Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Snimanje sa TV na PC?
STRANA 1 OD 1
BAnefi Snimanje sa TV na PC? 17.02.2008. 15:00 T8229

status: user
broj poruka: 114
Povezan mi je televizor lcd sa PC, na Tv imam PC ulaz.
Znaci koristim Tv kao monitor, nemam Tv karticu, imam samo nezavisnu antenu na Tv-u.
Da li postoji neki nacin da ono sto se emituje na Tv snimum na Pc.
Hvala
B.F.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
KaiserSoze Koliko znam... 17.02.2008. 16:30 #44407

broj poruka: 568
NE, za tu svrhu će ti trebati VGA kartica sa tv ulazom, VIVO i slično, ili neka TV kartica sa TV tjunerom.

Ako grešim, neka me neko ispravi, možda postoji još neki način.

Pozz
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
psihoyu re 17.02.2008. 16:58 #44411

broj poruka: 1191
Nemoguce jer TV funkcionise kao tjuner za sebe,a da bi snimao treba ti tjuner u kompu,TV karta. Ne znam sta ti je problem da kupis TV kartu npr Leadtek za 35e.a imas tv od 500,700e ?
Kupi TV kartu i cao,mozes i da slusas radio. A i ne znam sta hoces da snimas sa TV-a? Jedino ako imas kablovsku ili total TV. Meni je slika shit jer imam obicnu antetnu.

Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci !!!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
janbpX Upravo tako... 17.02.2008. 17:18 #44415

broj poruka: 36

Ja bas razmisljam da li mozda postoji neki adapter koji bi se povezivao na izlaz TV tjunera iz samog TV-a ali i da postoji to bi verovatno bilo preskupo. Inace imam 2 TV tuner kartice, ATI All in Wonder Radeon 3200 i Miro PC TV Pro, i obe sam kupio polovne, tako da video sam da ljudi po oglasima daju te kartice sa daljinskim cak za oko 20e, i to ti je mozda najpovoljnije resenje, posto vidim da si resio da stedis pa ni monitor cak nisi kupio, ne znam kako ti to radi, i sta na ekranu TV-a moze da se vidi, tj u kom kvalitetu sa kompa, ali, ako si resio da se mucis, tvoja stvar...

vampirbg Re: Upravo tako... 17.02.2008. 18:49 #44435

broj poruka: 711
:: Ja bas razmisljam da li mozda postoji neki adapter koji bi se povezivao na izlaz TV tjunera iz
:: samog TV-a ali i da postoji to bi verovatno bilo preskupo. Inace imam 2 TV tuner kartic

Tesko... Jesi li ikada video antenski ili video izlaz na TV-u? TV ima samo ulaze, a eventualno stave audio izlaz... Naravno, uvek je moguce i da covek ima takav TV koji ima i video ili antenski izlaz, ali mu to opet ne resava problem...

Pored internih kartica, sad ima i dobrih USB resenja...
BAnefi ODG 17.02.2008. 22:38 #44462

JanBPX, mislim da nisi razumeo nije stvar o ustedi...
Rec je o odlicnom LCD ekranu 46` Samsung rez. 1360x... koji na sebi ima pc ulaz.
Tako da je kvalitet slike vise nego dobar.
Stvar je u tome sto je meni kompljuter kao jedan server koji moze da zavrsava 50 % stvari u ovoj sobi.
Zapravo ni nemam neki DVD player, sve ide preko kompa...
Mislio sam da bi mozda postojalo i resenje za to snimanje!
B.F.

BAnefi ODG 17.02.2008. 22:38 #44463

JanBPX, mislim da nisi razumeo nije stvar o ustedi...
Rec je o odlicnom LCD ekranu 46` Samsung rez. 1360x... koji na sebi ima pc ulaz.
Tako da je kvalitet slike vise nego dobar.
Stvar je u tome sto je meni kompljuter kao jedan server koji moze da zavrsava 50 % stvari u ovoj sobi.
Zapravo ni nemam neki DVD player, sve ide preko kompa...
Mislio sam da bi mozda postojalo i resenje za to snimanje!
B.F.

vampirbg ... 18.02.2008. 00:57 #44488

broj poruka: 711
Kupi TV karticu i mocices da snimas na komp... Drugacije ne ide... Tvoj komp ima samo AV izlaze dok tv ima ulaze... Tebi treba TV kartica preko koje ces TV signal dovesti do kompa pa samim tim resiti i snimanje...
MaliAbner бем ти клеста... 18.02.2008. 11:55 #44520

broj poruka: 7769
А шта ће то у свему набројаном да ти омогући обраду сигнала са кабла и затим ти омогући меморисање (сниманје) истог.

Лаку ноћ Србијо ма где и ма колика била !!!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs