Drugar ima ideju da kupi LCD TV (neki Benq oko 80cm) i da ga uzgred koristi kao monitor. Ovaj TV valjda ima DVI ulaz, rezlucija mu je 1300*768. Zanima me kakva su iskustva sa ovom kombinacijom, da li je slika približna onoj na pravom monitoru. Inače, on koristi comp zaredovne zadatke (email, office) i pomalo autocad. Hvala.
Ja sam prodao moj stari tft 17`` i ovih dana treba da pazarim novi, a u medjuvremenu komp koristim evo vec nedelju dana preko lcd tv-a, hd ready, upravo te rezolucije(1360 x 768), samsung. Moja iskustva su takva da na ovaj nacin bez ikakvih problema moze da se koristi tv za svakodnevne potrebe tipa surf, muzika, film, igra, kuckanje, slika je jasna i ostra, ali ne bih preporucivao za neki ozbiljniji rad, tipa photoshop, priprema za stampu i sl. Razlog je pre svega mala rezolucija naspram velike dijagonale, a i boje nisu bas nesto u odnosu na pravi monitor. E sad ja sam moj vezao preko D-Sub-a, moj nema dvi, filmovi i hd materijal je bruka kako izgleda, ali ipak mislim da za ozbiljniji rad nista ne moze da zameni pravi monitor, pogotovo sa dvi prikljuckom.
Svakako ako je resio da kupi lcd tv neka proba pa ako ga zadovoljava nema sta da se razmislja. Potvrdjujem da je slika kao sto si i pitao, priblizna pravom monitoru, ostra i bez izoblicenja.
I ja bih dao parice za LCD 26``.Kolika je njemu rezolucija?Okacio bih ga kod mene u sobu i na njemu bih peglao igre,gledao filmove,a zadrzao bih TFT 17`` za desktop rad. Brine me odnos rezolucije i dijagonale.Ima li neki LCD 26`` sa vecom rezolucijom.Monitori od 26 `` su skupi,ali zato imaju rezoluciju 1920 x 1200.Za igre i film mi preko 1360 x 768 i nije potrebna,valjda? Jos nesto.Da li treba da se drzim Samsunga u izboru,ili da gledam neke jeftinije varijante (a koje su to?).
hvala, to sam i očekivao otprilike. Ipak je lik građ. inženjer, lako može da mu dopadne da kući nacrta nešto ozbiljnije. Ja ne bih išao na takvu kombinaciju a on će sam da prosudi.
LCD TV 26` takodje ima rezoluciju 1360x768, sasvim je dovoljan za igre i neki svakodnevni rad, ja sam presao Crysis bas na toj rezoluciji i na lcd-u 32`, bas je uzitak. Jedini problem predstavlja taj sto neke igre ne podrzavaju tu rezoluciju pa je potrebno da se malo iscimas po netu i pronadjes ako ima neki patch ili sl. Full hd ima vecu rezoluciju(1920xxxx) ali je zato papreno skup i jos nisam video full hd sa dijagonalom 26`, vec od 32` pa na vise.
Ne moras da se drzis samsunga, naprotiv, sony, philips i sharp imaju mnooooogooooo lepse i realnije boje i sliku, ali su i malo skuplji, ne preporucujem kupovinu nekih lcd-a tipa beko i sl.
Za neki ozbiljniji rad uvek je bolje monitor zbog veće rezolucije, samim tim i veće radne površine. A za one kojima su bitne igre i filmovi uvek bi preporučio LCD-HDTV pre monitora iz nekoliko razloga. Dobijate ogromnu dijagonalu sa rezolucijom (1366x768) na kojoj će igre uvek raditi brže nego na monitoru manje dijagonale i rezolucije 1680x1050 pa i veće. Drugo, boje su mnogo prirodnije na TV-u nego na monitoru, a ugao gledanja praktično ne postoji jer je slika ista odakle god da se gleda. Ovo pričam iz iskustva jer imam Samsung HDTV 40`` i ni jedan monitor (a probao sam ih baš mnogo) nema takvu boju i ugao kao HDTV. O veličini ne treba ni trošiti reči jer igranje igara na monitorima od 20-ak i kusur inča ne može da se poredi sa igranjem na HDTV-u od 32`` pa naviše.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.