Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
0 mrtvih pixela
STRANA 1 OD 1
XXXL 0 mrtvih pixela 20.02.2008. 12:30 T8277

status: user
broj poruka: 537
Da li neko zna u kojoj firmi i za koje marke monitora se dobija garancija na 0 mrtvih piksela ?

Osim kvaliteta slike i velicine monitora, mozda i najbitnije mi je da ima garanciju na 0 mrtvih pixela (tacno bi poludeo kad bi morao da gledam film a neke zgodne glumice da imaju promenljiv mladez bele boje po licu) :)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Stripy Znam 20.02.2008. 12:38 #44763

broj poruka: 4163
sigurno da na boljim samsung modelima garancija važi i za 1 m.p. Mada, video sam u radnjama i da proizvoljno tolerišu 3-5 m.p. i to da su GRUPISANI na 1 inch2

Svega ovoga, naravno, ne bi bilo da je Pera otišao pravo u policiju

MACHINE Hmm 20.02.2008. 12:42 #44764

broj poruka: 5710
Koja je svrha garancije na 0 bad pixela? U tom slucaju je panel savrseno ispravan sa vizuelnog aspekta, zar ne? Razumeo bih kada bi zahtevao garanciju na 1 ili vise bad pixela...

ViewSonic, svakako!

- R a v e n L o r d -

:: Da li neko zna u kojoj firmi i za koje marke monitora se dobija garancija na 0 mrtvih piksela
::
:: Osim kvaliteta slike i velicine monitora, mozda i najbitnije mi je da ima garanciju na 0 mrtvih pixela (tacno bi poludeo kad bi morao da gledam film a neke zgodne glumice da imaju promenljiv mladez bele boje po licu) :)
XXXL Re: Hmm 20.02.2008. 12:48 #44765

hehe nisam se lepo izrazio :) Tacnije, bitno je da ima garanciju i na 1 mrtvi pixel (tacnije ako se pojavi bar 1, da zamene monitor) :) eto, tako je bolje :)

Inace, ViewSonic daje garanciju na 5 grupisanih polu-mrtvih piksela (sve boje koje mogu da budu osim bele) tako su mi rekli malopre kada sam zvao da pitam :) znaci da to izgleda kao kratezom da si pucao u monitor :) samo sto nisi skroz ubio piksele vec se koprcaju :)

:: Koja je svrha garancije na 0 bad pixela? U tom slucaju je panel savrseno ispravan sa vizuelnog aspekta, zar ne? Razumeo bih kada bi zahtevao garanciju na 1 ili vise bad pixela..
:: ViewSonic, svakako
:: - R a v e n L o r d -
:: :: Da li neko zna u kojoj firmi i za koje marke monitora se dobija garancija na 0 mrtvih piksela
:: ::
:: :: Osim kvaliteta slike i velicine monitora, mozda i najbitnije mi je da ima garanciju na 0 mrtvih pixela (tacno bi poludeo kad bi morao da gledam film a neke zgodne glumice da imaju promenljiv mladez bele boje po licu) :)
bogdanovmv re 20.02.2008. 14:38 #44771

broj poruka: 46
Po specifikacijama proizvodjača dozvoljeno je do 3 mrtva piksela na jedan milion.
To čak piše u garancijama većih firmi

vampirbg ... 20.02.2008. 14:48 #44774

broj poruka: 711
Mislim da ti u BC Group daju priliku da isprobas na 24h monitor i da mozes da ga vratis iz bilo kog razloga... Posle toga im je standardna garancija... Doduse, ovo je neprovereno posto monitor koji sam uzeo kod njih nije imao lose pixele... Moguce je da to samo kazu, ali posle ne ispostuju...
shkomi ovako 20.02.2008. 14:56 #44776

broj poruka: 852
U samsungovoj radnji na bulevar prekoputa depoa pa malo iznad prodavac mi je rekao da daju garanciju nula mrtvih piksela na samsung 971p.

Prodavac u pakomu kod londona mi je rekao da daju usmenu garanciju (ma sta to znacilo) na philips 220WS8FS.
Takodje philips ima seriju perfect panel, na kohu fabricki daju garanciju nula mrtvih piksela ali nisam nasao takav mopnitor od 22` u beogradu. Od 19 ga ima, isto takodje u pakomu, koju btw ne volim i zbog toga necu tamo da kupim monitor.
Devize devize bonda elema

XXXL tnx 20.02.2008. 15:35 #44780

Ok tnx :)

Izgleda da ja previse trazim za premalo novca hehe moracu da spustim kriterijum :) vidim da cu da ganjam LG L225WT :)
NDSystem Ljudi... 20.02.2008. 17:08 #44789

broj poruka: 209
Nemojte dozvoliti da vas obmanjuju takvim stvarima. Da li na pismenoj garanciji bilo kog monitora (bilo kog proizvodjaca) pise nesto o mrtvim pikselima? Ne pise. Prema tome koji god monitor da uzmete, iz bilo koje klase moraju da vam zamene ako ima makar jedan mrtav piksel. Ja sam s elicno par puta raspravljao sa dobavljacima na pomenutu temu, i uvek je posle toga monitor zamenjen drugim, ispravnim, bez mrtvih pilsela. Jednostavno, kod nas se uvozi sve i svasta, i firme prodaju sve i svasta. Meni su uvek menjali bez obzira da li je to 940N, 720N il 932BF. Verujte mi, to sa mrtvim pikselima prolazi smao kod nas. U normalnim zemljama, i u normalnom svetu tako nesto ne postoji. Uvek ce vam zameniti monitor sa losim pikselima. Van pameti je da covek kupi stvar koja kosta od 150-200e i onda da gleda u plavo, bele, zelene tacke. Kao kad bi ste otisli da kupite nove gume za kola, namontirate ih i vidite da su busne. Vratite se kod prodavca a on vam kaze `znate, do tri rupe ne reklamiramo`
Dušan Nastić
Beograd,

shkomi a 22` Viewsonic VX2240wm, 20.02.2008. 20:17 #44809

broj poruka: 852
sad sam procitao da 22` Viewsonic VX2240wm ima perfect panel, zvacu sutra da vidim kakvu garanciju ima, jel ima neko ovaj monitor
Devize devize bonda elema

XXXL kolko znam 20.02.2008. 20:19 #44810

U Austriji daju garanciju za 0 mrtvih pixela (ako se pojavi bar 1 menjaju monitor) a ne znam zasto to nije tako kod nas
XXXL Re: a 22` Viewsonic VX2240wm, 20.02.2008. 20:40 #44814

ako si nasao taj monitor u microsys... ne moras dzaba da ih zoves :) ja ih zvao danas i oni u stvari nemaju pojma kakva je garancija i koja je procedura jer su bukvalno danas poceli da rade sa ViewSonic (a uvoznik je Pakom) :) ako zovnes Pakom, recice ti sledece : garancija je 3 godine ma 0 mrtvih piksela i 5 polu mrtvih (pod uslovom da su grupisani na nekoj manjoj povrsini) :)

:: sad sam procitao da 22` Viewsonic VX2240wm ima perfect panel, zvacu sutra da vidim kakvu garanciju ima, jel ima neko ovaj monito
:: Devize devize bonda elem
Sh0ne-BG !!! 20.02.2008. 23:46 #44824

broj poruka: 26
Pa pri kupovini treba insisirati na testiranju monitora. Da li stvarno postoje budale koje samo dodju po upakovan monitor i odnesu kuci. Ja licno planira da uskoro pazarim Samsung 245B ili Nec 24WMCX i ima da zahtevam da ga istestiram. Pa niko nije blesav (a mozda ime neko ko jeste) da daje pare za nesto a da ne zna da li je to 100% ispravno.
Naravno moze monitor da nema dead pixel-a ali da se posle nekog vremena koriscenja pojave.

VMARC Sony, ViewSonic i NEC 21.02.2008. 03:07 #44840

broj poruka: 9425
Asus mozda, nisam siguran.

pcandparts Re: 21.02.2008. 03:51 #44845

broj poruka: 73
U `ALTI` sam dobio garanciju na makar i jedan mtrav pixel, znaci monitor mora da bude sa 0 dead pix.
To je bilo jesenas, verujem da je i dalje tako. Lako je pozovati i proveriti.

*polupismenim i tehnicki nepismenim ljudima treba zakonom zabraniti kupovinu racunara!*

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs