Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Monitor za arhitektu 20`-22`
STRANA 1 OD 1
galvanize Monitor za arhitektu 20`-22` 21.01.2008. 01:52 T7673

status: user
broj poruka: 6
Posto nista ne znam sto se tice LCD monitora (ne znam koja je marka dobra sta znaci ono 3000:1 i te fore, kontrasti, ugao itd.) treba mi savet sta da kupim. Radim u 3d studio max-u i autoCAD-u. Monitor bi prikljucio na laptop sa polu budjavom integrisanom grafickom. Cena do 300e

Unapred zahvalan na odgovorima i cimanju.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
psihoyu re 21.01.2008. 01:57 #40320

broj poruka: 1191
Moj savet ti je Samsung 223BW od 22 incha jer dobijas dobar brendirani monitor sa extra karakteristikama,cena je 290e.
Reci mi gde radis,mislim koja firma ako nije tajna?

Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci !!!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
galvanize za psihoyu 21.01.2008. 02:06 #40323

Sam sam svoj gazda mada bi se zaposlio u nekoj firmi da malo pogledam kako to sve funkcionise, ne zbog para. Od skoro se bavim profesionalno uradio sa par ekskluzivnih enterijera i to je to.

Moze i vise bez blokade!!! BMW zakon

psihoyu re 21.01.2008. 02:25 #40326

Pa sto ne potrazis po oglasima,sigurno se traze ljudi iz tvoj struke.
Ja sam se jedno vreme lozio na 3D animaciju i radio sa Maya-om i shvatio sam da to i nem jos neku perspektivu kod nas iako je preko to jedan od najunosnijih poslova cime covek moze da se bavi.
Jel si zavrsio neku skolu ili si samouceni?
Jel projektujes i izgled stanova?

Moze BMW vise od 250 valjda,videcu kad ga kupim za 2,3 meseca,a dosta je je i 250,ubice me murija.
Nije BMW je zakon nego je BMW izmislio uzivanje u voznji.

galvanize re 21.01.2008. 03:02 #40332

Nisam se nesto ni trudio da nadjem posao. Isao sam u neku italijansku skolu kod nas koja traje godinu dana cisto da naucim neke osnovne stvari koje covek preskoci kad je samouk i imao sam profesore, lika i ribu mladji ljudi a vec su radili za Zahu Hadid ili Rona Arada (Lik) i toyotin stand na sajmu u Frankfurtu pre par godina (riba). Elem inace bavim se renoviranjem i adaptacijom stanova i kad sam video da neke stvari radim bolje od arhitekata koje angazujem i debelo placam resio sam da se usavrsim i da radim ono sto sam uvek zeleo. Radim 3d prikaze u 3d studiu. Cuo sam za taj maya program da je cak i bolji od 3ds. Nemoj se zajebati da prestanes to da radis doci ce to i kod nas za 3-4 dine a onda ce biti manjka ljudi koji to zanaju.

Meni su vec 2 puta uzeli dozvolu za 5 godina, i nece te uibi murija, pobecices im!!

Koje godiste uzimas? i da znaci samsung je tvoj izbor

VMARC Re: re 21.01.2008. 03:18 #40336

broj poruka: 9425
bem ve rulez a 223 be ve saks. Nemoj se kockati sa kupovinom ovog monitora. Sanse su ti 50:50 da zabodes neki lesh.

Uzmi 226bw ili cw, jesu debelo preko 300 evra, ali su definitivno puno bolja kupovina.
za 300 evra gledaj sve osim 223bw.

:: Nisam se nesto ni trudio da nadjem posao. Isao sam u neku italijansku skolu kod nas koja traje godinu dana cisto da naucim neke osnovne stvari koje covek preskoci kad je samouk i imao sam profesore, lika i ribu mladji ljudi a vec su radili za Zahu Hadid ili Rona Arada (Lik) i toyotin stand na sajmu u Frankfurtu pre par godina (riba). Elem inace bavim se renoviranjem i adaptacijom stanova i kad sam video da neke stvari radim bolje od arhitekata koje angazujem i debelo placam resio sam da se usavrsim i da radim ono sto sam uvek zeleo. Radim 3d prikaze u 3d studiu. Cuo sam za taj maya program da je cak i bolji od 3ds. Nemoj se zajebati da prestanes to da radis doci ce to i kod nas za 3-4 dine a onda ce biti manjka ljudi koji to zanaju
::
:: Meni su vec 2 puta uzeli dozvolu za 5 godina, i nece te uibi murija, pobecices im!
:: Koje godiste uzimas? i da znaci samsung je tvoj izbo
psihoyu re 21.01.2008. 03:23 #40337

Nisam siguran dal je pamtnije zavrsiti kurseve ili fakultete? Kursevi te bar nauce odredjenom progrmau do kraja,a na fax sam zapoceo 100 programa i mozda 2,3 naucio samo 70%,a voleo bi da sam ucio tih plafon 10 ali bar 70%.
Maya je genijalan program po meni,znaci bio sam odusevljen njemim mogucnostima,pa filove se rade u njoj i to holivudski. A pre toga sam radio i Autocad u srednjoj,al sam vec podosta zaboravio jer ga ne korsitim.
Bice potraznja za nasom strukom samo pitanje je kad.
Ja sad radim gradjevinsku limariju ako moze da zamislis i tucem do 1000e msecno i nije mi tesko jer znam za sta radim, mogao bi da radim u dosta firmi po gradu,al nema sanse za 300,400e.
Kupujem BMW 2002 sa M Aero paketom i sve M unutra,crni narvno sa nekim 18 felnama. Sad imam Astru Bertne 1,8, slaba masina za moj ukus.
Meni ce uskoro uzeti dozvolu,vozio sam mrtav pijan u Prijepolju,jebiga! :)
Da nemas i ti BMW kad ga gotivis?
Pazi Samsung imam monitore vec 10tak godina i nijednu najmanju zamerku nemam na njih.
Samo nisam siguran dal tebi treba wide monitor za CAD? Iili klasican 4:3

galvanize bmw 21.01.2008. 03:48 #40340

Bitno je samo da te nesto interesuje i naucices nije problem. Ja idem na visu poslovnu samo da bi odlozio vojsku i posto mi je ostalo par ispita do kraja resio sam da je zavrsim samo ne znam kako cu nauciti sociologiju zato sto mi bas puca kurac za to. I pazi sad crnjaka, ja cu to zavrsiti a necu imati blage veze sa tim nista necu znati, a sa druge strane zavrsio sam kurs i projektovao sam stan u centru grada koji vredi 400.000e a adaptacija je kostala 70.000e.
Sta je gradjevinska limarija?

Imao sam i ja Astru G (valjda na nju mislis) sad vozim Seat-a Leona novi model 2.0 150ks sa sportskim vesanjem i sedistima, 6 brzina super auto a jeftiniji od golfa 5 . Hteo sam da kupim nov auto pun mi je kurac polovnjaka a BMW 1 je skup, za pare koje sam dao za leona mogao sam da kupim najbudjaviju jedinicu. a kad budem kupovo bmw ima da kupim silu sa 3000 kubika.

Jel si razmisljao o z3 ili z4. To su kola za voznju! Vozio sam najnoviju 3 kupe ali pozicija vozaca ne moze da se poredi sa z4 kad sam seo u z4 stopio sam se sa masinom nije mi bilo dobro.

I meni su oba puta oduzimali dozvolu zbog cirke 1.5 promila.

Uzeo bih wide monitor zato sto sam navikao sad kad pogledam 4:3 nekako mi je sranje.

markopvict ............... 21.01.2008. 03:58 #40343

broj poruka: 4515

psihoyu Re 21.01.2008. 04:05 #40344

Jel si ti iz Banovaca !?!

galvanize jebote 21.01.2008. 04:09 #40345

Da brate!! Ti si verovatno limar sa pocetka banovaca mislim on ima astru cupe sivu

DaSickSyst Re: Monitor za arhitektu 20`-22` 21.01.2008. 04:15 #40346

broj poruka: 2909
:: Posto nista ne znam sto se tice LCD monitora (ne znam koja je marka dobra sta znaci ono 3000:1 i te fore, kontrasti, ugao itd.) treba mi savet sta da kupim. Radim u 3d studio max-u i autoCAD-u. Monitor bi prikljucio na laptop sa polu budjavom integrisanom grafickom. Cena do 300e
:: Unapred zahvalan na odgovorima i cimanju

Odmah da ti kazem da je to `3000:1` dobro za igre i filmove,ali je VELIKA MANA za ono sto tebi treba.Veliki kontrast NE DAJE prirodnu boju,a tebi bas to treba.Za graficke dizajnere,arhitekte ili CAD,MAX,Maya,Photoshop je to vrlo losa stavka...Ako pogledas ni jedan profesionalni monitor za tu struku nema kontrast veci od 1000:1 optimum je 700-800:1...I da...Obavezno wide monitor...Olaksace ti mongo posao i sagledavanje 3D modela.Arhitekta sam i znam o cemu ti pricam.
Takodje bih ti rekao da ne uzimas Samsung,LG,Asus...Nego da ides na Philips ili Veiwsonic,jesu skuplji od drugih ali veruj da vrede narocito za nas posao.

