Pozdrav! Nedavno sam kupio sapphire HD 2900XT 512mb 512bit i kartica je stvarno perverzna, ali 3d mark 06 nece da se pokrene (ni 05), krene sa onim bazicnim ispitivanjem komponenti i nikako da se ukljuci pa moram da u pomoc zovem `ctrl alt del`. Znaci sve igre i aplikacije rade, crysis mi je sve automatski prepoznao na high i odlicno radi sa 4xaa 8xaf (sto nije bio slucaj sa mojom prethodnom kartom EVGA 8800gts 320mb). Cak ni napajanje nisam trebao da menjam Thremaltake 470w, jer tera 2900XT bez poblema (bar u igrama) i nista ne zeza sem tog je....g 3d mark testa. Drajveri su catalist 8.1. Ako se nekome ovo desavalo neka mi kaze kako je resio problem. Hvala!
Ne razumem zasto si menjao GTS za XT??? Pa ta eVGA je bila znacajno brza?! Ne mogu da poverujem da Crysis ovde bolje radi. Tebi za 3Dmark06 treba novi patch...
- R a v e n L o r d -
:: :: Pozdrav! Nedavno sam kupio sapphire HD 2900XT 512mb 512bit i kartica je stvarno perverzna, ali 3d mark 06 nece da se pokrene (ni 05), krene sa onim bazicnim ispitivanjem komponenti i nikako da se ukljuci pa moram da u pomoc zovem `ctrl alt del`. Znaci sve igre i aplikacije rade, crysis mi je sve automatski prepoznao na high i odlicno radi sa 4xaa 8xaf (sto nije bio slucaj sa mojom prethodnom kartom EVGA 8800gts 320mb). Cak ni napajanje nisam trebao da menjam Thremaltake 470w, jer tera 2900XT bez poblema (bar u igrama) i nista ne zeza sem tog je....g 3d mark testa. Drajveri su catalist 8.1. Ako se nekome ovo desavalo neka mi kaze kako je resio problem. Hvala!
Ma 2900xt rastura 8800gts veruj mi, stvarno bolja karta, crysis mi radi glatkije na 2900xt sa jacim podesavanjima i aa+af, uglavnom skoro svaka igra radi (primetno) brze sem tog 3d marka. Probacu sa ovim patchom, pa javljam da li je to bilo u pitanju. Pozdrav!
Cek, cek...to znaci da benchmarci i casopisi lazu...ja ih nisam uporedjivao ali su oni navodili da je 8800GTS prilicno brzi u svemu od 2900XT ali stoji da je ATi 50e skuplji, onda je BestBuy svakako 2900pro 256MB 256bit za 135e pa onda O/C. Znam da je 3870 blizu 8800GT u novim revizijama ali ovo nisam primetio. Neka mi neko od testera/gamera ovo malo objasni? Hvala!
- R a v e n L o r d -
:: :: :: :: Ma 2900xt rastura 8800gts veruj mi, stvarno bolja karta, crysis mi radi glatkije na 2900xt sa jacim podesavanjima i aa+af, uglavnom skoro svaka igra radi (primetno) brze sem tog 3d marka. Probacu sa ovim patchom, pa javljam da li je to bilo u pitanju. Pozdrav!
Ja nisam imao prilike da vidim kako radi 2900xt, ali zato mogu da tvrdim da 8800gts 320mb radi odlicno u crysis-u.. Ja igram na 1680x1050, sve na max..bez aa i af, i nigde ne koci(mozda malo, ali samo kada ima milion vojnika koji pucaju u mene na sred dzungle)... Moguce je da je ta xt jaca, ali cisto sumnjam.. Takodje ne znam zasto ti Crysis nije radio dobro sa 8800gts...btw jel si te kartice isprobavao na istom crysis-u bez ikakvih zakrpa ili ne??
2900 xt je brza kartica od 8800 gts. Ja imam evga gts i zadovoljan sam, ali ako neko ima 2900xt i misli da je sporija, rado cu se menjati, a i necu se ljutiti ako hoce da mi doplati :)))))
Vecina forumasa sa ovim kartama a i domaci casopisi su tvrdili da je 8800GT/GTS dosta bolja od 2900PRO/XT bez obira da li je 320/512/640 MB i 256/320/512 bit, to izgleda nije tacno. Malo sam surfovao, posto nisam uporedjivao karte 1:1 i po ovome ATi je daleko jaci od nVidia-e, mozda kao model GTX, od GTSa jeste skuplji ali onda nudi i vise i bolju sliku i jace performanse...
Jeste ona brza, ali ne toliko... Stavise, razlika izmedju ove dve kartice se najvise oseti pri rezolucijama od 1600x1200 i vise jer tada dolazi do izrazaja 512mb kod Ati kartice..u ostalim slucajevima ta razlika nije toliko velika..Takodje ne treba zaboraviti da 2900xt koristi mnogo vise struje od 8800gts-a i da je za nju normalno potrebno jace napajanje...I na kraju, 2900xt kosta vise od 8800gts i s` tim j e losija kupovina od 8800gts 320mb kartice...pozz
:: Vecina forumasa sa ovim kartama a i domaci casopisi su tvrdili da je 8800GT/GTS dosta bolja od 2900PRO/XT bez obira da li je 320/512/640 MB i 256/320/512 bit, to izgleda nije tacno. Malo sam surfovao, posto nisam uporedjivao karte 1:1 i po ovome ATi je daleko jaci od nVidia-e, mozda kao model GTX, od GTSa jeste skuplji ali onda nudi i vise i bolju sliku i jace performanse.. :: :: http://www.legionhardware.com/document.php?id=64 :: :: :: - R a v e n L o r d - :: ::
Cudno..evo pogledaj ovaj test koj cu dole da stvaim i videces da razlika nije nesto ogromna...stavise kod Stalker-a 8800gts ispada dosta jaca, jer daje rezultate dosta slicne ati-ju, ali pri dosta vecoj rezoluciji...
::Takodje ne treba zaboraviti da 2900xt koristi mnogo vise struje od 8800gts-a i da je za nju normalno potrebno jace napajanje...I na kraju, 2900xt kosta vise od 8800gts i s` tim j e losija kupovina od 8800gts 320mb kartice...poz
Dyca, gresis. Tacno, trosi vise, ali ti ne treba jace napajanje. Prosta logika: imam napajanje od 450 w i recimo da hocu da menjam svoj gts za xt. Da li mi treba bolje napajanje? Ne! Zadrzacu staro. Samo ce karta da vuce vise, ali ne toliko da bih morao da kupujem novo napajanje. Zato se neki manje upuceni ljudi plase da prelazak na karticu koja vise trosi, uvek znaci kupovinu novog napajanja. To nije tacno. A kad kazes da je gts bolja kupovina, e tu se potpuno slazem.
... kao sto meni nije, onda jednostavno nadji fajl Direcpll.dll u folderu C:WINDOWSsystem32FuturemarkMSC i preimenuj ga u sta god.
2900XT ima 512bit magistralu i isto toliko memorije, nesto je brza od 8800 GTS 320MB ali vuce struje kao omanji reaktor :) Za tu sumu novca je mozda best buy ipak 3870. Taj 2900 Pro je za te pare vrhunski izbor.
Pa to za napajanje svakako zavisi od slucaja do slucaja...Nemamo mi svi ista napajanja i iste komponente u kompu, tako da nam nije ista potrosnja..ali je to ipak off za ovu temu...
MACHINE, da si malo bolje obratio paznju, video bi da su ovi testovi obican crap. Ne veruj testovima dok licno ne isprobas. Uporedi link koji si ostavio sa linkom sa ISTOG sajta i pogledaj recimo test Stalkera. Isti sajt , ista igra, iste kartice, a POTPUNO RAZLICITI REZULTATI.
Slazem se, odosmo u off, ali je velika verovatnoca da neko ko ima napajanje na kojem gura 8800 gts, moze da racuna da ce mu i xt raditi bez problema na istom.
SA, potpuno si u pravu, Boze kako su ovi ljudi neozbiljni...strasno, znam da se ne mozes pouzdati ali reko` covek dosta skraba po listovima i forumima pa zna. Nista bez ozbiljnih, naucnih i profesionalnih inzenjera...
- R a v e n L o r d -
:: MACHINE, da si malo bolje obrati :: paznju, video bi da su ovi testov :: obican crap. Ne veruj testovima dok :: licno ne isprobas. Uporedi link koji si :: ostavio sa linkom sa ISTOG sajta i :: pogledaj recimo test Stalkera. Isti saj :: , ista igra, iste kartice, a POTPUN :: RAZLICITI REZULTATI. :: :: http://www.legionhardware.com/document.php?id=680&p= :: :: :: :: Poz.
Si ti kupio tog Atija da se hvalis scorom ili da se igras... Koga boli uvo za 3D Mark? I ko garantuje da iste nije kupila Nvidia pa im nabudzila program da bolje radi s Nvidiom? Da, u pravu ste, ja sam za ATI/AMD...
Kako to mislis ne radi 3Dmark na HD kartama??? Ima sigurno patch na AMD/ATi ili FutureMarku. Kako bi onda oni izvrsili testove u njemu ako to ne moze da radi???
- R a v e n L o r d -
:: 3d mark 05 i 06 ne rade sa ati hd karticama. Imao sam isto iskustv :: :: Svega ovoga, naravno, ne bi bilo da je Pera otišao pravo u policij :: ::
Vrlo verovatno da ima nekih nekompatibilnosti zbog HD-a. Ni ja nisam uspeo da poteram 3d mark 05 06 na 2400 i 2600 ati karticama. Medjutim 3d mark 01 radi. A petchevi verovatno postoje. Svega ovoga, naravno, ne bi bilo da je Pera otišao pravo u policiju
:: Kako to mislis ne radi 3Dmark na HD kartama??? Ima sigurno patch na AMD/ATi ili FutureMarku. Kako bi onda oni izvrsili testove u njemu ako to ne moze da radi?? :: :: :: - R a v e n L o r d - :: :: :: 3d mark 05 i 06 ne rade sa ati hd karticama. Imao sam isto iskustv :: :: :: :: Svega ovoga, naravno, ne bi bilo da je Pera otišao pravo u policij :: :: :: ::
@BataCele Hvala za patch. Misterija resena 3d mark06 12392 poena na e4600@3.2. Cisto za informaciju 8800gts je isao 10730 poena. Hvala svima koji su se ukljucili u diskusiju i pomogli svojim odogovorima.
...ste nepismeni?Jel`vi vidite da te dve masine sa ta dva testa nisu iste ,ni ploce ni memorija ni procesori, a nesto mi uporedjujete...Boze ,Boze... mislio sam da ste stvarno iznad nekih decijih gluposti ,ali bre preteraste... Licno me nije briga koju karticu teram ,vec gledam odnos performanse /cena sto vazi i zaostale komponente ,ali necije emocije na ovome forumu permanentno dovode ljude u zablude ,a da ni sami nisu svesni toga ... Fakat 1: ATI 2900Xt je kartica pozicionirana po performansama izmedju 8800gts 320 i 640...(nekad ih bije obe ,anekad i gubi od obe) Fakat2: Ati 2900xt je kartica koja je danas najveci potrosac tj srce najvise struje... Fakat 3: 8800gts 512 sije sve tri gorenavedene kartice i sve ostalo iz Ati asortimana ... Fakat 4: 8800 gt takodje...(jer obe imaju noviji cip u odnosu na stare 8800 gts) Fakat 5: Ati ima obicno bolji prikaz jer moze da istovremeno radi Hdr i filtriranje (iso ili koje vec) Fakat 6: Saphire Ati 2900pro 512 256 bit je nepoznanica jer je to drugacija kartica od starog 2900pro koji je imao 512-bitnu magistralu...Mozda je bestby ,mozda ovo ostaje i dalje 3850...(ako neko ima test 2900 pro 256 bit nek da link) Ko ima drugacije informacije dajte na imageshack pa da vidimo ,a ne ko klinci meni se vise svidja ovo jer ja volim ovo i to sto volim je bolje...Ljudi uozbiljite se po Bogu,vas cita skoro cela zemlja i misli da ste poznavaoci ove materije ...mnogi su mnogo radili na tome da pcberza postane ono sto jeste,ali blesavo da se ovde valjaju neke neozbiljne tvrdnje bez dokaza...Ili bez podrobne provere... @SA sledeci put proveri test bed pre nego sto se prolupas jer ni ti nisi od juce ovde... Testovi ,benchovi nisu Sveto Pismo jer se rade pod odredjenim uslovoma koje retko ko od nas moze da isprati ,pa se zato i desavaju odstupanja ,ali mora postojati etalon ili jedinica mere po kojima se uporedjuju dve velicine ,a ne po tome ja imam utisak da je ovo bolje ,a ti si glup ako mislis drugacije jer su ovi kapitalisti ,eksploatatori itd... Na kraju sramota je da ja ucim ljude tehnicke struke na sta da obracaju paznju prilikom izlaganja ,ako ste gopodo u biznisu vezanom za neku firmu ,dzetlmenski to odradjujte i uvek naglasite i protivnicke vrline jer to vas cini vecim gospodinom ,a ne pljuvanje ...`Ajd u zdravlje!
Direcpll.dll ...u folderu npr.`D:WINDOWSsystem32FuturemarkMSC` uradi rename fajla Direcpll.dll u bilo sta drugo ili ga jednostavno obrisi i problem je resen.
Prvo, ako si mislio na mene, ja nisam na strani ni AMD, ni Intel ni nVidia-e vec sam objektivan.
Pobogu dragojlo o cemu ti to govoris??? Kakve to veze ima sto su platofrme razlicite??? U testu su ucestvovale 2 iste karte. Na prvoj referentnoj masini je ATi bio izmerljivo bolji na drugoj je stvar invertovana u slicnom procentu. Ukoliko iste karte stavis na jacu masinu performanse ce skociti, neka ce to malo bolje iskoristiti od druge ali ne znacajno da bi se to odrazilo na skor a kamoli ne na to da ova druga vodi onoliko koliko je ranije vodila prva. To su budalastine! Zato se to i zovu laboratorijski uslovi. Dakle, ne moze se promeniti apsolutna razlika u bodovima izmedju njih osim za vrednost merne i statisticke greske. Ako si mislio na BottleNeck, ovde taj pricnip ne mozes primeniti jer su obe onda ogranicene, mozda uz male ralike. Ili ces mi mozda reci da ce taj ATi imati zanemarivo linearno ubrzanje sa Sempron masine na C2Q masinu a za to vreme ce nVidia imati eksponencijalni rast performansi sa Sempron na C2Q, primera radi. To tako ne ide...razlika te 2 karte ce na svim platformama biti bliska i nikako se ne moze desiti da se odnos invertuje, ne mogu se cak ni izjedanciti...FAKAT
- R a v e n L o r d -
:: ...ste nepismeni?Jel`vi vidite da te dve masine sa ta dva testa nisu iste ,ni ploce ni memorija ni procesori, a nesto mi uporedjujete...Boze ,Boze... mislio sam da ste stvarno iznad nekih decijih gluposti ,ali bre preteraste.. :: Licno me nije briga koju karticu teram ,vec gledam odnos performanse /cena sto vazi i zaostale komponente ,ali necije emocije na ovome forumu permanentno dovode ljude u zablude ,a da ni sami nisu svesni toga .. :: Fakat 1: ATI 2900Xt je kartica pozicionirana po performansama izmedju 8800gts 320 i 640...(nekad ih bije obe ,anekad i gubi od obe :: Fakat2: Ati 2900xt je kartica koja je danas najveci potrosac tj srce najvise struje... :: Fakat 3: 8800gts 512 sije sve tri gorenavedene kartice i sve ostalo iz Ati asortimana .. :: Fakat 4: 8800 gt takodje...(jer obe imaju noviji cip u odnosu na stare 8800 gts :: Fakat 5: Ati ima obicno bolji prikaz jer moze da istovremeno radi Hdr i filtriranje (iso ili koje vec :: Fakat 6: Saphire Ati 2900pro 512 256 bit je nepoznanica jer je to drugacija kartica od starog 2900pro koji je imao 512-bitnu magistralu...Mozda je bestby ,mozda ovo ostaje i dalje 3850...(ako neko ima test 2900 pro 256 bit nek da link :: Ko ima drugacije informacije dajte na imageshack pa da vidimo ,a ne ko klinci meni se vise svidja ovo jer ja volim ovo i to sto volim je bolje...Ljudi uozbiljite se po Bogu,vas cita skoro cela zemlja i misli da ste poznavaoci ove materije ...mnogi su mnogo radili na tome da pcberza postane ono sto jeste,ali blesavo da se ovde valjaju neke neozbiljne tvrdnje bez dokaza...Ili bez podrobne provere.. :: @SA sledeci put proveri test bed pre nego sto se prolupas jer ni ti nisi od juce ovde.. :: Testovi ,benchovi nisu Sveto Pismo jer se rade pod odredjenim uslovoma koje retko ko od nas moze da isprati ,pa se zato i desavaju odstupanja ,ali mora postojati etalon ili jedinica mere po kojima se uporedjuju dve velicine ,a ne po tome ja imam utisak da je ovo bolje ,a ti si glup ako mislis drugacije jer su ovi kapitalisti ,eksploatatori itd.. :: Na kraju sramota je da ja ucim ljude tehnicke struke na sta da obracaju paznju prilikom izlaganja ,ako ste gopodo u biznisu vezanom za neku firmu ,dzetlmenski to odradjujte i uvek naglasite i protivnicke vrline jer to vas cini vecim gospodinom ,a ne pljuvanje ...`Ajd u zdravlje ::
a ne po tome ja imam utisak da je ovo bolje ,a ti si glup ako mislis drugacije...
Mislim da je Dragojlo2 lepo primetio, i meni se ponekad ucini da neki ljudi idu tom logikom, u ostatak diskusije se necu upustati jer takvi rezultati nisu nikakva tajna i svima su dostupni i svako moze da ih tumaci realno, ako hoce, ili da naginje na neku stranu. Meni licno sem brzine bitno je i kako je kartica odradjena sa hardverske strane, koje elektrolite koristi itd ali nikome nikada nisam to nametao kao jedino ispravno resenje (nadam se).
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.