Ja sam testirao Nvidia karticu bez nalepnice za jednu firmu iz Nemacke.(receno mi je da bi trebala da bude oznake 9600gt-h5-1G-256) Ta kartica nije radila sa standardnim drajverima, a Everest mi je davao dosta neobican info. E sad posedovala je 256 stream procesora, memoriju na 2ghz GDDR5 2 gb by Hynix i hladnjak kojii mi je zauzeo celo Chieftech Big EBTX kuciste po duzini da bi stao u kuciste. Cak sam bio i izbacio fioke za HDD-ove(dve donje gde su naponski prikljucci za graficku). Prvo sam mislio da me zajebavaju, dok mi nisu dali odredjenu sumu(1000 eura), suma koja me je zagolicala da je namestim da radi. Malo sam se zezao sa drajverima(2 dana) i proradila je. Probam Crisis na 1600*1200 sve na max AA i AF i sve je radilo savrseno,medjutim nakon 14 sati testova pocela je da se osetno greje. Testove sam zaustavio kada je graficka dosla do temperature od 89 stepeni celzijusa. Takav hladnjak bi 9800GX2 oladio na 5-6 stepeni, a ova je bila vrela. E sad neznam da li su resili problem sa temperaturom, jer je to bilo od 12-15.12.07. Medjutim, te kartice nema ni na jednom sajtu i nije prikazana od NVidije. Zvao sam i firmu,koja me je i kontaktirala i dala na test tu graficku i kes, ali mi se javlja govorni automat da taj broj ne postoji. Dobio sam sa svojim Q6600, 2*2GB Geil Ultra na 1066, WD 400GB 32 mb cache, ta graficka i napajanje od 850 vati 22000 3Dmarka. Masina nije htela se ni upaliti sa slabijim napajanjem. Mene interesuje sada zasto su skresali specifikaciju ili amd nije vise ni za k**ac sa svojom naprednom arhitekturom, pa NVidia krese specifikacije. Inace da me neko pogresno neshvati, ja sam ljubitelj AMD-a, a ne Intel-a, ali ako se ovako nastavi ko zna. Posto je isteklo dva meseca od ugovora,koji sam potpisao sa Elca firmom iz Berlina, nisam vise obavezan da ne objavljujem info za specifikacije. Ove napisane od NVidia su s**nje. To je nemoguce da je ta kartica, jer su 06.11.07 rekli da ce raditi na 800/2000 i sa GDDR5 memorijom. Poceli su i oni da lazu kao i AMD. Ostaje da se vidi da li su te info tacne ili ce da bude kako su rekli.
:: Ja sam testirao Nvidia karticu bez nalepnice za jednu firmu iz Nemacke.(receno mi je da bi trebala da bude oznake 9600gt-h5-1G-256 :: Ta kartica nije radila sa standardnim drajverima, a Everest mi je davao dosta neobican info :: E sad posedovala je 256 stream procesora, memoriju na 2ghz GDDR5 2 gb by Hynix i hladnjak kojii mi je zauzeo celo Chieftech Big EBTX kuciste po duzini da bi stao u kuciste. Cak sam bio i izbacio fioke za HDD-ove(dve donje gde su naponski prikljucci za graficku) :: Prvo sam mislio da me zajebavaju, dok mi nisu dali odredjenu sumu(1000 eura), suma koja me je zagolicala da je namestim da radi :: Malo sam se zezao sa drajverima(2 dana) i proradila je. Probam Crisis na 1600*1200 sve na max AA i AF i sve je radilo savrseno,medjutim nakon 14 sati testova pocela je da se osetno greje. Testove sam zaustavio kada je graficka dosla do temperature od 89 stepeni celzijusa. Takav hladnjak bi 9800GX2 oladio na 5-6 stepeni, a ova je bila vrela :: E sad neznam da li su resili problem sa temperaturom, jer je to bilo od 12-15.12.07 :: Medjutim, te kartice nema ni na jednom sajtu i nije prikazana od NVidije :: Zvao sam i firmu,koja me je i kontaktirala i dala na test tu graficku i kes, ali mi se javlja govorni automat da taj broj ne postoji :: Dobio sam sa svojim Q6600, 2*2GB Geil Ultra na 1066, WD 400GB 32 mb cache, ta graficka i napajanje od 850 vati 22000 3Dmarka. Masina nije htela se ni upaliti sa slabijim napajanjem. Mene interesuje sada zasto su skresali specifikaciju ili amd nije vise ni za k**ac sa svojom naprednom arhitekturom, pa NVidia krese specifikacije :: Inace da me neko pogresno neshvati, ja sam ljubitelj AMD-a, a ne Intel-a, ali ako se ovako nastavi ko zna :: Posto je isteklo dva meseca od ugovora,koji sam potpisao sa Elca firmom iz Berlina, nisam vise obavezan da ne objavljujem info za specifikacije. Ove napisane od NVidia su s**nje. To je nemoguce da je ta kartica, jer su 06.11.07 rekli da ce raditi na 800/2000 i sa GDDR5 memorijom. Poceli su i oni da lazu kao i AMD :: Ostaje da se vidi da li su te info tacne ili ce da bude kako su rekli
Samo cu reci wow..i za tebe i za kartu ako je tacno
Sa 8800 GT nemogu da dobijem vise od 14890-15156. Sa dve 16922-18180. Nemoguce da su specifikacije za 9600 gt losije, jer su pompezno najavljene jos 01.11.07 Sada da je toliko skresana arhitektura nevjerujem(ja sam imao 21986 3dmark-a). Postoji jos jedan problem, bar sto se tice nas korisnika. Problem se sastoji u tome da ni cetvrta generacija ATI(AMD) nisu ni na pomolu kad Nvidia izbacuje ovakve primerke(sakate). Inace od objave grafickog procesora i probnih(testnih) primeraka obicno prodje oko 6 do 10 meseci, pre nego sto se pojave na trzistu, bar za mainstream. Sacekacu do sutra da isprobam to cudo, pa cu vam javiti info u sredu ili cetvrtak, kad zavrsim sa testom. Pozdrav
:: Sa 8800 GT nemogu da dobijem vise od 14890-15156. Sa dve 16922-18180. :: Nemoguce da su specifikacije za 9600 gt losije, jer su pompezno najavljene jos 01.11.0 :: Sada da je toliko skresana arhitektura nevjerujem(ja sam imao 21986 3dmark-a) :: Postoji jos jedan problem, bar sto se tice nas korisnika :: Problem se sastoji u tome da ni cetvrta generacija ATI(AMD) nisu ni na pomolu kad Nvidia izbacuje ovakve primerke(sakate) :: Inace od objave grafickog procesora i probnih(testnih) primeraka obicno prodje oko 6 do 10 meseci, pre nego sto se pojave na trzistu, bar za mainstream :: Sacekacu do sutra da isprobam to cudo, pa cu vam javiti info u sredu ili cetvrtak, kad zavrsim sa testom :: Pozdra
Zasto ti je GT malo ? imam ga i ja i isti mi je skor u 3d marku i to tek sa neznatno kloknutim procesorom..bar meni nista ne znaci da li je 30 000 ili 40 000, vazno je da sve radi na max bez seckanja a sad..Boze zdravlja promenice se drugo kada dodje za to vreme
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.