Preporucujem ti isti monitor koji ja koristim Philips 220WS8FB.
http://www.p4c.philips.com/files/2/220bw8es_00/220bw8es_00_pss_eng.pdf

Sada kosta nesto manje od 300e i mogu ti reci da monitor vredi svaku paru.Prosle godine sam ga platio oko 330e i muku sam mucio dok sam ga iskopao u zemlji Srbiji,jer sve sto kod nas stize je namenjeno za gejmere,a ne za ljude kojima treba za posao.
http://www.pcberza.co.yu/komponente/detail.php?id=39566

DaSickSystem
galvanize Hvala DaSickSystem 21.01.2008. 04:21 #40347

Ovo mi je puno znacilo i mislim da je to to.
DaSickSyst re 21.01.2008. 04:25 #40348

broj poruka: 2909
Izvinjavam se link koji sam ti ostavio je za 220BW8ES.Pogresan link.
Na ovaj sam mislio:
http://www.p4c.philips.com/files/2/220ws8fb_00/220ws8fb_00_pss_eng.pdf

DaSickSystem

MACHINE Re: Re: Monitor za arhitektu 20`-22` 21.01.2008. 09:19 #40354

broj poruka: 5710
Definitivno se slazem, Philips ili ViewSonic...imas Philips sa DVIem 22` za 290e....extra je: 220WS8FB.

- R a v e n L o r d -

:: :: Posto nista ne znam sto se tice LCD monitora (ne znam koja je marka dobra sta znaci ono 3000:1 i te fore, kontrasti, ugao itd.) treba mi savet sta da kupim. Radim u 3d studio max-u i autoCAD-u. Monitor bi prikljucio na laptop sa polu budjavom integrisanom grafickom. Cena do 300e
:: ::
:: :: Unapred zahvalan na odgovorima i cimanju
:: Odmah da ti kazem da je to `3000:1` dobro za igre i filmove,ali je VELIKA MANA za ono sto tebi treba.Veliki kontrast NE DAJE prirodnu boju,a tebi bas to treba.Za graficke dizajnere,arhitekte ili CAD,MAX,Maya,Photoshop je to vrlo losa stavka...Ako pogledas ni jedan profesionalni monitor za tu struku nema kontrast veci od 1000:1 optimum je 700-800:1...I da...Obavezno wide monitor...Olaksace ti mongo posao i sagledavanje 3D modela.Arhitekta sam i znam o cemu ti pricam
:: Takodje bih ti rekao da ne uzimas Samsung,LG,Asus...Nego da ides na Philips ili Veiwsonic,jesu skuplji od drugih ali veruj da vrede narocito za nas posao
:: Preporucujem ti isti monitor koji ja koristim Philips 220WS8FB
:: http://www.p4c.philips.com/files/2/220bw8es_00/220bw8es_00_pss_eng.pd
:: Sada kosta nesto manje od 300e i mogu ti reci da monitor vredi svaku paru.Prosle godine sam ga platio oko 330e i muku sam mucio dok sam ga iskopao u zemlji Srbiji,jer sve sto kod nas stize je namenjeno za gejmere,a ne za ljude kojima treba za posao
:: http://www.pcberza.co.yu/komponente/detail.php?id=3956
:: DaSickSystem
MaliAbner Samsung SyncMaster 204B 21.01.2008. 10:29 #40359

broj poruka: 7769
Nisam arhitekta (gradjevinac) i znam sta je ovaj monitor za AutoCAD i koliko je dobar.
Nije preterano brz (nije ni spor) ali ima bas veliku radnu povrsinu bar sto se tice broja tackica koje prikazuje tako da ima finiju rezoluciju od mnogih monitora u svojoj klasi.
Dakle Samsung SyncMaster 204B:
Monitor, LCD/TFT 20`, 1600x1200px, 5 ms, 800:1, 300 cd/m2, 0.26mm, 160°/160°, D-Sub, DVI-D, 7.7kg 28.038,00 343,18 €.
Obrati paznju na prikaz 1600x1200, non wide, kad sam probao AutoCAD na njemu nism mogao da poverujem kolika slika ako imas formate (a imaces ih sigurno) skoro da nema neiskoristenog prostora (praznih margina oko crteza) na ekranu.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs