Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Ovako se kupuje TFT !?!?!
STRANA 1 OD 1
MaliAbner Ovako se kupuje TFT !?!?! 08.02.2008. 16:44 T8058

status: user
broj poruka: 7769
Evo igrom slucaja naleteh na sjajnu pricu kako se kupuje TFT monitor...

Citat sa BenchFORUM-a

`Ovo mora da vam ispricam,nekome smesno nekome dobra ideja.Juce sam bio u NBG nekim poslom pa svratih i resih da pogledam Monitore tamo preko puta one velike dvorane gde se prodaju tehnicke stvari.Naravno znate sta me je najvise interesovalo Monitori.Posto su u prizemlju LCdi prvo sam se tu muvao i odusevljavao sa metarskim ekranima na kojima su isli neki filmovi u HD tehnici.Ne znas u koji pre da gledas.Kada me je prodavac ljubazno pitao sta me zanima rekoh Monitori ,gore na spratu.Trk,a gore tisina Monitorcici naredjani i svi ugaseni slucajno ili? Odmah ugledah dve osobe jedan ocigledno kupac drugi crven i preznojava se mora da je prodavac .E ovo jos nisam u zivotu video kupac poneo ne znam mislim neki prekrivac kaze ajde ukljucite i pokri se sa onim cebetom preko glave izvadi u prvom trenutku nisam video sta je neku ALATKU?? I tako jedno pola sata brat bratu mulja li mulja ispod onog cebeta a prodavac sav unervozen i crven u licu, vrsio je operaciju nad Samsungom 2232 doznao posle.Ja da umrem od smeha ali kad se otkrio video sam LUPU i tada sam morao da se sakrijem iza rafa i da se pocepam od smeha ,umirao sam ,plakao sam.Ali sam morao da cujem sta je ustanovio ima li Mrtvaka ili nema?? Njegov komentar je nema mrtvih pixela ali ima pozadinsko probijanje.Ostavi monitor i zahvali prodavcu i tutanj.Kratak komentar meni, promenio je tri u roku od mesec dana ,hoce Samsunga2232 oni su odlicni odnos cena kvalitet nema boljih i lepsih a promenio 3??!!! Kada je otisao meni ce prodavac ovde je od jutros( ja sam bio oko14h) ovo mu je 4ti Monitor i svakome je nasao manu.Sta Vas intersuje .Ma samo gledam i pokupi se i ja i tutanj .Pa sad sam se tek malo ohladio i sto ne uzeh telefon od Tipa da ga povedem da mi odabere Monitor.Takvog strucnajka tesko mogu negde naci.Ja tako ne bih mogao ,njemu svaka cast.`

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

P.S. Za vise detalja (i razradu) pratite ovaj link :
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=145210
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
-ShonE- Re 08.02.2008. 18:55 #43234

broj poruka: 3529
Hahaha! E super!
Ja eto pre nedelju dana uzeo samsunga 226CW, i ima dva zablokirana pixela koja na tramnim podlogama propustaju blago sivu boju, a kad sam se priblizio okom na svega 1-2cm od panela, shvatim da ustvari ima gomila pixela koji su uglavnom zelenkaste boje na tamnoj(citaj crnoj) pozadini, i jedva se vide(eto sigurno lupom lakse uocljivi), i naravno vratim ga, a ljudi u servisu kazu ti covece nisi normalan, pa ovo nije nista, ali sva sreca pa se znamo i nema problema, narucili mi drugi.

Heh he! Sad sam shvatio iz ove tvoje price da ustvari ja jesam normalan, hvala bogu pa me jos sluzi vid i ne moram da nosim sa sobom lupu...!!! .))
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
pajsgudgud e moj ti 08.02.2008. 20:00 #43253

broj poruka: 3742
U istoj toj prodavnici ja prilazim jednom od prodavaca(trazio sam slusalice) koji dr*a playstation 2 i citiram sebe `izvini sto te prekidam mozes li me usmeriti ka slusalicama`.
Odgovor `nema frke eno tamo levo`
E sad ili ja izgledam neozbiljno u sta sumnjam ili lika savrseno boli k*ra*.
Tako da prijatno sam iznenadjen strpljivoscu tog lika.
Elem to sa cebetom nije uzalud.
Moja svecas je skoro uzela U700 Samsung.
Na dnevnom svetlu sve kul, ali kad zamraci izbrojis jedno 50 mrtvih piksela na onolisnom monitoru.

a sta ti ja znam...

MACHINE Bratko, 08.02.2008. 20:07 #43258

broj poruka: 5710
pismen li je ovaj interpretator dogadjaja??? Najpre koristi veliko slovo za najobicnije imenice i to u sred recenice. Mulja i on kao i onaj sa mikroskopom. Taj sa lupom je lud, ko pametan uzima lupu i pretragu vrsi na bednom Samsungu?! Takav test a i svaki drugi moze proci samo Sony, Viewsonic, Dell, Iiyama, Eizo...a ne prosecno smece kakvi su Samsung, LG...da ne govorim o MAG, Belinea, Proview...

- R a v e n L o r d -

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs