Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Acer x223w i podesavanje slike!!
STRANA 1 OD 1
stefanon Acer x223w i podesavanje slike!! 15.02.2008. 11:14 T8184

status: user
broj poruka: 268
Nije mi jasno zasto Riva Tuner kao I windows (display proportis/advanced/monitor) vide ovaj monitor kao Plug and Play monitor dok ga NVIDIA Contorl Panel vidi kao x223w?
Mislio sam da je do drajvera ali na cd-u ih nema kao ni na acer sajtu.
Ovo sve pisem jer imam utisak da su boje blede bez obzira koliko postavljao contrast osvetljenje?

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
-ShonE- Re 15.02.2008. 12:15 #44047

broj poruka: 3529
Hm! Cisto sumnjam da ce ti drajver za njega ako ga u opste ima pomoci sa bojama, pre ce da je to zato sto:
-tvoj primerak je mozda fabricki los.
-tvoja graficka karta je losa.
-ili si mozda nesto cackao oko podesavanja u samom nvidijinom kontrol panelu i poremetio boje.

Predlog: Odnesi monitor kod nekog druga i probaj ga na njegovom kompu pa napravi poredjenje.

Inace nemoj mnogo da ocekujes od monitora koji ima 22` a nema DVI prikljucak, i cena mu je koliko sam video smesna za tu dijagonalu, ne kazu dzabe koliko para toliko muzike.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mario80bg rr. 15.02.2008. 14:48 #44070

broj poruka: 163
Mnogi se zale na sliku ali to je uglavnom do grafickih karti koliko sam ja zakljuchio po onome sta pishu ljudi kao komentare na internetu... Nekima titra fotka, nekima bezi..
Mutna ti je slika jer je refresh rate jako nizak da bi izgurao rezoluciju koja je verovatno na maximalnom... Ako pojachas rr. igrace ti slika i bezace...Ali ce biti ostrija. Dok se ne pojave neki novi drajveri ili promenish grafiku.
Za svaki monitor morash da instalirash pripadajuce drajvere ili ostaje plug and play...
Pozz

dokolenko

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
stefanon Re 15.02.2008. 16:10 #44101

broj poruka: 268
Pa do grafike nije jer je prosli monitor imamo lepu sliku crt 19`
- cackao jesam pa sam verovatno pokvario i tako losu sliku, ali nepostoji opcija defoult da vratim,
- kad smanjim rez i povecam refresch, slabo sta se menja
- mozda je stvarno los panel ili sl.. ali ipak mislim da sam sam kriv zbog nestrucne kalibracije

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs