Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
3870 X2 HIS, Review
STRANA 1 OD 1
OCz 3870 X2 HIS, Review 30.01.2008. 17:16 T7878

status: user
broj poruka: 2900
Reveiw sa guru3d.com
Lepo je to sto se vide i nize rezolucije pa je na neki nacin i lakse da se poredi a ima i 3dmark05/06
Tu je i 8800GTS 512Mb, koji je tu i tamo na neki nacin konkurent 3870 X2 po nekom pitanju cene.

Te evo ga,

http://guru3d.com/article/Videocards/490/1
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
BataCele He 30.01.2008. 18:35 #41843

broj poruka: 1532
Jednom recju fe-no-me-nal-no.

Sto je posebno znacajno, nece trebati elektrana da je napoji strujom. Ova 3870 X2 trosi MANJE nego 2900 XT, a skoro duplo bolja sa dva GPU-a. Cak kazu da nije preterano velika, navodno da ce da se uklopi u vecinu kucista. Hajde i to da vidimo.

Trenutno u high end segmentu trzista Nvidia NEMA konkurenta kada se uzme u obzir cena u nivou 8800 GTS, a osetno bolja. Samo ce kod nas u pocetku da krknu nenormalnu cenu.

U ovim trenucima ATI dominira. Cekamo odgovor...

OCz re 30.01.2008. 18:42 #41844

Koliko ja vidim kartica se kod nas prodaje ispod 400e, neki segment 350e do max 400e
Inace 27cm je karta pise na review na nekoj stranici, valjda su i GTX/Ultra iste duzine ja mislim.

MaliAbner Imate i test na Benchu 30.01.2008. 18:48 #41845

broj poruka: 7769
http://www.benchmark.co.yu/modules.php?name=BenchmarkNews&file=article&sid=14813

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

Ognjeni ..... 30.01.2008. 18:49 #41847

broj poruka: 4521
ma sta je to 27 cm.....vazno da je ati, onda moze sigurno da se uglavi u sva kucista....

Ajd uzdravlje :)

Lama ... 30.01.2008. 20:14 #41862

broj poruka: 166
Pa, ok. Gledajuci ove rezultate, nije mnogo bolja od matorog GTX, a ocekivao sam da je oduva. Ali ako je jeftinija, onda super.

Renaming his people blood elves, in honor of their fallen countrymen, he taught them how to tap into ambient mystical energies...

marke ... 30.01.2008. 21:08 #41865

broj poruka: 384
Ja koliko sam shvatio, karakteristike su joj kao i gtx, a cena malo manja, s` obzirm da je gtx oko 380-390e, mada je gtx jako tesko naci, sada je stigla mala kolicina, inace ga 2 meseca nije bilo.

jedino sto ja mislim da je prednost ove kartice, sto se sirokih narodnih masa tice je da 90% ljudi ima plocu koja podrzava crossfire a ne sli... naravno da je to preskupo u ovom trenutku, ail za neko vreme... videcemo... svi znamo kolika je bila cena gtx-a u startu, mada se ultra jos dosta skupo ceni, a ne znam ni da li je ima osim u cenovniku. Dobar potez ati-a.

Velicina je ja mislim ista kao i pomenuta Nvidia, tako da u kuciste koje moze da stane gtx moze i x2, a za to vec ima razradjenih tema na netu...

OCz re 30.01.2008. 21:18 #41869

Nece ova kartica imate dugu slavu, cim nvidia izbaci tu oko marta novu seriju doci ce za 400e nesto sto je dva puta jace od nje ko i svaki put.
Mada i sada da kupujem graficku za te pare, uzeo bi GTS-a, 300e je a eto i na testu se vidi da sve zavisi od igre...+ koliko njih se to igra u 1900+ rezoluciji pa da iskoriste pun potencijal 3870 X2 za pare koje daju.
BataCele ... 30.01.2008. 22:02 #41878

broj poruka: 1532
Kada Nvidia izbaci novo za 400 jevreja u martu, ova bi trebalo da kosta solidno ispod 300 jevreja, a verovatno i ispod 250.

Za ATI/AMD se uvek zna da ce se boriti cenom i to je dobro za sve koji kupuju (onda i Nvidia mora da rusi cene).

2000.-te Nvidia je drzala preko 80% trzista grafike, a Intel preko 90% trzista CPU-a (naravno, otprilike). Od tada AMD juri Intel, ATI juri Nvidia, a mi od toga imamo koristi.

markopvict Odlicna karta..... 30.01.2008. 23:16 #41890

broj poruka: 4515
Pomenuta kartica je NAJBRZA NA SVETU!!! brza od 8800 Ultra.... a cenovno se takmici sa slabijim modelom GTX ! Trebalo bi malo vise da respektujete kompanije poput Amd-Atija jer ovo sto je bata cele rekao je 100% tacno. Kada se srede drajveri i izadju nove revizije kartice (ubaci DDR4 i inetni PCI-e 2.0) ova kartica ce imati jos bolje rezultate i nizu cenu.

Ziveo Ati !

Oslepecemo od kompjutera ! ! !

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner Jal sam ja obnevideo ili nesto drugo... 30.01.2008. 23:17 #41891

broj poruka: 7769
Koliko videh ovu kartu (3870x2) su suprotstavili ULTRI i ona (ATI) je bila bolja u 9/10 igara za dobrih 15-25% (% gore dole) a pri svemu tome kosta prilicno manje od od ULTRE. I sad u pricu ubacivati GTS i decidno tvrditi kako je on sveobuhvatno bolji mislim da nema smisla.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

SuperMrki Rekoh ja 30.01.2008. 23:43 #41900

broj poruka: 71
Da ce mi se ATi vratiti na vrh, a niko mi ne veruje... Samo vi cekajte, pa cete videte kako se NVidia raspada

zzz

Ognjeni Re: ... 31.01.2008. 00:15 #41904

broj poruka: 4521

Ajd uzdravlje :)

:: Ja koliko sam shvatio, karakteristike su joj kao i gtx, a cena malo manja, s` obzirm da je gtx oko 380-390e, mada je gtx jako tesko naci, sada je stigla mala kolicina, inace ga 2 meseca nije bilo
::
:: jedino sto ja mislim da je prednost ove kartice, sto se sirokih narodnih masa tice je da 90% ljudi ima plocu koja podrzava crossfire a ne sli... naravno da je to preskupo u ovom trenutku, ail za neko vreme... videcemo... svi znamo kolika je bila cena gtx-a u startu, mada se ultra jos dosta skupo ceni, a ne znam ni da li je ima osim u cenovniku. Dobar potez ati-a
:: Velicina je ja mislim ista kao i pomenuta Nvidia, tako da u kuciste koje moze da stane gtx moze i x2, a za to vec ima razradjenih tema na netu..

Za 3870 x2 nije potreban crossfire, niti podrska maticne, sve maticne sa PCI-E slotom mogu da koriste ovu ati karticu jer je to SINGLE slot kartica sa 2 gpu (koja po sirini zauzima dva slota ) ...i u tome je cela poenta...kada bi bilo toliko velika maticna ploca da se smeste sve kartice ( ati podrzava trostrkuki crossfire) to bi znacilo da bi se smestilo 3 ove kartice sa 2 usporena chipa 3870 sto je jednostavna racunica od 6 3870 kartica...ali lepo je mastati....zasad se mogu smestiti 2 ovakve kartice u crossfire rezim ( ali tek kad ati izbaci podrsku za quad crossfire)

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs