Vec duze vreme merkam monitore od 22`, naravno. procitao sam sve moguce i nemoguce testove i forume. Izbor sam suzio na Samsung 226BW,Philips 220WS8FB,LG L226WTQ-SF. Bio sam u radnjama i gledao sam slike i uporedjivao (nisam onaj sa lupom), ali nisam i dalje prelomio.Monitor mi pod broj jedan treba za posao, 2d autocad, za tv karticu i filmove Ovo su neke moje impresije.
samsung, slika nije bog zna sta u poredjenju sa presotala 2, ali u odnosu na moj 710v je mrkli mrak, realno, najmanje mi se svidja od sva 3, dizajn mi je ok, mada je on najmanje bitan, moze u radnji da se proba, da se vide mrtvi pikseli ako ih ima, ali ono sto se meni najvise svidja, ozbiljan uvoznik, ozbiljna garancija, ima puno takvih monitora, u slucaju kvara cenim da bih kratko bio bez monitora , sto mi je vrlo bitno.
lg, bolja slika od samsunga, mnogo bolji utisak ostavlja, mogucnost probanja u radnji, ali nisam bas siguran za davaoca garancije
philips, ubedljivo najbolji, slika dobra, sve je super, cak daju usmenu garanciju (pakom) na nula mrtvih piksela prvih mesec dana, ALI, po forumima sam video da imaju problem sa napajanjem + sa pakomom nemam bas najbolja iskustva, a za mene bi bilo neprihvatljivo da nesto gekne na monitoru i da cekam 45 dana da ga poprave.
Kakva su vasa razmisljanja na ovu temu, voleo bih da cujem prvenstveno mishlhenje ljudi koji imaju jedan od ova 3 monitora, ili su u slicnoj trilemi kao ja.
izvinjavam se svima koje sam smorio sa po 100x ponovljenom temom, ali nemam kvalitetnije sagovornike na zadatu temu.
Pazi ovako...imao sam philips za sliku je majka...napajanje hm...moze i ne mora da bude glavni problem...zavisi,treba da budes baksuz da bi naleteo na bas ono sto ne valja...sto se tice samsunga,ne znam po meni nisu neki monitori ali su provereno neunistivi...moj sam 100000x palio gasio,zezao se,jednom prilikom mi je struja zveknula u comp,njemu NISTA!!!E pa sada,izbor je na tebi...
monitora koriste tn panel i razlika u kvalitetu slike izmedju njih je malte ne ista.dakle sem testiranja monitora na razne nemani pre svega obrati paznju na uslove garancije.ja sam uzeo samsung 223bw i ni jednog trenutka nisam zazalio.monitor je skroz dobar isto kao i svaki drugi koji koristi ovu vrstu panela.e sad druga stvar je ako su tebi potrebne razne pivot opcije podesavanja i raznorazni dodatni prikljucci koje ovaj monitor nema.za mene to nije minus.poz
Imao sam istu situaciju kao ti sada i kupio sam LG, prezadovoljan sam sa njime probao sam ga na svim poljima i nigde nije podbacio. Ja sam dobio 3 godine garanciju, drugar mi drži prodavnicu i kaže da je zasad jedini monitor gde nije imao prigovor niti problem i nijedan mu nije stigao sa mrtvim pixelima. Pogledaj još malo po forumima, ali ako si već bio u prodavnici i video sva tri onda je najbolje da sam doneseš zaključak, ja sam isto tako uradio
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.