Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Gainward 8600GT GHL
STRANA 1 OD 1
andrejnp Gainward 8600GT GHL 05.02.2008. 06:55 T7998

status: user
broj poruka: 486

Do sinoc sve OK..Od sinoc u ejdno vreme htedoh da zovem vatrogasce. Izbaci me iz CoD prozor u kojem me opominje da je na grafickoj kartici vece temperatura nego sto bi
trebalo!!..Kad sam pokrenu exprert tools zamalo se nisam preturio...107. prosto da ne verujem 3 meseca sve ok i samo odjenom...

Komp je sledeci.
3800X 2 AM2
GA 55Sp3
2x1gb /800
160hdd
500Wati Xilence.

Preobao sam graficku na drugom kompijuteru isto!!! Sta da radim. Posto je firam kod koje sam kupio graficku U Novom Sadu a ja zivim u Novom Pazaru a racunar mi ej iz igraonice dali mogu sam da resim problem ili moram da saljem graficku na reklamaciju!

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner Re: Gainward 8600GT GHL 05.02.2008. 09:45 #42697

broj poruka: 7769
Proveri ventilator na hladnjaku, mozda je on malo zaribao pa ne vrti kako valja.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

::
:: Do sinoc sve OK..Od sinoc u ejdno vreme htedoh da zovem vatrogasce. Izbaci me iz CoD prozor u kojem me opominje da je na grafickoj kartici vece temperatura nego sto bi
:: trebalo!!..Kad sam pokrenu exprert tools zamalo se nisam preturio...107. prosto da ne verujem 3 meseca sve ok i samo odjenom..
:: Komp je sledeci
:: 3800X 2 AM
:: GA 55Sp
:: 2x1gb /80
:: 160hd
:: 500Wati Xilence
:: Preobao sam graficku na drugom kompijuteru isto!!! Sta da radim. Posto je firam kod koje sam kupio graficku U Novom Sadu a ja zivim u Novom Pazaru a racunar mi ej iz igraonice dali mogu sam da resim problem ili moram da saljem graficku na reklamaciju!
Todor01 8600 05.02.2008. 09:49 #42698

broj poruka: 49
To se i meni isto desilo sa Gainward 8600gts. Kako sam provalio nešto je zasmrdelo ka se to desilo (pregorelo), temperatura je naglo počela da skače išla je i do 127stepeni pa sam isčupao struju. Ventilator je počeo da vrti na 20 obrtaja u minuti sto je verovatno i prouzrokovalo pregrejanje. Koristio sam je nepuna 3 meseca.

Izgleda da je ta serija kartica sa nekom greškom, ili pak mislim da zahteva dobro hlađenje samog kućišta. Meni je kad je bila ispravna kartica u piku pokazivala 76-79stepeni, ispod 65 nije išla na desku, što je verovatno i prouzrokovalo takav kvar.

Vidno iznerviran sam uzeo 8800GT istog proizvođača i za sad nemam ni približno takvih problema. Hlađanje je daleko bolje na 8800 (ne prelazi 67 na dinamiku) 49 pokazuje na desktopu u podjednakim uslovima rada.

BataCele ... 05.02.2008. 09:59 #42700

broj poruka: 1532
Nemoj da se igras vec je vrati gde si je kupio. Nemoj da rikne, pa posle kuku-lele.

Jedino sto mozes je da proveris stanje kulera, ali opet popravku treba obaviti u ovlastenom servisu pa si na istom. Posotoji mala mogucnost da je kuler prasnjav ili da nije dobro pritegnut srafovima uz karticu, no ne bi imao simptome tako naglo vec postepeno tokom dana ili nedelja.

Hladjenje kucista nije problem jer nezavisno od toga ispravan sistem hladjenja na 8600GT bez problema kontrolise temperaturu kartice.

Reklamacija !!!

Elfusion mozda je razdvojen 06.02.2008. 17:23 #42939

broj poruka: 416
Mozda se je odvojio kuler od cipa ili mozda nije dobro nanesena pasta u fabrici pa se je sada sasusila. Ako imas garnciju ti onda lepo odnesi u ovlasceni servis jer ako nesto ti budes namestao i ne uspes da je popravis moze se desiti da ti oni iz servisa kasnije ne priznaju garanciju.
Elektrofusion

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs