Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Vreme za novu graficku... Koju?
STRANA 1 OD 1
Zmajko Vreme za novu graficku... Koju? 22.01.2008. 16:41 T7718

status: user
broj poruka: 1228

Intereseuje me sta mislite da bi najpametnije leglo na moju konfu od grafickih kartica?
Ne igram igrice ama bas uopste tako da se zna ali zato radim dosta u flashu, photoshopu, illustratoru, dreamweaveru, 3d maksu, camtasia studiju itd...

Konfa:
Asus P5WD2E-Premium
Intel 64bitni na 3.0 (klok radi na 3.6 bez ikakvih problema ali mi je dovoljan i default) 2mb L2 cache
2x1024mb Kingston
graficka Ati Radeon x600pro 256mb/256bit (kad sam uzimao komp najvise sam tu ustedeo jer mi nije trebala neka jaka grafika)
hard WD 250gb i Maxtor 250gb (morao sam prvo Maxtora da uzmem jer nije bilo drugih u doticnoj firmi u kojoj sam uzeo celu konfu)

Jbga komp sam uzimao pre nekih godinu i po dana pa je vreme da ga osvezim malo. Graficka je bila prva na spisku... Najvise me nervira sto mi na dvi ne cita wide monitor nego samo one `normalne` pa mi se slika iskrivi skroz. Nisam resio problem sa novim drajverima samo da se zna...

Da li uopste da menjam graficku ili da dopunim (i zamenim kingstona) memoriju?

Hvala unapred na odgovorima!

Pozdrav!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 22.01.2008. 16:44 #40568

broj poruka: 12057

Pa mogao bi da budžneš malo komp sa novom grafičkom. Imaš solidnu količinu RAM-a za širok spektar potreba.

Koliki ti je budžet za budž ?

Zmajko Re: Re: 22.01.2008. 16:50 #40570

Da... Trudio sam se da sve opisem i propustim najbitniji deo XD
pa recimo od 150-200e

::
:: Pa mogao bi da budžneš malo komp sa novom grafičkom. Imaš solidnu količinu RAM-a za širok spektar potreba.
:: Koliki ti je budžet za budž ?
pajsgudgud HD 22.01.2008. 16:59 #40573

broj poruka: 3742
Posto ne igras igrice HD3850 za oko 150EUR +/- koji evro. Sa ostalih 50EUR izvedes devojku na veceru da proslavite smart buy i jos ti ostane za flas usb od 1GB:)
a sta ti ja znam...

djordjo1 ako ne zelis da pogresis 22.01.2008. 17:04 #40576

broj poruka: 1
Moja preporuka bi i bila 3850 - za toliko para trenutno nema bolje kartice... malo se samo vise greje ali sta je tu je ... pozdrav
Equinoxe Re: 22.01.2008. 17:04 #40577

broj poruka: 12057

Ako kojim slučajem.....onda....GeForce 8800GT.

Ognjeni .... 22.01.2008. 17:20 #40586

broj poruka: 4521

2900 pro...oko 130e brzi je od 3850 ali se malo vise greje ....mozes uzeti jos 2 gb 800 za 50e sto ce biti savrseno za sve te programe koje koristis(pogotovo photoshop ako ga ozbiljnije koristis) i za 180e si uzeo 2 extra stvari i sa takvih kompom bices mran duze vremena za svoje potrebe.....

nekoj je pomenuo devojku i veceru ?:) ostatak od 20e ce biti vise nego dovoljan da je izvedes na veceru i kolace.....)

ajd uzdravlje :)

p.s. nemoj da se prejedes na veceri,cuvaj snagu.... .)
Zmajko ... 22.01.2008. 17:32 #40588

Hvala na brzim odgovorima! =)

Odlucicu se za jednu od ove dve... 3850 ili 2900pro.

P.S. Gde bre ima vecera za 20e??? Ajde ne moraju i kolaci ali opet... Samo 20e????
llo 22.01.2008. 17:36 #40589

broj poruka: 146

Zmajko,ne bacaj novac.Ako zelis nesto da promijenis,onda neka to bude vrijeme koje je potrebno da bi neka od pomenutih aplikacija obradila zadatak.Zato,zamijeni taj Pentium (ako se ne varam) za quad - ubrzaces rad i investirati u (tehnolosku) buducnost.

Ognjeni Re: ... 22.01.2008. 17:39 #40590

broj poruka: 4521

:: Hvala na brzim odgovorima! =
:: Odlucicu se za jednu od ove dve... 3850 ili 2900pro.
:: P.S. Gde bre ima vecera za 20e??? Ajde ne moraju i kolaci ali opet... Samo 20e???

1600 din bre.....pa sta bi ti jeo za veceru za dvoje ? pecenog jastoga i jagnjetinu od 40kg ? :) ...npr...karadjordjeva snicla ti je od 300-600 din kako gde (al smo ga otisli u off topic :P ) ....tako da za 1600 din mozete da se najedete za 3 dana .)

ajd uzdravlje :)
pajsgudgud Re: Re: ... 22.01.2008. 18:02 #40598

broj poruka: 3742
Skupa ti nesto ta karadjordjeva.)600
@Zmajko Na klopu kod Čedića. Mislim da smo potrosili ja i devojka oko 1500, a oždrali se ko svinje(bez kolača) jer posle onakve klope slatko bas ne ide.
`ebite se prijela mi se teleća čorba sad
a sta ti ja znam...

:: :: Hvala na brzim odgovorima! =
:: ::
:: :: Odlucicu se za jednu od ove dve... 3850 ili 2900pro.
:: ::
:: :: P.S. Gde bre ima vecera za 20e??? Ajde ne moraju i kolaci ali opet... Samo 20e???
:: 1600 din bre.....pa sta bi ti jeo za veceru za dvoje ? pecenog jastoga i jagnjetinu od 40kg ? :) ...npr...karadjordjeva snicla ti je od 300-600 din kako gde (al smo ga otisli u off topic :P ) ....tako da za 1600 din mozete da se najedete za 3 dana .
:: ajd uzdravlje :)
Zmajko ... 22.01.2008. 18:04 #40599

@llo
Ma ne treba mi quad... Ovaj mi radi posao sasvim dovoljno ali kad renderujem nesto onda se oseti malo mada cisto sumnjam da cu nesto posebno da ubrzam proces samo sa CPUom. Ipak treba i grafika da se pojaca (hteo sam to davno ali sam cekao da malo cene splasnu pa eto sad je vreme posto izlazi nova serija grafickih uskoro)

Ram cu jos da dodam to je 100% sigurno... Aplikacije su sve vec uveliko zamenjene ali opet ne vredi. Zapinje bre! Vista u kombinaciji sa Photoshopom CS3 i Firefoxom stvarno `jede` memoriju ali i treba da je jede kad je ima. Najbolje da je ima i da je ne vidi kao XP... Indexiranje i brza pretraga su pravo osvezenje kad treba da pokrenem neki program ili pronadjem neki fajl koji cesto koristim. Cornuli su od MACa ali ajd sad =P

@Ognjeni
Jastog i jagnjetina XD
Ma salio sam se nego sam pomislio da znate neki oket restoran koji nije skup pa kao... Eto Trag je super za takve radove npr.

Koliko off topica... Izvinjavam se... I zahvaljujem jos jednom!
llo Procesor bi znacajno skratio radno vrijeme... 22.01.2008. 18:23 #40602

...ali,ako si odlucio,onda je to - to.Ipak,moram ti skrenuti paznju (jos jednom :>) da je CPU presudjujuci faktor u aplikacijama ovakvog tipa.Graficka ovdje postoji samo da bi se zadovoljila procedura prikaza na ekranu :>.Pri renderovanju,koje je najkompleksnije od svega sto si pomenuo,graficka je u zimskom snu,njen jedini zadatak je da ti pruzi uvid u to sta se desava na ekranu,nista vise,dok CPU podnosi najveci dio tereta (uz neophodnu asistenciju memorije).
Zmajko Re: Procesor bi znacajno skratio radno vrijeme... 22.01.2008. 18:31 #40604

Uh bre llo!
Slazem se za proces renderovanja posto je GPU tu zanemaren (zato sam i ucario na grafickoj) ALI BRE! Sacekacu malo da cene opadnu posto su preskupi ovi quad procesori... =(

Ali da znas da mi ide na zivce kad treba da renderujem nesto... Odem da spavam i slusam kako mi cooler luduje ali jbga. Podnosljivo je.

Hvala na savetu u svakom slucaju posto imas pravo!

:: ...ali,ako si odlucio,onda je to - to.Ipak,moram ti skrenuti paznju (jos jednom :>) da je CPU presudjujuci faktor u aplikacijama ovakvog tipa.Graficka ovdje postoji samo da bi se zadovoljila procedura prikaza na ekranu :>.Pri renderovanju,koje je najkompleksnije od svega sto si pomenuo,graficka je u zimskom snu,njen jedini zadatak je da ti pruzi uvid u to sta se desava na ekranu,nista vise,dok CPU podnosi najveci dio tereta (uz neophodnu asistenciju memorije)
llo 22.01.2008. 18:44 #40606

Gdje pravo?Meni su rekli da skrenem pored antikvarnice...

Cronnin uh bre 23.01.2008. 00:15 #40665

broj poruka: 257

Ako ne igras igrice, a sto ne uzmes obicnu x1650pro za 4 hiljade din? Nista bolje od toga ti ne treba. Koliko ja kontam mozes da stavis i karticu od 500E ali neces osetiti nikakvo ubrzanje, jer za to sto radis presudna je snaga procesora.
skar Vreme za novu graficku... Koju? 23.01.2008. 00:21 #40668

broj poruka: 3992

ja mislim da mu xfx 8500gt dovoljna,ima dosta tih cuda za monitore,sliku,itd xfxforce.com
a samo je nekih 1000din skuplja od 1650 radeona
Cronnin aha 23.01.2008. 00:50 #40671

broj poruka: 257
Ja malo zaobilazim nVidiju zato sto imam onaj subjektivan trip da Ati u 2D domenu daje bolju sliku, ali nije ni to losa preporuka.

Meni nije jasno sto mu DVI ne prepoznaje kako treba.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs