Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
GeForce 9800 GX2, 9800 GTX & 3870 X2 Compared
STRANA 1 OD 1
psyman GeForce 9800 GX2, 9800 GTX & 3870 X2 Compared 29.02.2008. 21:42 T8459

status: user
broj poruka: 1046
http://www.vr-zone.com/articles/GeForce_9800_GX2%2C_9800_GTX_%26_3870_X2_Compared/5614.html
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire Re: GeForce 9800 GX2, 9800 GTX & 3870 X2 Compared 29.02.2008. 22:21 #45949

broj poruka: 18472
Ako je ovo istina onda je zaista jadno!

Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power!
@PCBeast@

:: http://www.vr-zone.com/articles/GeForce_9800_GX2%2C_9800_GTX_%26_3870_X2_Compared/5614.htm
::
Saske ... 29.02.2008. 22:37 #45957

broj poruka: 1117
A zasto je to jadno...zato sto nisu prepisali Ati za duplo...takva je kakva je, ati je imao vremena da optimizuje drajvere za svoju karticu sto ce i nVidia uraditi u skorije vreme pa ce i rezultati biti bolje...
a sem toga, cak i sa ovakvim rezultatima, ajde koja igra nece raditi na max setingsima u HD rezoluciji...

Overclocking is the way of life!!!

SkyFire Re: ... 29.02.2008. 22:44 #45960

Kave veze molim te driveri imaju sa samom snagom karte,jel ti znas koji je to mali postotak?Sa bilo kakvim driverima GX2 bi trebalo da jede ati bar za 30%- 40% a ovde je jos cak i losiji.Pa jel driver-i treba da me tese???Kako nije jadno?!Setite se samo 7950 GX2 u to doba sta je radila ATI-ju.Pa 1900XTX nije mogao ni da prdne,7900GTO-GTX ga je u igrama dobijao a kamo li GX2!Ovo je za mene razocarenje i najverovatnije cu preci na ATI i to uzeti dve X2 u CF-u i polupati Crysis na tenane!Jos ako izadje 4000X2 tim bolje.P.S.Nikako nije realno da ATI bude bolji tj. brzi od nVidie,to se nije ocekivalo i zato je moja reakcija takva a verovatno i mnogih drugih!

Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power!
@PCBeast@

:: A zasto je to jadno...zato sto nisu prepisali Ati za duplo...takva je kakva je, ati je imao vremena da optimizuje drajvere za svoju karticu sto ce i nVidia uraditi u skorije vreme pa ce i rezultati biti bolje..
:: a sem toga, cak i sa ovakvim rezultatima, ajde koja igra nece raditi na max setingsima u HD rezoluciji..
:: Overclocking is the way of life!!!
Ognjeni Re: ... 29.02.2008. 23:11 #45966

broj poruka: 4521

Ajd uzdravlje :)

:: A zasto je to jadno...zato sto nisu prepisali Ati za duplo...takva je kakva je, ati je imao vremena da optimizuje drajvere za svoju karticu sto ce i nVidia uraditi u skorije vreme pa ce i rezultati biti bolje..
:: a sem toga, cak i sa ovakvim rezultatima, ajde koja igra nece raditi na max setingsima u HD rezoluciji..

jadno je to sto ja sa 8400 i 8800 gt ( overklokovani naravno ) imam veci skor od necega sto bi trebalo da je nvidijin top model....zestoko su me razocarali sad...nadam se da je ovo samo prelazni period i da ce prava stvar tek doci.
Saske ... 29.02.2008. 23:12 #45967

broj poruka: 1117
pa ne znam kako da ti kazem ovo, ali drajveri su 50% bilo kog hardvera...ako drajveri nisu odradjeni kako treba, mozes ti da imas kakvog oces zmaja sa 500shejdera i klokovima do neba nista ti to nece vredeti...ko zna sa kakvim drajverima je ono testirano...
a i zasto nije realno da Ati bude bolji...prosli su kroz neke teske finansijske krize i sad se polako oporavljaju...trudili se ljudi...a sta je nVidia radila za to vreme...sedela na bulji i gledala kako sto bolje da izmuzu ljude sa onim sto su imali u ponudi...mislili su ati je gotov i zasto onda da se muce i spremaju nesto novo i revolucionarno kad mogu da ubiraju kes na postojecim karticama duze vreme ko sto je intel svojevremeno radio sa procesorima...pa da ati nije izbacio ovo sto je izbacio znas kada bi mi imali graficku sa performansama jedne 8800gtx po vise nego duplo manjoj ceni...

Overclocking is the way of life!!!

SkyFire Re: Re: ... 29.02.2008. 23:14 #45968

Pogledaj moj zadnji post tj. temu i videces da se uzaludno nadas da nije definitivno!

@PCBeast@

:: Ajd uzdravlje :)
:: :: A zasto je to jadno...zato sto nisu prepisali Ati za duplo...takva je kakva je, ati je imao vremena da optimizuje drajvere za svoju karticu sto ce i nVidia uraditi u skorije vreme pa ce i rezultati biti bolje..
:: :: a sem toga, cak i sa ovakvim rezultatima, ajde koja igra nece raditi na max setingsima u HD rezoluciji..
:: ::
:: :: Overclocking is the way of life!!!
:: jadno je to sto ja sa 8400 i 8800 gt ( overklokovani naravno ) imam veci skor od necega sto bi trebalo da je nvidijin top model....zestoko su me razocarali sad...nadam se da je ovo samo prelazni period i da ce prava stvar tek doci.
SkyFire Re: ... 29.02.2008. 23:19 #45969

Sve to stoji da su driveri pokretaci i ako nisu optomizovani i odradjeni kako treba ni hardware nece raditi u punom kvalitetu.Ni auto ne ide kako treba kad je gorivo lose tj. oktanska vrednost manja nego li dozvoljena!Problem je samo sto postotak snage koja se gubi losijim driverom nije tolika koliko ti mislis nego realno vrlo mala nekih 5%-10%!Znaci sve ostalo je na samom hardware-u tj. ovde slucaj grafickoj karti!Pa nek bude i 10% koliko ce onda biti bolja tj. brza od ATI-ja?Za dlaku!A zapitaj se sta ce biti kad ATI izbaci 4000X2 pa samlece GX2!

@PCBeast@

:: pa ne znam kako da ti kazem ovo, ali drajveri su 50% bilo kog hardvera...ako drajveri nisu odradjeni kako treba, mozes ti da imas kakvog oces zmaja sa 500shejdera i klokovima do neba nista ti to nece vredeti...ko zna sa kakvim drajverima je ono testirano..
:: a i zasto nije realno da Ati bude bolji...prosli su kroz neke teske finansijske krize i sad se polako oporavljaju...trudili se ljudi...a sta je nVidia radila za to vreme...sedela na bulji i gledala kako sto bolje da izmuzu ljude sa onim sto su imali u ponudi...mislili su ati je gotov i zasto onda da se muce i spremaju nesto novo i revolucionarno kad mogu da ubiraju kes na postojecim karticama duze vreme ko sto je intel svojevremeno radio sa procesorima...pa da ati nije izbacio ovo sto je izbacio znas kada bi mi imali graficku sa performansama jedne 8800gtx po vise nego duplo manjoj ceni..
Ognjeni Re: Re: Re: ... 29.02.2008. 23:20 #45970

broj poruka: 4521
Ajd uzdravlje :)

:: Pogledaj moj zadnji post tj. temu i videces da se uzaludno nadas da nije definitivno
:: Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power!
:: @PCBeast@
:: :: Ajd uzdravlje :)
:: :: :: A zasto je to jadno...zato sto nisu prepisali Ati za duplo...takva je kakva je, ati je imao vremena da optimizuje drajvere za svoju karticu sto ce i nVidia uraditi u skorije vreme pa ce i rezultati biti bolje..
:: :: :: a sem toga, cak i sa ovakvim rezultatima, ajde koja igra nece raditi na max setingsima u HD rezoluciji..
:: :: ::
:: :: :: Overclocking is the way of life!!!
:: :: jadno je to sto ja sa 8400 i 8800 gt ( overklokovani naravno ) imam veci skor od necega sto bi trebalo da je nvidijin top model....zestoko su me razocarali sad...nadam se da je ovo samo prelazni period i da ce prava stvar tek doci

nisam na to mislio....znam da je gotovo sto se tice 9800 serije ali kao sto i sam vidis to je samo unapredjena 8-me serija malo....samo prelazni proizvod......ati je prelaskom sa 2xxx na 38xx napravio novi a ne unapredjen model koji je doneo zaista dosta unapredjenja u odnosu na stari...e to zelim da vidim od nvidije i to sto pre.....
SkyFire Re: Re: Re: Re: ... 29.02.2008. 23:34 #45974

Evo upravo sam na netu citao,izgleda da ce ta unapredjena verzija biti 9800GT.Istu stvar rade kao i sa 8 serijom.Prvo izbace najjace grafe a onda grafu jos jacu od tih iz srednje vise klase!Kakvo njesra.Pa sami sebe ubijaju i pokopavaju.P.S.Pazi kako postujes,markiras non-stop i svoj odgovor!

@PCBeast@

:: Ajd uzdravlje :)
:: :: Pogledaj moj zadnji post tj. temu i videces da se uzaludno nadas da nije definitivno
:: :: Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power!
:: :: @PCBeast@
:: :: :: Ajd uzdravlje :)
:: :: :: :: A zasto je to jadno...zato sto nisu prepisali Ati za duplo...takva je kakva je, ati je imao vremena da optimizuje drajvere za svoju karticu sto ce i nVidia uraditi u skorije vreme pa ce i rezultati biti bolje..
:: :: :: :: a sem toga, cak i sa ovakvim rezultatima, ajde koja igra nece raditi na max setingsima u HD rezoluciji..
:: :: :: ::
:: :: :: :: Overclocking is the way of life!!!
:: :: :: jadno je to sto ja sa 8400 i 8800 gt ( overklokovani naravno ) imam veci skor od necega sto bi trebalo da je nvidijin top model....zestoko su me razocarali sad...nadam se da je ovo samo prelazni period i da ce prava stvar tek doci
:: nisam na to mislio....znam da je gotovo sto se tice 9800 serije ali kao sto i sam vidis to je samo unapredjena 8-me serija malo....samo prelazni proizvod......ati je prelaskom sa 2xxx na 38xx napravio novi a ne unapredjen model koji je doneo zaista dosta unapredjenja u odnosu na stari...e to zelim da vidim od nvidije i to sto pre.....
markopvict ......... 01.03.2008. 00:18 #45977

broj poruka: 4515
9800GX2 & GTX smece nad smecem .... dajem sebi za pravo ovo da kazem..... lepo rekao covek 8800GT i GTS brze rade od nVidia TOP kartica nove gen????
Sto pederi nisu stavoli DDR4..... proc na 1ghz....
Sto se tice drajvera... oni nisu problem nVidie nego Atija....Kad ati popravi drivere ovaj X2 ima jos vise da ih otrese......
A sto nVidia jede govna sa cenama....to je tek prica....
Izbacice pederi nove kartice 100% jer u suprotnom ode im velika para....

Pozz
...............................................................

Oslepecemo od kompjutera ! ! !

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
BataCele He he 01.03.2008. 03:05 #45985

broj poruka: 1532
Necu da likujem.

He he

Cronnin hm 08.03.2008. 23:35 #47161

broj poruka: 257

Nesto definitivno je u redu kada `dve kartice` imaju samo 8% bolje performanse od jedne.

Sta znam, mozda je vreme da Ati malo preuzme prvo mesto, nVidia je poslednjih pet godina bila na vrhu, i jedanput mora pasti.

Kartica je stvarno cudoviste. Ima 256 shadera, to bi moralo da cepa sve igrice u UHD rezoluciji:)
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs