Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Monitor 22 do 200, 210, 220 NOVACA
STRANA 1 OD 1
cakleni Monitor 22 do 200, 210, 220 NOVACA 23.01.2008. 11:45 T7737

status: user
broj poruka: 320
Kako da pocnem! Imam HDD od 40 Gb, tesko je, ali moze!!! Nemojte biti razmazeni!!!
Ne mnogo!!! Ali kad sam video da su mi dostizni, odustao sam od harda i krpio se 2 meseca... Hocu monitor od 22`!!! hahaha....
Odluku sam doneo!!!

1. IMAM 200 NOVACA !!!

2. MOGU DA POZAJMIM MOZDA JOS 20, NE SMEM VISE OD TOGA, DOBRO 30!!!

3. OVO SAM NASAO, A VI GLASAJTE UZ OBRAZLOZENJE ILI DOPUNITE SPISAK,
AKO IMA NESTO BOLJE, uz postovanje stavki 1+2 !!!

OVO SAM NASAO do maximalnih 230 para...

Belinea 2225 s1w / 1000:1 / 5 ms
LG L222ws / 1000:1 / 5ms
Acer al2216ws / 700:1 / 5 ms
Benq fp222wa / 700:1 / 5ms
Asus vw222s / 2000:1 / 2ms
Benq fp221wa / 1000:1 / 5ms
Benq t221wa / 1000:1 / 5ms
Prestigio p3221w / 700:1 / 5ms
Acer x223w / 2500:1 / 5ms
LG l225 ws /3000:1 / 5ms

Koriscenje monitora se uglavnom svodi na pustanje MP3 muzike... lol
Salim se, ali nisam preterano zahtevan... Igram WOW znaci treba mi neki pristojan odziv, ako sam shvatio dobro 5ms je ok za igre, gledao bih filmove... 2,3 nedeljno... mozda bi ga budzio da mi sluzi kao TV, ali nekad kasnije, ostalo se svodi na 1-5 sati interneta...

DVI mi ne treba, nema se para!
Asus nudi 2000:1, znam da je ono 2ms gray to gray, Acer 2500:1, LG 3000:1, a neki 700 ??? Meni to nista ne znaci, nisam video ni jedan....
Znam samo da bi me mnogo iznervirao mrtav pixel, to ne dolazi u obzir!
Ko daje najbolje garancije? Ko ima najlepsu boju ? Dizan ? Isijavanje mi nije nesto posebno bitno, ugao vidljivosti mislim da jeste....

Eto to je sva moja konfuzija trenutna, oko 22-inchnog problema.
Problem bih realizovao, ali ne znam sam.
Polje panela, isijavanja, kontrasta, boja, odziva i sl mi je nepoznanica.

Uzivajte u smorovini koju sam istreso iz memljivog office-a, pomozite kvalitetnim odgovorima i posaljite TP* za ovo sto sam izasrao, kad stignete... .)

POZDRAV !!!

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
cakleni DA dodam 23.01.2008. 11:52 #40710

Da naglasim da nisam neki diler PC opreme i slicno tome,
nije nikakva reklama, a ko nije provalio

TP* je toalet papir....
marke heh 23.01.2008. 12:00 #40711

broj poruka: 384
Biranje monitora je jako subjektivno, najpametnije je da odes do neke radnje gde imaju izlozeno vise modela...
Stvarno nisam strucnjak za monitore, ali jedan moj drugar (dosta se razume, mnogo ih je pogledao dok nije kupio) je uzeo ovog asusa i on je prezadovoljan.
Kada bih sada uzimao sebi monitor, bez problema bih poslusao njega.

Tako da, glasam za asusa.

pajsgudgud vako 23.01.2008. 12:18 #40712

broj poruka: 3742
Ja cu ti opisati Acer2216W posto ga imam. To ti je jedan veeeliiiki monitor sa plasticnim okvirom.:P.
Salu na stranu, D-sub ulaz, iovo gore sto si napisao pored ozanke stoji. Ovih 5ms odziva je i vise nego dovoljno. Veruj i na monitorima od 8ms ljudsko oko ne moze da primeti neko razmazivanje. Ima stvarnih 22` za razliku od LG-a koji ima dijagonalu od 21`,6` cini mi se.
Posle prelaska sa crt-a na tft odma sam primetio da su boje slabijeg inteziteta tj kontrast je slabiji. Posle kad sam malo bolje uporedio video sam da je kontrast na mom crt-u bio preeteran. No posle mesedc dana se covek navikne. Sad cak tripujem da ovaj tft ima bolje kontrast nego moj crt:P.
Probijanje se vidi u mraku i i ma ga po ivicama, ali u petomesecnom koriscenju ga nijednom primetio.
Sad hoces monitor bez mrtvih piksela. Udjes u prodavnicu i trazis im na licu mesta da ukljuce monitor. Odradis test sa bojama (Crna, zelena, zuta, i crvena), ako kazu da nece izadjes napolje i trazis drugu prodavnicu.
Ja kad sam kupovao prvi monitor koji su mi dali je imao par pokojnih.
700:1 kontrast ce ti biti sasvim ok. Jeste da je najjadniji kontrast ali nema potrebe za vecim.
Ugao gledanja odlican.
Dizajn, tanke ivice zaobljene na coskovima ram/okvir sive boje vrlo lep.

Jos bih napomenuo da Asus zaobidjes u sirokom luku. Ortak je uzeo 19wide uz komp.Ja kad sam video ono bio sam u fazonu brate jel si ti slep.
Probijanje je islo do zelene boje. Sto je najgore kad bilo sta radis primecujes to zelenilo(to valjda ide zbog ovih eko standarda). Ugao gledanja katastrofa, malo mrdnes glavu od idealne pozicije i odma se boja menja. No jedna lasta ne cini prolece, ali na Asus dobro obrati paznju.
a sta ti ja znam...

MACHINE Re: Monitor 22 do 200, 210, 220 NOVACA 23.01.2008. 12:19 #40713

broj poruka: 5710
Sve sto si izabrao i nije ni za q....al` ajde moze neki Acer ili LG

- R a v e n L o r d -

:: Kako da pocnem! Imam HDD od 40 Gb, tesko je, ali moze!!! Nemojte biti razmazeni!!
:: Ne mnogo!!! Ali kad sam video da su mi dostizni, odustao sam od harda i krpio se 2 meseca... Hocu monitor od 22`!!! hahaha....
:: Odluku sam doneo!!
::
:: 1. IMAM 200 NOVACA !!
:: 2. MOGU DA POZAJMIM MOZDA JOS 20, NE SMEM VISE OD TOGA, DOBRO 30!!
:: 3. OVO SAM NASAO, A VI GLASAJTE UZ OBRAZLOZENJE ILI DOPUNITE SPISAK,
:: AKO IMA NESTO BOLJE, uz postovanje stavki 1+2 !!
:: OVO SAM NASAO do maximalnih 230 para..
:: Belinea 2225 s1w / 1000:1 / 5 m
:: LG L222ws / 1000:1 / 5m
:: Acer al2216ws / 700:1 / 5 m
:: Benq fp222wa / 700:1 / 5m
:: Asus vw222s / 2000:1 / 2m
:: Benq fp221wa / 1000:1 / 5m
:: Benq t221wa / 1000:1 / 5m
:: Prestigio p3221w / 700:1 / 5m
:: Acer x223w / 2500:1 / 5m
:: LG l225 ws /3000:1 / 5m
:: Koriscenje monitora se uglavnom svodi na pustanje MP3 muzike... lo
:: Salim se, ali nisam preterano zahtevan... Igram WOW znaci treba mi neki pristojan odziv, ako sam shvatio dobro 5ms je ok za igre, gledao bih filmove... 2,3 nedeljno... mozda bi ga budzio da mi sluzi kao TV, ali nekad kasnije, ostalo se svodi na 1-5 sati interneta..
:: DVI mi ne treba, nema se para
:: Asus nudi 2000:1, znam da je ono 2ms gray to gray, Acer 2500:1, LG 3000:1, a neki 700 ??? Meni to nista ne znaci, nisam video ni jedan...
:: Znam samo da bi me mnogo iznervirao mrtav pixel, to ne dolazi u obzir
:: Ko daje najbolje garancije? Ko ima najlepsu boju ? Dizan ? Isijavanje mi nije nesto posebno bitno, ugao vidljivosti mislim da jeste...
:: Eto to je sva moja konfuzija trenutna, oko 22-inchnog problema
:: Problem bih realizovao, ali ne znam sam
:: Polje panela, isijavanja, kontrasta, boja, odziva i sl mi je nepoznanica
:: Uzivajte u smorovini koju sam istreso iz memljivog office-a, pomozite kvalitetnim odgovorima i posaljite TP* za ovo sto sam izasrao, kad stignete... .)
:: POZDRAV !!!
cakleni Dobar pocetak 23.01.2008. 12:36 #40716

Neko ko je postovao 1725 poruka, verovatno ima iskustvo i ne prica bez veze...

Ali ogranicen mi je budzet...
Klosar koji zivi u Beogradu na kalisu u jednom od laguma,
kaze da nije usao u prvi i naselio ga, prvo je sve obisao,
pa se naselio u najveci i najtopliji...

Tako i ja trazim do 22` do 230 eura!!!
Al nek je najbolji u svojoj sub podrumskoj klasi!

Glasajte dalje, hvala za iskustvo sa acerom !!!

MACHINE Re: Dobar pocetak 23.01.2008. 12:50 #40717

Uz duzno postovanje, mogao sam da sa tih 1725 postova postavim 1725 pitanja, ima i takvih...broj (kvantitet) postova ne implicira kvalitet, nikada se na to ne oslanjaj. Posto admini nikako da naprave realne modele za leveling forumasa...kada uzimas monitor obrati paznju na garanciju, u ovoj cenovnoj klasi je tebi pored kvaliteta slike i vrlo bitno. Dakle, sto duza i da se odnosi makar i na jedan bad pixel, probijanje osvetljaja kroz matricu, brljanje boja...obavezno se raspitaj i pazi na to...

- R a v e n L o r d -

:: Neko ko je postovao 1725 poruka, verovatno ima iskustvo i ne prica bez veze..
:: Ali ogranicen mi je budzet...
:: Klosar koji zivi u Beogradu na kalisu u jednom od laguma
:: kaze da nije usao u prvi i naselio ga, prvo je sve obisao,
:: pa se naselio u najveci i najtopliji..
:: Tako i ja trazim do 22` do 230 eura!!!
:: Al nek je najbolji u svojoj sub podrumskoj klasi
:: Glasajte dalje, hvala za iskustvo sa acerom !!
BrianM 23.01.2008. 13:37 #40724

broj poruka: 178

Necu ti nista predlagati, samo da mozda kazes ljudima koji su upuceni na koju graficku ce taj
22`` monitor ici, bitno je ako ti je graficka malo slabija. PozZ!

popovl Ah joj... 23.01.2008. 13:48 #40727

broj poruka: 149
Koristio sam svojevremeno NEC 22`` CRT,znaci profesionalni monitor.Bruka dobar.
A onda sam seo za Acer,LG,Prestigio,Belinea,Benq monitre sa 22` wide,iz takozvane jadne klase,i mogu reci da su odlicni.Za te pare nema sta da se razmislja.Cak sta vise,uzeo bih najjeftiniji koji moze da se kupi te dijagonale,jer izmedju njih nema nikakvih razlika.Cak mislim da imaju ugradjen isti monitor.

5 ms je sasvim dovoljno,kontrast od 1000 je sasvim dovoljno,posle 2 dana razmisljaces
o monitoru ko o lanskom snegu.

Jos nesto,dva Acera u istoj sobi,jedan je prikljucen na ATi 9000 Pro,a drugi na GF 7600 GT.Primetno bolja slika na ATi-ju.
Lama ... 23.01.2008. 14:25 #40734

broj poruka: 166
Care, za tvoje potrebe, a narocito za WoW, ne moras da kupujes nista skuplje od 200 - 220 evra.

Renaming his people blood elves, in honor of their fallen countrymen, he taught them how to tap into ambient mystical energies...

alisse Samo napred 23.01.2008. 17:01 #40751

broj poruka: 23

Ja licno ima LG 222wb (b - black, s-silver). Ja sam odusevljen monitorom. Odlican je za gledanje filmova, ali tek sa 2 i vise metara, igrice ne igram, a za office ne moze biti bolji.

Toplo bih ti ga preporucio, na tebi je da odlucis.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
pajsgudgud da 23.01.2008. 17:21 #40753

broj poruka: 3742
@Machine
Ok jeste da spadaju u losije proizvodjace ali nije bas da nisu ni za q(ne sumnjam u tvoje poznavanje materije). Uz malo biranja moze da se nadje solidan primerak.

Neki nisu ni za dva q kao asus koji sam opisao gore. Onakav monitor da kupis i da ga koristis kao posluzavnik.

@cakleni
Na 2216W daju garanciju tri godine vamo `de sam ja uzeo.
a sta ti ja znam...

Giski pa da se i ja ukljucim u temu 23.01.2008. 19:46 #40781

broj poruka: 126

dilema jeste velika ali ako sto su ti svu vec rekli da s ene ponavljam .maschine ti je objasnio a ti vidi . koliko ja znam svi pljuju belineu iz razloga sto u kratkom roku brlja boje i gazda igraonice nije mu dobro koliko kuka na njih .ja ti dajem savet za Asus vw222s / 2000:1 / 2ms (mada mislimd aovo 2ms lazu ) iz razloga sto ga ja imam i prezadovoljan sam .garancija 3 god ekstra dobro izgleda ima malo jace boje koje se naranvo podese na njemu kako tebi odgovara .

toliko od mene pa ti sad vidi razmisli dobro .aj u zdravlje
Giski pa da se i ja ukljucim u temu 23.01.2008. 19:46 #40782

broj poruka: 126

dilema jeste velika ali ako sto su ti svu vec rekli da s ene ponavljam .maschine ti je objasnio a ti vidi . koliko ja znam svi pljuju belineu iz razloga sto u kratkom roku brlja boje i gazda igraonice nije mu dobro koliko kuka na njih .ja ti dajem savet za Asus vw222s / 2000:1 / 2ms (mada mislimd aovo 2ms lazu ) iz razloga sto ga ja imam i prezadovoljan sam .garancija 3 god ekstra dobro izgleda ima malo jace boje koje se naranvo podese na njemu kako tebi odgovara .

toliko od mene pa ti sad vidi razmisli dobro .aj u zdravlje
PHPCo Samo SAMSUNG 24.01.2008. 02:06 #40862

broj poruka: 35
Pozajmi jos samo malo i kupi ljudski monitor ... uzeo sam Samsung 223BW za 270E i razlika u ostrini slike je NEVEROVATNA u odnosu na sve modele koje si naveo ... sve te modele sam pregledao pre kupovine a ovaj ima DVI ulaz i primecuje se JASNA razlika izmedju digitalnog i analognog nacina povezivanja pre svega u ostrini slike i jasnoci boja ... radi sa 8600GT grafickom i nemam apsolutno ni jednu jedinu zamerku s`obzirom na njegov rang i stvarno ne preveliku cenu!
http://www.pronex.info

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
cakleni Kakav odziv (1ms) na temu, sjajno! 24.01.2008. 12:35 #40898

@ popovl Posedujem GF7600GS 256/ GS GLH gainward, tako da sam se sad ozbiljno zamislio povodom tog acera koji mnogo bolje radi na ATI grafickim...

Jeste li razmisljali o tome da svaki od ovih TFT ima graficku na kojoj radi extra i na kojoj je krsh ?

Koristi li neko TFT na konkretno mojoj GF7600gs ili gf7*** seriji grafickih ?

Sta sam skontao do sada je (i totalno je subjektivno):

1. LG je 21.6` tako da otpada! Belinea brlja boje,

2. Acer lose radi na GF7600GT (tako da verovatno i na 7600GS ), a dobro na ATI 9000, al pajsgudgud rece da daju 3 god garancije, mozda da ga probam, pa da vidim!
3. Asus posluzavnih takodje ne bih da iskljucujem jer je to napljuvan neki 19` wide,
mozda i on proban npr na losoj grafici.... Videcemo kako se ponasa na mojoj grafici 22` incni model (+ 3 god garancije ako nadjem...)

Jos mi ostaje prodavnica i izbor izmedju ACER i ASUS najverovatnije....

MACHINE Re: Samo SAMSUNG 24.01.2008. 18:00 #40916

Ako tako krenemo neka doda jos 10e i uzme Philips 220WS8FB koji je u svemu jaci od tog Samsunga, pride je Philips renomiran TV brand. I nn ima i DVI

- R a v e n L o r d -

:: Pozajmi jos samo malo i kupi ljudski monitor ... uzeo sam Samsung 223BW za 270E i razlika u ostrini slike je NEVEROVATNA u odnosu na sve modele koje si naveo ... sve te modele sam pregledao pre kupovine a ovaj ima DVI ulaz i primecuje se JASNA razlika izmedju digitalnog i analognog nacina povezivanja pre svega u ostrini slike i jasnoci boja ... radi sa 8600GT grafickom i nemam apsolutno ni jednu jedinu zamerku s`obzirom na njegov rang i stvarno ne preveliku cenu
:: http://www.pronex.inf
Cronnin uh 25.01.2008. 01:15 #40970

broj poruka: 257

Ne znam sta da ti kazem. Da sam na tvom mestu skupljao bih jos para.
Pitanje je koliko si ti spreman da zrtvujes kvaliteta za tih 80E sto ti nedostaje?
Neke stvari (kao sto je kontrast 3000:1) ti verovatno nedce nedostajati, ali neke (za nijansu mutnija slika na ekranu) mogu da iritiraju.

Probaj da nadjes par LCD-ova (kod ortaka, na faksu, u igraonici..bla bla) pa sedi malo radi, i brzo ces videti sta ti smeta, i na sta moras da obratis paznju. a ni jedan od ovih monitora nema sve savrseno.

Ako bas insistiras na kupovini uzmi Philips 200WS8FB. To je 20` i kosta tacno koliko para imas. Ima sve sto ti treba i cak je slika jasnija nego na 22`.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs