Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
I onda kazete ATI Crossfire valja?
STRANA 1 OD 1
psihoyu I onda kazete ATI Crossfire valja? 23.01.2008. 17:36 T7740

status: user
broj poruka: 1191
Pogleajte ovo pa iznesite svoja misljena!
http://www.legionhardware.com/document.php?id=716&p=0
8800GT SLi malo samara ATI crossfire

Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci !!!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
BataCele ... 23.01.2008. 17:53 #40761

broj poruka: 1532
Covek koji je pisao tekst je prilicno `nabaren`, neobjektivan i (sto je meni najvaznije) ne znam ko je on. Ne verujem bas u sve sto `nabareni` napisu. SVAKI ozbiljan tekst govori da je blaga prednost CF u odnosu na SLI vec neko vreme.

Ako nekoga to uopste interesuje. Mislimo realno.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ognjeni .... 23.01.2008. 17:54 #40763

broj poruka: 4521

Bas sam danas citao taj text, znao sam da je 8800 gt dosta jaci ali sam mislio da je crossfire VS sli ..perfomanse tu negde ...u svakom slucaju cekamo sad na ati i njegovu kontraofanzivu( ako neko kaze da im je adut 3870 x2...onda nista od njih i ako im je to jedini adut )

p.s. Bato ...nikad ne uzimaj te testove zdravo za gotovo...sve je to marketing, svi ti poseceniji sajtovi su placeni za odredjenu reklamu....
Vaskev re 23.01.2008. 18:07 #40765

broj poruka: 1673
p.s. Bato ...nikad ne uzimaj te testove zdravo za gotovo...sve je to marketing, svi ti poseceniji sajtovi su placeni za odredjenu reklamu....

Ma i ja se slazem tako su i napalili ATI fanove da je Crossfire prava stvar a da je SLI sr*nje. U stvari oba su sr*nje jer za dve kartice uvek das 2x sumu novca a nikada neces dobiti 2x performanse, a onda izadje nova serija kartica i cela investicija pade u vodu.

BataCele Vaskev 23.01.2008. 18:16 #40767

Rekao si to lepse od mene. Potpuno se slazem.

dragojlo2 Ako je Steven Walton ... 23.01.2008. 19:46 #40783

broj poruka: 718
...nabaren za Intel ili Nvidiu onda AMD -ati definitivno gube na polju marketinga , jer je ovaj covek bio i ostao jedan od najvecih zagovornika AMD platformi... Ko je citao njegove predjasnje clanke za o cemu govorim ...Ovde nije stvar u tome vec u najnovijem 780i cipsetu Nvidie koja je drasticno popravila multi gpu sekciju tako da sada sli daje bolje rezultate nego Ati crossfire,iako crossfire sa 3870 karticama zadrzava bitnu prednost cenu performanse su toliko slabije koliko i manje kosta...na cipset-u 680i stvari stoje drugacije i obicno je Ati crossfire davao bolje rezultate (na intel cipset-u) ...
P.S. Steven Walton je jedan od uglednih autora u copjuterskoj bransi ,tako da samo neupuceni mogu da tvrde da je neobjektivan (koliko je god to individualcima moguce)...`Ajd u zdravlje!

markopvict sss 23.01.2008. 19:57 #40785

broj poruka: 4515

Realno su i SLI i Cross sranje.... u neki m testovima sam video da 8800gt radi bolje single nego u SLI ?????????
isto i Crossfire
Nema logike......

dragojlo2 Ma to je stara prica o ... 23.01.2008. 20:32 #40789

...neoptimizovanosti pojedinih igara za multi gpu ,koja je na srecu sve redja i redja..

BataCele Dragojlo 23.01.2008. 20:37 #40790

Postujem sto kazes. No, moju poentu je lepse izrazio Vaskev. Ja sam imao suvise reci pokusajuci da objasnim besmisao dileme CF ili SLI.

