Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
a sada tomika
STRANA 1 OD 1
psyman a sada tomika 23.01.2008. 08:46 T7734

status: user
broj poruka: 1046
pomalo vec dosadna tema ali eto najopsirniji test 3870x2 do sada.

http://www.tomshardware.com/2008/01/23/ati_r680_the_rage_fury_maxx_2/
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
NastyB Bre, psymane... 23.01.2008. 10:35 #40704

broj poruka: 729
...znam da ima ljudi koji vole brendove, ali ti ga pretera, te AMD će napraviti ludnicu na CeBit-u, te X2 će da pojede sve karte, te review-i ATI kartica... Jeli, plaća li te distributer ATI-ja za Srbiju?? Polako, i Intel ima nove procesore i nVidia nove karte, pa ćemo videti uskoro šta je bolje i isplativije. Živ bio!

ATI cards are like buses... They`re huge, red and have bad drivers.
American Grafitti

Ognjeni ... 23.01.2008. 10:51 #40705

broj poruka: 4521

eheheee.... :D
MaliAbner Re: Bre, psymane... 23.01.2008. 13:30 #40722

broj poruka: 7769
::
:: ATI cards are like buses... They`re huge, red and have bad drivers.
:: American Grafitti

E sad malo o tim drajverima, konkretno ono sto izgleda sjajno na ATI-ju na kartici suparnickog tabora izgleda skoro ocajno ili se ne vidi. Konkretan primer SM Pirates kad gledas durbinom po moru ATI 9550 karta pokaze i more i nego i brodove sa sve zastavom, a kod nVidia 8600GT dobijes dve kocke. Banalan primer ali me strasno nervira jer je 8600gt u startu placena 3X vise nego ubogi 9550 nonsens kakvog nema.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!
Lama Re: Re: Bre, psymane... 23.01.2008. 14:05 #40728

broj poruka: 166
4 Mali Abner

Pa sta? Kao sto si sam rekao, banalan primer. Hebe mi se da li je kocka, da li je pesak na plazi zrnast ili se uopste ne vidi, u najvaznijim stvarima je nvidia trenutno bolja. Ako ne mislite tako, koji moj ste kupovali monitore od 20 - 22` za igranje?
Uopste ne razumem ljude koji se emotivno vezu za jednu marku i onda pokusavaju ostatak sveta da ubede da su u pravu. Ovde mislim i na jedne i na druge fanove. Konkretno, u mom slucaju, ati je bio deo konfiguracije kad god su te kartice bile bolje od konkurencije. To je poslednji put bilo pre nekoliko god, sa 9***. I uvek cu kupiti ati ako ima bolje performanse, bas me briga za pricu o drajverima. ali, sada sam se opravdano odlucio za nvidiu zato sto mislim da daje vise i zato sto hocu da iskoristim 22`. Cista logika, bez suza i srceparajucih prica o monopolu i prljavim igrama.
Ako mislite da je ati fer plejer, da ne bi iskoristio sansu onako kako je to nvidia ucinila ili da je atiju jako stalo do nas kupaca, onda zajebite kompjutere i citajte bajke ili gledajte Teletabise. ljudi moraju da obaraju cene zato sto im gori pod nogama, ne zato sto sto im je stalo do cuvanja nasih novcanika. Sta mislite, koliko bi kostao 2900 xt da se pojavio ranije i da je imao performanse Ultre?

Renaming his people blood elves, in honor of their fallen countrymen, he taught them how to tap into ambient mystical energies...
NastyB Re: Re: Bre, psymane... 23.01.2008. 16:47 #40745

:: E sad malo o tim drajverima, konkretno ono sto izgleda sjajno na ATI-ju na kartici suparnickog tabora izgleda skoro ocajno ili se ne vidi. Konkretan primer SM Pirates kad gledas durbinom po moru ATI 9550 karta pokaze i more i nego i brodove sa sve zastavom, a kod nVidia 8600GT dobijes dve kocke. Banalan primer ali me strasno nervira jer je 8600gt u startu placena 3X vise nego ubogi 9550 nonsens kakvog nema

Evo ovako, u kancelariji imam dva krša i server. Jedan je HP Vectra (Intel P4 1,6, 256 DDR RAM) u koju sam stavio GForce 4 MX, na drugom koji služi samo za internet (Celeron 2,0, 256 DDR2 RAM) je ATI 9550 GE. I na jednoj i na drugoj imam moju omiljenu igru KotOR. Na GF4MX, ma kako čudno zvučalo, igra radi kao sat. A na ATI-ju, koja je jača karta, ima delova na kojima toliko secka da je neigrivo, a izmenjao sam 10-ak verzija drajvera. Čak i Mafija ide katastrofalno. O nekim još starijim igrama kojima treba 3D (Half Life 1, npr.) akceleracija ne smem ni da pomislim, jer se jednostavno ne pokreću. Dok na MX-u sve ide bez problema (neću valjda na takvim krševima da probam Crysis?).
A imam još dosta raznoraznih kompjutera na poslu, različitih sklopova od dvojki pa do C2D u kojima su i ATI i nVidije starije generacije (ipak je to posao, nema tu Radeona 2600XT ili Gforce 8800...). I to što pričaju da je bolja slika u 2D na ATI-ju je takva baljezgarija da je to neverovatno. A kroz moje ruke je prošlo bar hiljadu kompjutera...
Kao sto rece Krkub, cini mi se, A STA TI JA ZNAM...
imam samo 40 godina i od 86 se akam sa kompjuterima (Commodore 64) i kako smem da se usprotivim dvadesetogodišnjacima koji su juče kupili svoj prvi kompjuter i sve znaju (ne mislim tu na tebe lično, već na generalnu populaciju foruma)...
Pozdrav.
psyman Re: Bre, psymane... 23.01.2008. 16:52 #40748

broj poruka: 1046

:: ...znam da ima ljudi koji vole brendove, ali ti ga pretera, te AMD će napraviti ludnicu na CeBit-u, te X2 će da pojede sve karte, te review-i ATI kartica... Jeli, plaća li te distributer ATI-ja za Srbiju?? Polako, i Intel ima nove procesore i nVidia nove karte, pa ćemo videti uskoro šta je bolje i isplativije. Živ bio
:: ATI cards are like buses... They`re huge, red and have bad drivers.
:: American Grafitti
pa naravno da me placa kvalitetno i ti bi ovo isto radio da si na mom mestu ali jebiga nisi sta da ti radim.hoces na zajam koju kintu?
vampirbg Re: Re: Re: Bre, psymane... 23.01.2008. 16:56 #40750

broj poruka: 711
:: konkurencije. To je poslednji put bilo pre nekoliko god, sa 9***. I uvek cu kupiti ati ako ima
:: bolje performanse, bas me briga za pricu o drajverima. ali, sada sam se opravdano odlucio za
:: nvidiu zato sto mislim da daje vise i zato sto hocu da iskoristim 22`. Cista logika, bez suza i

Problem je to sto ti i on drugacije definisete performanse... Ti hoces da ti se brze iscrta pa kako kod izgledalo... Njemu je bitnije da se lepse prikaze pa makar radio i sporije... Ako zelis najbrzu karticu, tu trenutno i nemas izbor posto ATIja nema u toj klasi... Ako uzimas srednju klasu (~200e) onda ti je bolje da uzmes ATI... Mozda ce nVidia biti brza u nekim igrama (TWIMTBP) ali ATI dalje neuporedivo bolju sliku ne samo u igrama vec i u redovnom radu... Takodje, i TVOut je bolji, a kao bonus dobijas hardverski dekoding HD-a tako da mozes istovremeno da pustis film i radis jos nesto i na single core procesoru :)

Sto se mene tice, ja nikada ne uzimam najbrze kartice posto se jednostavno ne isplate... Cena je previsoka, a sve igre se ionako prave da bi radile na mid-range karticama... (one koje to ne postuju ili prave engine za buducnost ili jednostavno propadaju) U srednjem segmentu obicno mozes da biras ATI ili nVidia, a ja biram ATI zbog bolje slike :)
krkub @NastyB (oftopikovanje) 23.01.2008. 17:34 #40756

broj poruka: 1019
::Kao sto rece Krkub, cini mi se, A STA TI JA ZNAM... imam samo 40 godina i od 86 se akam sa kompjuterima (Commodore 64) i kako smem da se usprotivim dvadesetogodišnjacima koji su juče kupili svoj prvi kompjuter i sve znaju (ne mislim tu na tebe lično, već na generalnu populaciju foruma)..

nisam ja `a sta ti ja znam...`, vec pajsgudgud...

p.s. al` si mator :)

p.p.s. ni ja nisam puno bolji :(

p.p.p.s. smor

p.p.p.p.s. rasha44, gde si?

pajsgudgud moje iskustvo 23.01.2008. 19:30 #40777

broj poruka: 3742
Ok imam 25god i raspolozen sam da ucim od starijih i da slusam, ali i da iznesem moje misljenje i iskustvo(koje nije neko). Slazem se sa NastyB da se desavaju takvi apsurdi da mnogo jaca kartica(na papiru) nece da pokrene neku nebulozu dok sporija hoce.
Moja mx440(bog da joj dusu prosti) nije htela da pokrene doom3. Ni da cuje. Sa druge strane radeonka 9000pro je terala doom solidno. I mafiju je gurala odlicno. Po ovo me ispada da je 9000pro bolja od 9550GE dakle apsurd.
Da Ati daje bolju iscrtane teksture daje.
NFS pro street na mojoj X1650pro izgleda dosta bolje nego na ortakovoj 8500GT. I to sam primetio iz prve bez zagledanja. Jednostavno je sve kockastije. Da ne spominjem da je kod njega sve bilo namesteno na max usled mnooogooo jace masine.

a sta ti ja znam...

MaliAbner Re: Re: Re: Bre, psymane... 23.01.2008. 21:47 #40797

Prvo sta da ti kazem sem HP je HP, a i Pentijum nije Celeron... `sto kaze GRU: Ljuba kaze dosta mu je krsa resio da smrsa` .
Drugo ako si ikad igrao Pirate znaces o cemu govorim, a da li je u pogledu durbinom vidljiva zastava na jarbolu broda (ATI) ili nista nije vidljivo (nVidija) e za mene je to VELIKA razlika.
Trece ko nije drljao `gumicara` i galaksiju ne bi trebao bas toliko da se hvali svojim znanjem racunara.

Cetvrto ne zelim da ulazim u konflikt sa par dana starijim likovima, jer ipak smo mi ista generacija.

:: Evo ovako, u kancelariji imam dva krša i server. Jedan je HP Vectra (Intel P4 1,6, 256 DDR RAM) u koju sam stavio GForce 4 MX, na drugom koji služi samo za internet (Celeron 2,0, 256 DDR2 RAM) je ATI 9550 GE. I na jednoj i na drugoj imam moju omiljenu igru KotOR. Na GF4MX, ma kako čudno zvučalo, igra radi kao sat. A na ATI-ju, koja je jača karta, ima delova na kojima toliko secka da je neigrivo, a izmenjao sam 10-ak verzija drajvera. Čak i Mafija ide katastrofalno. O nekim još starijim igrama kojima treba 3D (Half Life 1, npr.) akceleracija ne smem ni da pomislim, jer se jednostavno ne pokreću. Dok na MX-u sve ide bez problema (neću valjda na takvim krševima da probam Crysis?).
:: A imam još dosta raznoraznih kompjutera na poslu, različitih sklopova od dvojki pa do C2D u kojima su i ATI i nVidije starije generacije (ipak je to posao, nema tu Radeona 2600XT ili Gforce 8800...). I to što pričaju da je bolja slika u 2D na ATI-ju je takva baljezgarija da je to neverovatno. A kroz moje ruke je prošlo bar hiljadu kompjutera..
:: Kao sto rece Krkub, cini mi se, A STA TI JA ZNAM..
:: imam samo 40 godina i od 86 se akam sa kompjuterima (Commodore 64) i kako smem da se usprotivim dvadesetogodišnjacima koji su juče kupili svoj prvi kompjuter i sve znaju (ne mislim tu na tebe lično, već na generalnu populaciju foruma)..
:: Pozdrav.
NastyB Re: Re: Re: Re: Bre, psymane... 23.01.2008. 23:20 #40821

:: Trece ko nije drljao `gumicara` i galaksiju ne bi trebao bas toliko da se hvali svojim znanjem racunara
:: Cetvrto ne zelim da ulazim u konflikt sa par dana starijim likovima, jer ipak smo mi ista generacija.

Ma, drndao sam se kod ortaka sa galaksijom (Gospode, kao da je prošlo sto godina), ali je ja, lično, nisam imao. C64 je bio prvo što sam kupio i posedovao. Čak sam i Amigu preskočio. I tek od 97 sam počeo da se ozbiljnije akam sa hardverom (da li se ko seća da je najjeftiniji PC 486 1995. koštao oko 3.000 maraka?).

A što bi ulazili u konflikt?? Samo kažem da sam svakodnevno u dodiru sa mnogo računara različitih kombinacija i da me samo nervira kad ljudi kažu da ATI daje bolju 2D sliku. Neka mi neko objasni, pošto sam glup i ćorav, po čemu se to vidi. Kod mog ortaka u prodavnici kompjutera ima četiri sklopljene mašine, dve sa nVidia kartama, dve sa ATI. Znate li koliko je ljudi pogodilo na kojim je računarima ATI a na kojim nVidia, a da ne ulaze u device manager?? Naravno. Ni jedan.
llo 23.01.2008. 23:36 #40824

broj poruka: 146
::Samo kažem da sam svakodnevno u dodiru sa mnogo računara različitih kombinacija i da me samo nervira kad ljudi kažu da ATI daje bolju 2D sliku. Neka mi neko objasni, pošto sam glup i ćorav, po čemu se to vidi. Kod mog ortaka u prodavnici kompjutera ima četiri sklopljene mašine, dve sa nVidia kartama, dve sa ATI. Znate li koliko je ljudi pogodilo na kojim je računarima ATI a na kojim nVidia, a da ne ulaze u device manager?? Naravno. Ni jedan

Tacno je da je kvalitet prikaza tradicionalno na strani Ati-ja,mada se vremenom ta razlika smanjuje.Osnovni problem kod nV su tzv. meki tranzicioni prelazi na minimapama (ili mipmapama) i multisampling - `virtuelizacija` piksela kroz razlicite kalkulacije boja,koja se,zbog dekodiranja u samom cipu,odrazava na performanse.Zato je nV izbjegavala ozbiljniji rad na ovim komponentama,da ne bi umanjila ucinak,odnosno procenat fps u igrama.Nije problem u samim bojama,one su pribliznog ili istog karaktera,vec zato sto su ti `prelazi` stvarali utisak `zamucenja`.Razlika se mogla jasno primijetiti u samoj igri,ne na desktopu.

MaliAbner Re: Re: Re: Re: Re: Bre, psymane... 24.01.2008. 09:55 #40876

:: Ma, drndao sam se kod ortaka sa galaksijom (Gospode, kao da je prošlo sto godina), ali je ja, lično, nisam imao. C64 je bio prvo što sam kupio i posedovao. Čak sam i Amigu preskočio. I tek od 97 sam počeo da se ozbiljnije akam sa hardverom (da li se ko seća da je najjeftiniji PC 486 1995. koštao oko 3.000 maraka?)

Ja se secam da je IBM 286xt 1988 godine placen 5000$ (samo kuciste flopi 5.25, hdd 20mb, monitor i jos uvek neprevazidjena tastatura), to je tada bilo okolo 11000 DM, ako se iko vise seca DM. Kasnije 1990 je nabavljen IBM 286AT za skromniju sumu od oko 3500us$.

pajsgudgud Svi moji kompovi 24.01.2008. 10:56 #40883

Prvo sam dosao u kontakt sa C64 gomila igara i beskonacno ucitavanje i stelovanje glave.
Zatim je dosla Amiga1200 i cuveni Lotus i MK2(na cak cetiri flopija i opet agonija ucitavanja) i epi napadi usled blicanja ekrana.
Sledece 386 i internet(ludilo), pa 486.

Posle 486 sam dobio na poklon od rodjaka Philips G7000 konzolu za igranje sa kertridzima, zapravo jednim kertridzom koji je imao rucku za nosenje bukvalno. Mislim da je godina proizvodnje bila `78. Rado bih vam okacio sliku ali cale genije je bacio to cudo jer nisam hteo da ucim. Mogao sam da ga zavaljam za velike pare u buducnosti ali eto.

Zatim sok, komsija kupuje pentijum kec na 133Mhz.

Malo posle toga godinu dana provodim u ucenju osnova kompa na TIM011. Ukratko(za one koji se nisu susreli sa tim cudom) monohromatski monitor dal` bese 14` tj svetlozelena i tamno zelena boja.
Dalje sve manje vise nije zanimljivo.

Ex da neko gore spomenu galaxian. Ja imam warblade 1.2 modernizovani galaxian pa ako nekome treba nek me kontaktira. Sto nivoa zezanja.
a sta ti ja znam...

dragojlo2 Covek tj ljudi... 24.01.2008. 12:29 #40896

broj poruka: 718

...spomenuse galaksiju ,a ne galaxian ...galaksija je racunar koji se skapao u kucnoj radinosti pocetkom 80-tih i imao solidan basic...Godine cine svoje...`Ajd u zdravlje!

pajsgudgud Re: Covek tj ljudi... 24.01.2008. 14:31 #40908

axaxax ispadoh glup jbg.
Nazalost nisam imao prilike da vidim tu galaksiju zvuci zanimljivo to kucno sklapanje...
a sta ti ja znam...

:: ...spomenuse galaksiju ,a ne galaxian ...galaksija je racunar koji se skapao u kucnoj radinosti pocetkom 80-tih i imao solidan basic...Godine cine svoje...`Ajd u zdravlje
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs