Zeleo bih da me posavetujete koji monitor od 22` da pazarim za obradu slike i video materijala!Prevashodno me interesuje da boje predstavlja realisticno tj da boja koja je na monitoru bude sto slicnija stampi!Cenovno od 300-400e
Ako hoces monitor koji ce ti realno prikazivati boje treba da uzmes neki od modela sa boljim panelima. da je to monitor sa boljim panelom ces najlakse prepoznati po uglu gledanja od 178 stepeni.
Za tu lovu ima samo Samsung 971p, koj ima PVA panel..koj jeste kvalitetniji..ali je po meni mnogo bolje da da 400 eura za 22` monitor koj je vrhunski, nego za 19` monitor koj ima bolji panel i mozda malo kvalitetniju sliku sa vecim uglom gledanja.. Mi smo mu predlozili, a on neka odluci...pozz
Pogledaj Samsung 215TW. Strašan monitor, mada nije u zadatom cenovnom rangu +100e, i 21` dijagonala. Ali PVA panel, savršene boje, kontrast i uglovi gledanja. kompozitni ulazi.....ja bi razmislio.
Ma sta te bre briga kad se to odstampa kako ce da izgleda. Ti mislis da je to jedna boja, kad se odstampa onda je druga, a onaj sto gleda vidi trecu. A ribe verovatno vide malo drugacije boje kad dobiju :)
Salu na stranu, koliko ti je bitno da boja na monitoru bude sto slicnija stampi? Jedino sto mogu da ti kazem je da svaki LCD ima problema sa tamnim nijansama, jer tada do izrazaja dolazi pozadinsko osvetljenje, i ponekad stvarno ne znas koju boju crtas :) Uhvatim sebe kako savijam glavu, ustajem, sedam ponovo i posto iz svake pozicije vidim drugacije svetlo vise nisam siguran koju boju crtam. Doduse ja imam TN panel.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.