije vam jasno, e biće vam jasno, biće vam jasno, j......
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.