Kada kazem da nekoga `ne znam` podrazumevam to logikom da mogu samo da citam tekstove koje pise, a u principu o njemu ne znam nista. Pa ni o Walton-u. Ti valjda znas, ja priznajem da ne znam.

O drugom delu moram da se slozim - koliko je bolji, toliko je i skuplji 8800GT. To sam i vise puta napisao.

Do 200 jevreja kupiti ATI, preko 200 jevreja uzeti Nvidia graficku. SLI/CF je za ljude sa viskom para i manjkom logike.

dragojlo2 Re:Bata Cele ... 23.01.2008. 21:06 #40793

...cemu sarkazam vezan za Walton-a ? Procitaj tekstove koje je pisao pre godinu dana i bice ti jasnije...Ni ja nisam pio caj sa njeme ,a ni ne pijem caj (sad ces profesionalno da me izgrdis),ali procitaj sta je piaso i sta se nakon toga desilo pa sec videti ocmu pricam ...`Ajd u zdravlje!

BataCele ... 23.01.2008. 21:14 #40794

Nije sarkazam, samo ne znam o coveku. Procitacu tekstove.

`Ajd u zdravlje!

psihoyu re 23.01.2008. 22:10 #40802

broj poruka: 1191
Ma koji ce nekom 2 graficke? Aj bar da dobije 100% vise FPS,al dobijas samo 60% plafon!
Po meni bacanje para!
Jedna 8800GT i cao!

Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci !!!

srdoch ... 23.01.2008. 22:41 #40815

broj poruka: 1260
Apsolutno se slažem sa svima o besmislenosti CF-SLI varijanti ali realno jedini momenat kada on ima neku upotrebnu vrednost je kada već imaš najjaču grafu i od nje nepostoji brža a ti hoćeš još brže. Onda ti jedino preostaje da upariš te dve najbrže i od toga nema bržeg single rešenja. Ali i to traje do momenta dok se ne pojavi nova serija i onda najbrži single model potuče tvoj SLI-CF i tako do sutra...
U prevodu, veoma skup sport!
SuperMrki Re: sss 24.01.2008. 01:12 #40858

broj poruka: 71

::
:: Realno su i SLI i Cross sranje.... u neki m testovima sam video da 8800gt radi bolje single nego u SLI ????????
:: isto i Crossfire
:: Nema logike.....

Slazem se..

A inace ko uzima u obzir da li igra crysis na 40.3 ili 35.5 frejma, ili bilok koju drugu igru, taj je bolestan... Ako uopste neko i zeli da igra igre na 1920x1200...

1280x1024 je sasvim dovoljno za bilo sta da izgleda lepo...
-ShonE- Re: Re: sss 24.01.2008. 09:51 #40875

broj poruka: 3529
Hm! Rezolucija je veoma diskutabilna, i to dosta subjektivno, jer sve zavisi od monitora do monitora, odnosno koja mu je native rezolucija. Tako da ako hoces da ti neka igra lepo izgleda na nekom tft-u, moras da koristis max. rezoluciju na njemu pa koju god da podrzava monitor.

Evo bas skoro moj ortak koji ima grafu 7600GT agp i imao je neki LG wide 19` kupio 226BW i razocarao se kako mu neke igre koje su letele ranije sada gnjave, jer da bi mu isto tako lepo izgledalo na max rez. na 226-ici mora da koristi vecu rezoluciju i karta se muci u vecini igara, dobro ovo je i logicno, ipak je to 7600GT, ali eto hocu objasniti samo pojam rezolucije i nastojanje da se koristi sto veca.

:: Slazem se.
:: A inace ko uzima u obzir da li igra crysis na 40.3 ili 35.5 frejma, ili bilok koju drugu igru, taj je bolestan... Ako uopste neko i zeli da igra igre na 1920x1200..
:: 1280x1024 je sasvim dovoljno za bilo sta da izgleda lepo...
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs