Imam tu karticu,ali mi nesto u vezi nje nije jasno!Kada sam kupovao karticu trazio sam 8600gt 256mb,128bit,ddr3.Medjutim kada kliknem desni klik na desktop,properties,settings,advanced,adapter,ispise ovo:chip type-GeForce 8600gt,DAC type-integrated RAMDAC,memory size 512mb,adapter string-GeForce 8600gt,bios information-60.84.41.00.00!!!Kad otvorim Riva Tuner pise:128bit g84(a2,32sp)with 256mb ddr3.Kako je moguce da u Rivi pokazuje 256 mb a iz Windowsa pokazuje da kartica ima 512 mb? Default klokovi su joj GPU 540,MEM 1400. klokuje se do GPU 650,MEM 1560.Na default vrednostima ostvari oko 5500 poena u 3d mark-u 2006,sa Athlon 4000+ i 2gb ram-a 800mhz! Pitanje je-koliko stvarno MB ima kartica i sta znaci INTEGRATED RAMDAC? Zar nebi trebalo da pise RAMDAC 400?Da li je ovo neka oslabljena verzija?
- Riva,ATITrayTools ili GPU-Z - ako sva tri programa pokazuju 256 MB,onda je to pravi kapacitet memorije.Koje drajvere imas i da li imas nVidia Control Panel?
- Ako si kupio novu karticu,onda imas kutiju na kojoj pisu specifikacije
- RAMDAC jeste integrisan i to je potpuno uobicajeno kod grafickih cipova vec duze vrijeme,tako da nema razloga da brines
kazu programi,drajveri 169.09,imam control panel.Ma sve radi ok samo sam se zapitao kako moze da pise 512mb.kada u Rivi kaze 256mb.A i skor u 3d mark-u (5500 poena)je suvise mali za bilo koju karticu od 512mb ddr3 memorije.Hvala Ilo na objasnjenju.
danemas ti druza turbokache memoriju na toj kartici,skini programce gpuz,on ce ti razresiti misteriju oko grafe,i ja imam isti problem,al me jednostavno to ne zanima
Da ne pricam sta je sve bilo, promenio sam 2 ASUS 8600GT kartice da bih na kraju ostao na Palitu 8600GT Sonic+. Elem, ta kartice ima neki problem sa njegovim BIOS-om. tako da ce svi programi i igrice tripovati da ima 512 rama, dok GPU-Z i ta druga 2 navedena programa ce ti prikazivati tacno 256 Rama, koliko i kartica u stvari ima. Nijedan drajver tu ne pomaze. Ako si je skoro kupio idi zameni i doplati mrvu kesha i uzi sebi Palita koga sam naveo ovde. Em sto je klokovan fabricki, em sto moze jos da se klokuje za jedan 8600GTS. Meni nadklokovan 8600GT zdere malu decu.
P.S. Pretpostavljam da je taj ASUS Silent verzija?
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.