Zar je moguce da kod nas niko ne uvozi eVGA graficke,ploce koje su skoro vrh po kvalitetu po tome sto rade? Da ne pricam o nekim drugim extra brandovima koji su izostavljeni kod nas u prodaji. E sto bi voleo da onaj americki Wallmart ili kako se vec zove otvori jedan mall kod nas.
Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci !!!
za sada.ima po hrvatskoj pa ako znas nekog tamo moze se nabaviti.nasao sam bio jednom prilikom na mycity forumu nekog lika koji je imao par komada 8800gt ali ih je vec nazalost rasprodao.naleti ponekad neko parce kvalitetnog hardware-a samo treba znati kada i gde.poz
Znam jednog lika iz BGa od koga sam uzeo eVGA 8800GTS,on to nabavlja iz Amerike valda svaki mesec il tako nesto,necu sad da stavljam njegov broj ovde radi privatnosti al ako nekom treba nesto mogu se raspitati kod njega, titansdante@yahoo.com - moj mail
Kad Inspiracija Cuti, Razum Se Brzo Zamara... Roger Zelazny - Cronicles Of Amber Nemo-Novi Sad
:: Zar je moguce da kod nas niko ne uvozi eVGA graficke,ploce koje su skoro vrh po kvalitetu po tome sto rade? Da ne pricam o nekim drugim extra brandovima koji su izostavljeni kod nas u prodaji :: E sto bi voleo da onaj americki Wallmart ili kako se vec zove otvori jedan mall kod nas :: :: Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci !!!
hahaha, kako preovladjuje Evga i Corsair, kao da je on gazda Boost-a.. :D mada jesu malo skuplji ali bar nude nesto sto drugi ne.. kad smo smesna drzava..
baci pogled na cene u x-arena, pa vidi ko je skup:) hteo sam da kupim fking ventilator gentle typhoon 26eu su ga zacenili, nakon mesec dana je skocio za 2eu, takodje memorija za koju sam se raspitivao je skocila za 10eu, a ne mislim zbog pdv-a, to je bilo pre ng, tako da posle toga nisam ni uzimao u razmatranje..na kraju sam uzeo 2kom po 1900din, gledao sam cene online, 18$ su.
:: hahaha, kako preovladjuje Evga i Corsair, kao da je on gazda Boost-a.. :D mada jesu malo skuplji ali bar nude nesto sto drugi ne.. kad smo smesna drzava. :: :: ::
Zaboravio sam da napisem da sam te ventilatore uzeo u boostlogic-u, dobavljac je firma iz HR, sprijateljio sam se malo sa njima, nisam im trazio, sami su mi pokazivali nabavne cene za neke proizvode za njih, totalno razumno dizu cene, tako da zbog toga su me odusevili, a pogotovo sa poslovnom ljubaznoscu i zasluzuju malo reklame, ja im zelim da opstanu na nasem trzistu, naravno i zbog mene, volim kad imam izbor nekog proizvoda koji do skoro apsolutno nije postojao kod nas (Corsair, eVGA, Bitfenix, Enermax itd.), sto se tice jaceg vrha ponude.
Meni su za hladnjak od 30e trazili 86e pod izgovorom kako se to salje UPS-om, pa carina, porez bla, bla, reko vazi al na plazi. Jeftinije bi me izasao da sam ga porucio iz UK i platio Royal mail da mi stigne na vrata za 3 dana. Toliko o njima. A Corsa ima i u HU, od memorija, kucista pa do papira za pedu. Ja merkam trenutno ram posto su ovde bahate cene cak I za Kingsmor.
Imate boostlogic i moze da naruci nesto ali ne mogu ovu GTX780Ti Kingpin Classified. Osim toga ne pricajte molim vas za nesto sto vama ne treba i sto ne znate da cenite. 3 nedelje je stajala moja GTX780 Classified za 450e u oglasima, mislio sam da ce uzeti neko ko zna da ceni to. Kupio je lik kome je bilo bitno da je graficka GTX780 da je hladna i tiha. Dosao je kod mene da testira i testirali smo u mom a posle i u njegovom kompu. Bukvalno sam ga terao da vidi Heaven 4.0, Valley i 3DMark na 1250MHz na stock voltazi. Nije ga zanimalo klokovanje, decko nije svestan kakvu kartu je kupio za debelo ispod referentnog modela. za istu cenu koju kod nas kosta GTX770 ACX koji je za klasu nizi cip znaci kao GTX560 vs GTX580, plus referentni dizajn. Jel je to bila jedina nereferentna EVGA u Srbiji da cip nije dosao u EVGA zavaren za plocu iz NVIDIA a EVGA stavila kuler. Karta izgleda tako da su se ljudi koji su AMD fanovi za glavu drzali drzeci onu u ruci i bukvalno zaleci sto nemaju kes. Neki su propustili jel su 2 puta obarali cenu nasta nisam hteo da odgovaram bukvalno nisu svesni sta su propustili i da takvu priliku u zivotu nece imati. I ne pitajte za EVGA zato. Imate boostlogic, ako nema sta treba oni ce naruciti i to je to. Da ne govorim da je ovo bila GTX780 najbolja i najtrazenija u svetu debelo ispod cene u zemlji gde je PDV upravo skocio za 20%, ali ljudi su hipnotisani i oni zasluzuju potklokovane i bagovite. Decko nije ni driver skinuo od GTX295, odmah je sve radilo iz cuuga. Afterburner je vec bio instaliran, ma nista vozi, kada je nesto ispravno i radi i ima najveci broj musterija koji glasaju za taj brand onda je to sa razlogom. Ali eto... 3 nedelje sam prodavao GTX780 Classified za cenu novog GTX770 ACX. Na kraju je decko nije ni vadio iz kucista, odneo je kuciste bez stranice jel nije razumeo kolika je iako sam rekao da je ogromna, tacnije siroka, ne zbog karte nego kablovi nisu mogli da stanu nije hteo da ih lomi...
da je ACX na njoj kvaliteta Accelero Xtreme samo mnogo lepsi... Nisam mogao da kupim EVGA u boostlogic, javio sam bio pre 2 meseca jos da mi se rezervise GTX780Ti Kingpin Classified ali ja ne mogu da cekam da oni dobave a i Jacob mi je rekao da ne mogu da se naprave karte dovoljno da se prodaje po ostalim sopovima i da EVGA hoce da zna da pravi fanovi njeni imaju karte. Sto znaci da Boostlogic prodavnica a ona ne moze da nabavi, a oni i ne uzimaju od EVGA tako da ni njihov dobavljac ne moze nabaviti. Uzeo sam druge stvari tamo, Dominatore Platinum, fanove cu uzeti verovatno, USB Flash itd. Dominator Platinum su najbolji nacin koliko neke prodavnice ne mogu da prodaju kod nas sta one zamisle. Meni su smejali ljudi na kakvu konfiguraciju drzim 2x2 Kingston, OK izmenjao sam neke GT ali sam prodao za jace pare nego sto sam platio stvarno nisam mogao da odbijem a hteo sam da uzmem opet ali sam potrosio pare na druge stvari tako da sam ostao na 2x2GB. Sta nisu donosili ovde. Prvi dan kada sam video Dominator rezervisao sam i dosao sutra da kupim. To je mogao da uradi EMMI, GIGATRON, nisu... I jos sam ubo i platio ih 11.000 I rekao mi je lik jos 2 kita su ostala ovo je stara cena memorije su upravo skocile i Hyper X 2x4GB kosta 8000 u emmiju. Posle nedelju dana je skocio za 30e dominator platinum.
Ne zale se gde je EVGA, gde je EVGA, eto gde je, ASUS referentni GTX780Ti, 710e kazu prodavnice, EVGA GTX780Ti Classified 699e + donosenje 50-60e. I eto je EVGA, i koliko to ljudi interesuje, dvoje... Ne shvatate da osim sto nema para i sto nas narod razmislja brzopleto da ce uzeti referentnu ako je 20e jeftinija i preplatiti onu bolju za nedelju dana kada se razocara temperaturama. Ovo vam nije GTX480 i GTX580, 80C klok fijuuuu dole... Bez obzira na bilo sta ako nemate switch da iskljucite to...To je vec vidjeno, pa koliko ih je preplatilo HD6970 sa HD6950 najeftinijim sapphirom jel su posle kupovali kuler za to prisli ceni GTX580 na 50e. Samo da je broj serije koji su zamislili i sto jeftinije, sto jeftinije, nista drugo nije bitno... Tako razmisljaju ljudi...I ne samo kod nas, ali je u inostranstvu to mnogo mnogo redje.
Evo ovaj put cete dobiti slike lepo u vecoj rezoluciji. Hoce neko da testira??? Ima li zainteresovanih da testira redak hardware??? Pazite ovo nema svako sansu da testira grafiku koju prodaju 2 prodavnice limited edition itd... Ne jel je ovde cena enthusiast cena pociva na monopolu i ja verujem da se mnogi trude da zakopaju taj Boostlogic koji je prva prava prodavnica hardwara u Srbiji. Jel od kada su oni poceli da uvoze EMMI ima i Obsidian 650D i Obsidian 350D, i Graphite 600T i sve kao sto sam vam mesecima pricao da ce biti kada jedan donese. Kada im probije blokadu.
Ja sam (opet) u boostu uzeo 2x16GB Crucial Ballistix na 1866 CL9 memoriju, izvanredna memorija, platio sam je oko 16k, tako nesto. Imaju i Corsair, skoro im je stizala nova roba..
@Vlajko, mnogo se bre siri ta eVGA:). Ka`cemo da je lemimo?
:: Meni su za hladnjak od 30e trazili 86e pod izgovorom kako se to salje UPS-om, pa carina, porez bla, bla, reko vazi al na plazi :: Jeftinije bi me izasao da sam ga porucio iz UK i platio Royal mail da mi stigne na vrata za 3 dana. Toliko o njima :: A Corsa ima i u HU, od memorija, kucista pa do papira za pedu :: Ja merkam trenutno ram posto su ovde bahate cene cak I za Kingsmor ::
Mnogo para za jednu igracku a Maxwell vec kuca na vrata :)
06.02.2014. 17:04
status: user broj poruka: 18472
Koja ja sad karta u opticaju ? KingPin GTX 780 Ti ? :) Vlado ti si ovde najgori od sve dece majke mi :D
Ako si bas zagrizao za tu ediciju sto ti neko ne donese preko grane ? I ovako si i GTX 780 Classified platio i vise nego da ti je neko doneo iz Nemacke recimo..
Zamoli nekog da ti prebaci iz Germanije i imaces kartu..
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Sky ti bi bar to trebao da znas. Mislim ako neces da uletis u GTX480 ako gledamo Fermi ili ako neces da uletis u GTX680 ako gledamo Kepler. Slozices se da su kod obe arhitekture daleko bolji GTX580 Fermi i GTX780Ti Kepler. Nikad dual karta, nikada SLI, nikada zakljucana vise i nikada prva klarta u arhitekturi, samo najbolje od nje. Sada posle ACX sam uveo i nikada referentne. Kao GTX580 Classified ULTRA, GTX780Ti KINGPIN Classified i takve karte. Prvi Maxwell koji izadje ce biti naslednik GK104 i on moze da bude jaci od GK110 10-15%, recimo 20%, kada ce izaci to me ne zanima. Po mojoj proceni Jesen. GTX780 koju sam ja imao koja je najvise fabricki klokovana u 10-12 igara ne moze da se igra vise od x2MSAA. Kao da su tvikovali performanse. Ovo sto se desilo da sam uzeo GTX780 se desilo jel nisam znao nasta je NVIDIA spremna sve. Predpostavljao sam da mogu izbaciti pun cip a ne hendikepiranog invalida ali sam mislio ne tako brzo i ne ispod 1000e. Usledio je sok, pun cip za iste pare 25% jace performanse samo ako gledamo CUDA, da ne racunamo 150MHz brzu memoriju... I koliko to mnogo da sam platio, evo ga izvod...
Sta bi ti kupio za te pare a da se ne brines da nemas garanciju ako menjas pastu, da ne dobijas otpakovanu kartu. Ovo je ultra elite karta. Ne kazem da ja necu probati Maxwell, imam fermi najbolji GTX580, uzecu i Maxwell ali ne pre 2016 jel cemo tada dobiti ono najbolje od njega i 5 dobrih igrica. Inace da jurim da cekam referentni Maxwell pa oni nisu ni zavrsili arhitekturu, oni tek prvim cipom isprobavaju teren. Jel znate kada je izasao GTX780Ti racunajte Maxwell high end kao i svake godine razliku od tada a ko ga kupi prvi, izvolte ja sam zadnji u recu. Cekam da Kingpin i TIN pokazu Maxwell pa onda. Ima jos jedna veca glupost koja se moze napraviti od cekanja Maxwela, kupovina Titan Black od 6GB za 2560x1440 rezolucuju. E to moze samo ludak. Tj sta je Titan Black, to je referentni GTX780Ti koji obara klok na 80C sa duplo memorije koju ako hocete da vidite potrebu za tolikom memorijom prvo vam treba jos jedna karta jel ce vam performanse faliti pre memorije na tim rezolucijama. Ono sto se svi slazu da gora naponska na NVIDIA kartama od serije 7xx nije vidjena sem kod Radeona.
Karta je vec registrovana na mene, da garancija tece od kada je izasla iz EVGA. Ja sam mogao kao mnogi da uradim step-up, bio sam 2xx neki na spisku ali sam odustao kada sam video ovo. Jel da ohladim GTX780Ti bez 100e ne mogu. I to sam bio u grupi koja je platila kartu kada je kostala vise, pre obaranja cene a ta grupa ne placa dolara jednog. Ali ne moze sa GTX780 Classified na GTX780Ti Classified, samo na referentni i kada smo merili mnogi su odustali jel GTX780 zbog izuzetno visokog kloka 10% je samo slabija ali je dosta hladnija i bolja za klokovanje. A tek kada se pojavila ova koja kazem prva ima ono sto su karte imale nekada da lepo u MSI Afterburneru imas 1.300V ako neces da modujes BIOS i koristis Classified Voltage Tool koji ima do 1.5V koji je za benchmark testove. Ovo je ono da iskljucis trotlovanje, GPU Power protection, Memory Power Protection, BIOS ima 1220V + 2 swithca na PCBu koja daju 50mV jos sto znaci mnogo. jel vecina je zaglavljena na ukupno 1.175V-1200V, e 1300V je vec malo ozbiljnije, fanovi su unapredjeni, Samsung memorija sa BIOSem za LN2 i Air, posto Hynix nije dobar za LN2 a Samsung ima zategnutije latencije pa daje manji klok, e sada ima i sa latencijama kao Hynix da daje veci klok, pa ko sta voli, 1900MHz zategnute ili 2000-2050MHz opustenije. Karta je umetnicko delo...
Pardon nemam najbolji Fermi jel mi je jos zelja ali imam EVGA GTX580 reference koji radi na 900/1100 i 1800 shadera i koji me je spasao 2-3 puta cekajuci karte. Ultra dobra karta koju cu prodati da uzmem polovni taj GTX580 Classified ULTRA za moju malu kolekciju. Samo najace karte od neke arhitekture iz Classifie edicije. Zelim da predjem 4-5 igara na tom GTX580 3gb Classified ULTRA.
Kaze jedan decko prodaje i kaze ponudite cenu drugi su je prodavali za 200$ toliko vredi GTX670 koji je jaci, ja sam spreman na manje.Ali su mi 2 promakle jel nisam imao kesa dovoljno kupio sam novije ove karte. Tu uzimam cisto kao zaljubljenik u hardware do 150$ cene da mi posalju kao poklon neki.
:: Zar je moguce da kod nas niko ne uvozi eVGA graficke,ploce koje su skoro vrh po kvalitetu po tome sto rade? Da ne pricam o nekim drugim extra brandovima koji su izostavljeni kod nas u prodaji :: E sto bi voleo da onaj americki Wallmart ili kako se vec zove otvori jedan mall kod nas :: :: Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci !!!
300e me je kostalo neverovanje nasta je NVIDIA spremna. Posle dugo vremena na njih i na zakljucani cip. Ne znam kako to vi gledate ali ja gledam kao na jednu kocku kojoj fali 1/4, 2880-2304, i to me dovodi do ludila jel nije bilo potrebno uopste. Moglo se izaci sa Titanom od 6GB punim cipom odmah, GTX780 punim cipom sa 3GB i GTX770 sa GK110 sa 2304 CUDA. AMD bi bio u rasulu sa takvim cenama i time, jel bi se borio sa Hawaii cipom iz 2 karte i revizijom HD7970 sa sve Elpidama u R9-290X, a znate sta znaci memorija na Radeon. To nije NVIDIA da je 20C hladnije. Na Radeonu ako je cip 80C, memorija i VRM je 90-92C, idu do 110C, cip trotluje na 95C, memorija i naponska na 120C...I oni ni levo ni desno Elpida koja utice bre na rudarenje. Elpida nije losa, Elpida vrsi posao, nego su Hynix i Samsung ULTRA DOBRI. To je sustina i samo neko ko ne razmislja moze da uradi tako nesto...
Pogledajte 2 trazene karte od toga jedna za rudare i nemojte reci da ja pricam bez veze.
Sami procitajte, informisite se da znate. Jel ovo je uradjeno nekoliko meseci posle besa ljudi zbog koriscenja Elpida. Jedino ASUS GTX780Ti DC2 ima Hynix memoriju koja je ULTRA DOBRA za vodu i vazduh.
Od sada vise nema verovanja u prognoze, ovi planiraju ovo, ovi ono. Nista, samo gledanje sta je na trzistu, oznake cipova i koji je u Profesional klasi. Ako izbace Maxwell odredjeni cip a u profesional klasi je drugi znaci da su velike sanse da je neka njegova verzija naslednik prvog Maxwella, ako i izadje, odmerava se da li je laserski odstranjen deo, kako radi, ako je odstranjen deo ne kupuje se nista dok nova generacija nije na pomolu referentnih, e tek kada nema sanse da izadje bolji od jedne arhitekture, samo nova onda se kupe najbolje od te arhitekture cak i ako nova se sprema za 3 meseca. Necu biti onaj koji kupuje seriju da na meni isprobavaju a drugi pametni da uzimaju doradjenu u najbolje od arhitekture. Klinci koji jure najnovije neka jure prvi da imaju te referentne mi stariji cemo posle kada se arhitektura razvije, kada se otkljuca voltaza, kada izadju najbolji modeli. To vam je najednostavnije i najbolje poredjenje GTX480 vs GTX580 i GTX680 vs GTX780Ti. Svako pametan ce uzeti neparne brojeve.
Pazite ovo ce za mene biti upgrade u svakom pogledu cak i sa GTX780 Classified na GTX780Ti Kingpin Classified, bas svuda...
GTX780 Classy - GTX780Ti Kingpin Classy
CUDA 2304 - 2880 Memory Clock 1502MHz - 1750MHz GPU Clock 993MHz - 1072 MHz Boost Clock 1046MHz - 1085MHz Realni Boost 1137MHz - 1200MHz ACX 2x90mm fan - 2x100mm improved fan Backplate dokupljuje se - instaliran voltaza bez moda 1212v - 1300V
Znaci svaki aspekat od kloka fabrickog i memorije i cipa, do vise cuda i boljeg hladjenja je GTX780Ti Classified u prednosti. Realno ovo vam je prema onome sto sam ja video GTX560Ti - GTX580 ili GTX660Ti- GTX680. GTX570 je stizala klokovana GTX580 davala identican rezultat ovo je teoretski nemoguce da stigne. samo preko 20% CUDA jezgra vise ima plus klokovi veci.
Ja uzimam ovu, LP, taman mi staje ispod NH-D14, 75 ili 85e kosta, mislim da je to ok cena.
- Corsair Vengeance - 2x4GB allocation - Dual Channel operation - XMP Performance Profile - Low profile design - 240pin DIMM standard - 1.5 volt operating voltage - Maximum clock speed 1866MHz - 9-10-9-27 timings
:: Ja sam (opet) u boostu uzeo 2x16GB Crucial Ballistix na 1866 CL9 memoriju, izvanredna memorija, platio sam je oko 16k, tako nesto. Imaju i Corsair, skoro im je stizala nova roba. :: :: @Vlajko, mnogo se bre siri ta eVGA:). Ka`cemo da je lemimo? :: :: :: :: Meni su za hladnjak od 30e trazili 86e pod izgovorom kako se to salje UPS-om, pa carina, porez bla, bla, reko vazi al na plazi :: :: Jeftinije bi me izasao da sam ga porucio iz UK i platio Royal mail da mi stigne na vrata za 3 dana. Toliko o njima :: :: A Corsa ima i u HU, od memorija, kucista pa do papira za pedu :: :: Ja merkam trenutno ram posto su ovde bahate cene cak I za Kingsmor :: ::
Ja moram da vidim sa X-Arenom za ovo vodeno hladjenje, to bi preko njih moglo da ide. XSPC Raystorm D5 AX240 kit AX240 radiator jos jedan 4x240mm radiator gaskets D5 Aluminium screw ring black M2 File cap fitigs razni EC6 clear koolant x2 temperature sensor creva i sekac creva drain valve mozda i 2 quick diskonect couplings za graficku i HydroCopper block za GTX780Ti Classified malo kasnije.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.