Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Monitori
STRANA 1 OD 1
gepard Monitori 28.01.2008. 13:56 T7832

status: user
broj poruka: 270
Pokusavam da nadjem neki monitor od 22` ili veci kod nas, naravno citao sam prethodne postove sa svim preporukama ... Problem je sto kod nas svega ima u cenovniku, a kad do odredjenog miodela (primerka) treba da dodjes, niko nista nema ...
Ako znate ko je uvoznik za:

NEC, Philips, ViewSonic ili jos neki , a da nije Samsung, LG, ASUS, Acer...

Nemam nameru da bilo koga uvredim (izvinjavam se unapred, ako se neko smatra prozvanim), ali meni treba monitor za duze vreme, prethodni koji sam kupio bio je ViewSonic 775GT (CRT), davne 1999 godine, pa tako i sad nameravam da uzmem monitor za duze vreme. Obavezna `sigurna` garancija na 0 mrtvih piksela. Cini mi se da samo VS daje tu garanciju za sve modele, Philips za `X` i `P` seriju, za NEC ne znam.

Monitor treba da ima `savrseno stabilnu` sliku , da bi se oci sto manje umarale i citanje sa monitora bilo sto lakse (bezbolnije), osim toga filmovi i vrlo retko neke igrice (ne pucacine) strategije, menadzerstvo...

Ja sam u razmatranje uzeo:
ViewSonic VG2230wm, VX2235wm, VX2245wm
NEC 24WMCX
Philips 220WS8FS (nema ga i nema 0 pixel garanciju)
Dell 228WFP

Ako imate neku preporuku ili znate ko je uvoznik, pomoc ce dobro doci...

Hvala svima unapred!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner Hmm... 28.01.2008. 14:25 #41492

broj poruka: 7769
Ajde ta ti suzimo izbor...
Dell = Samsung,
Philips = LG.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

gepard Re: Hmm... 28.01.2008. 14:39 #41495

Pazi, po toj logici moze se reci i da je Epox=Mercury, primer je 8RDA+ i pandan ploca Mercury (ne secam se modela), ploce su bile na oko potpuno iste osim kvaliteta ugradjenih komponenti. Neko ce reci da ni Epox nije nesto, ali u odnosu na Mercury je nebo i zemlja!!!

:: Ajde ta ti suzimo izbor..
:: Dell = Samsung
:: Philips = LG
::
:: Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!
MACHINE Nije bas tako... 28.01.2008. 15:21 #41507

broj poruka: 5710
Dell nije Samsung i Philips nije LG, neki delovi su isti. Tako je Nokia imala Sony cevku ali sasvim drugu elektroniku ii naravno kvalitetniji i bolji monitor od istog takvog Sonya. Idi ovim redom: ViewSonic, Dell, Philips, NEC. Svi su odlicni i koji god da pazaris bise OK, samo pazi na uslove garancije.

Mercury jeste isto sto i EPoX, to su skart modeli EPoXa, s tim da je i sam EPoX skart...

- R a v e n L o r d -

MaliAbner Re: Nije bas tako... 28.01.2008. 22:08 #41550

broj poruka: 7769
Ma poreklo delova je isto, iste fabrike iste trake na kojima se sklapaju, eventualno bolja kontrola kvaliteta kod prvo pomenutih firmi, pa bih se ja mozda pre opredelio za njih ali u srbiji je hronika sa kintom pa uglavnom kupujemo drugopomenute.

Philips i LG su imali istu fabriku za proizvodnju tft panela ali je philips sve preneo na LG, a oni sad udaraju logo, mozda malo bolje elektronike koja je opet iz istih pogona i to mu dodje manje vise isto(bar meni), cak su i cene za slicne modele skoro iste.

J*bi ga nemamo svi srecu da smo rodjeni u E.U. ili EE.UU.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

:: Dell nije Samsung i Philips nije LG, neki delovi su isti. Tako je Nokia imala Sony cevku ali sasvim drugu elektroniku ii naravno kvalitetniji i bolji monitor od istog takvog Sonya. Idi ovim redom: ViewSonic, Dell, Philips, NEC. Svi su odlicni i koji god da pazaris bise OK, samo pazi na uslove garancije
:: Mercury jeste isto sto i EPoX, to su skart modeli EPoXa, s tim da je i sam EPoX skart..
:: - R a v e n L o r d -
Kovle xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx 28.01.2008. 22:22 #41555

broj poruka: 976

Da li maticna ploca Asus P5K Pro podrzava graficku kartu Asus EN8800GTS 512 MB.Hitno mi je potreban odgovor
Kovle xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx 28.01.2008. 22:23 #41556

Da li maticna ploca Asus P5K Pro podrzava graficku kartu Asus EN8800GTS 512 MB.Hitno mi je potreban odgovor
MACHINE Re: xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx 28.01.2008. 22:57 #41562

Ovo pitanje ne spada u ovu temu. Ali da podrzava posto ima PCI-e

- R a v e n L o r d -

:: Da li maticna ploca Asus P5K Pro podrzava graficku kartu Asus EN8800GTS 512 MB.Hitno mi je potreban odgovor
Kovle xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx 28.01.2008. 23:00 #41563

Izvinjavam se trebao mi je hitno odgovor procitao sam na jednom blogu da je dual-slot da li to znaci da zauzima dva slota.Gde ima kod nas top verzija.I da li je bolje da uzmem 8800gt top 512mb ili ovu
Ognjeni Re: xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx 29.01.2008. 00:33 #41584

broj poruka: 4521

:: Izvinjavam se trebao mi je hitno odgovor procitao sam na jednom blogu da je dual-slot da li to znaci da zauzima dva slota.Gde ima kod nas top verzija.I da li je bolje da uzmem 8800gt top 512mb ili ov

ne bacaj skoro 300e...nabavi palit ili gainward 8800 gt...one imaju dual slot cooler.....za 200e ces imati karticu koja je brza i od GTS i od GTX...meni radi na 800/2200/1900u 3d i sije debelo i jednu i drugu

p.s. to sto je karta dual slot...ne znaci da ce ti zauzeti oba slota fizicki...ali ce svojom sirinom prekriti drugi...mislim isti djavo ali jezicka nedoumica :)

Ajd uzdravlje :)
Cronnin ocemo da krenemo sa off-topicima :) 29.01.2008. 03:10 #41606

broj poruka: 257

Pazi ta Epox 8RDA+ je bolja od svih ploca iz tog vremena. Posto su nazalost sve ostale vec spaljene, nema vise sa cime da se takmici, sad je van konkurencije :)
VMARC Epoks=Merkjuri 29.01.2008. 03:14 #41607

broj poruka: 9425
Taj Epoks i taj Merkjuri zaista i JESU iste ploce. Cak i BIOS-i pasuju.

markopvict Re: ocemo da krenemo sa off-topicima :) 29.01.2008. 03:23 #41608

broj poruka: 4515
Nije bolja od Abit NF7 imam istu vec 5 godina...

:: Pazi ta Epox 8RDA+ je bolja od svih ploca iz tog vremena. Posto su nazalost sve ostale vec spaljene, nema vise sa cime da se takmici, sad je van konkurencije :
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Re: Re: ocemo da krenemo sa off-topicima :) 29.01.2008. 13:54 #41632

Abit NF7 (ai i S-2) je vrh ^ , brate

- R a v e n L o r d -

:: Nije bolja od Abit NF7 imam istu vec 5 godina..
:: ::
:: :: Pazi ta Epox 8RDA+ je bolja od svih ploca iz tog vremena. Posto su nazalost sve ostale vec spaljene, nema vise sa cime da se takmici, sad je van konkurencije :
JE3A 4 gepard-a 30.01.2008. 10:59 #41764

broj poruka: 913
Ponosni sam vlasnik ViewSonic VG2230wm i mogu ti reci da sam izuzetno zadovoljan (kvalitet slike i prikaza boja je fenomenalan).
Pre njega sam imao 2 Samsunga (940N i 223BW) ali se nijedan ne moze porediti sa kvalitetom prikaza slike kao ViewSonic (koji ti preporucujem). Otidji do radnje i sam vidi razliku, to ti je najbolje
Pozdrav i srecna kupovina

gepard Hvala svima!!! 30.01.2008. 15:50 #41826

Hvala svima, narucio sam Viewsonic VX2255wmb, ako nekog zanima:

http://www.viewsoniceurope.com/UK/Products/LCDX/VX2255wmb.htm

treba da stigne za par dana, kazu da je garancija 3 godine, nula mrtvih piksela ili 3 crvena, pa videcemo kakav je. Nisam zeleo `multimedijalan` monitor, ali tako je ispalo (zvucnici, kamera, mikrofon), cini mi se povoljno oko 260 + pdv. Velika frka je bila stize samo par komada drugi izbor je bio Vievsonic VA2216w, ali prvi mi se vise svideo...

Hvala jos jednom svima, najvise JE3A, bio je najkonkretniji.
JE3A 4 gepard 30.01.2008. 18:17 #41840

broj poruka: 913
Javi kakav je monitor-nadam se da sam pomogao.
Nek` ti je srecna kupovina i da dugo traje i radi bez problema.
Pozdrav
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs