Imam maticnu plocu MSI K9N SLI platinum(nForce570SLI)i na njoj slot PCI-E x16,a kupio sam graficku Asus EAH3870 koja ima magistralu PCIE 2.0,da li je moguce da daje slabije performanse zbog slota PCI-E x16/konkretno imao sam 8600gts3DMark05=10800poena,a Asus 3870=12800,sto mi je mala razlika u odnosu na performanse grafickih kartica.
Ne sve je u redu, ne postoji za sada kartica koja iskoriscava toliki bandwidth koliki ima 1.0 ili 1.1 PCIe slot, tako da to je ne koci. Koci je tvoj procesor, da imas jaci procesor imao bi mnogo vise poena, to joj je usko grlo.
baš i nije toliko merodavan. Imao sam situaciju gde je ati1950pro dao 1% veći skor u 3d marku od 7600gt a u igricama je razlika dupe i oko u korist atija. Ne uzbuđuj se.
Svega ovoga, naravno, ne bi bilo da je Pera otišao pravo u policiju
3dmark poeni ti nista ne znace...tvoj procesor je dovoljno jak da izgura svaku igricu do maksimuma graficke tako da to nemoj da te brine...konfa ti je zmaj i moci ce jos dugo da pici igrice na high setingsima...
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.