Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
8800GT i TV out drugi put
STRANA 1 OD 1
bbocko 8800GT i TV out drugi put 10.02.2008. 15:25 T8092

status: user
broj poruka: 187
Koji su najbolji drajveri za koriscenje ove karte vezano za TV izlaz.
Na 169.21 nikako ne mogu da namestim TV out da radi normalno (u B/PAL) daje mi samo NTSC.

Pozz
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
krstak Budi oprezan 10.02.2008. 16:10 #43461

broj poruka: 71

Moj ortak je pre nekoliko meseci povezivao 8600 GT sa TV-om i spalio je. Nabavio je neki kabl u nekom servisu (mislim da je S-Video na cinc), koristio je standardne drajvere i dobio je sliku u boji ali veoma kratko (tada je riknula). Ljudi sa PC berze su mi rekli da je problem u kablovskoj pa ti preporucujem da izvadis kabl kada pokusavas povezivanje.
Jako je bitno i koji televizor imas i kakav kabl koristis.
Equinoxe Re: 10.02.2008. 16:25 #43463

broj poruka: 12057

Izgleda da ti baš nisam mnogo pomogao prošli put. Svejedno je koje drajvere koristiš.

Da li si pratio korake koje sam ti predložio ? Šta ti ne polazi za rukom. Jel imaš u nvidia control panelu onu sekciju CHANGE THE SIGNAL OR HD MODE ? Pošalji mi screenshot da vidim gde grešiš.
bbocko ... 10.02.2008. 18:12 #43487

broj poruka: 187
Hvala Bax2003 na trudu.
Ovoj problem ima moj komsija pa mu ja pomazem (nisam pocetnik odavno se bavim hardverom), evo ovako:
probao sam ono sto si napisao ali u Run multiple display wizard ne daje mi da biram tip kabla, nego na kraju mi ispise da je kabl Auto select i format NTSC.
Koristili smo kabl na jednom kraju S-Video na drugom chinc, u opciji Change the signal or HD mode mogu da promenim iz Auto select u S-Video ali ne mogu u PAL (stoji NTSC, sve ostalo je sivo-zakljucano). Dobijem sliku, ali je crno-bela.
Probali smo i sa drugim kablom chinc-chinc koji smo uboli u onaj YPbPr kabl u zeleni Y out, promenim da je Composite out (tek tada mogu da promenim u PAL) ali onda nemam nikakvu sliku.
Probali smo i moj kabl i na mom televizoru ali isto se desava.
Drajveri su 169.21, probao sam i sa 169.28 i sa drajverima koji su dosli uz karticu ali isto se desava.
Mozda je neispravan TV out na kartici????

Hvala bogu ja imam ATI i nemam takvih problema.
maki7 re 10.02.2008. 18:56 #43499

broj poruka: 35

Nisam pratio tvoj prvi post pa ne znam da li si proverio da li na kartici mozda ima dzamper za prebacivanje pal -ntsc.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs