Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Osvezavanje ikona?
STRANA 1 OD 1
rasha44 Osvezavanje ikona? 21.01.2008. 00:54 T7670

status: user
broj poruka: 1492
Majstori, pomozite mi malo.

U poslednjih nekoliko dana desava mi se da otvorim neki folder u kome su ikone za nekoliko programa i treba mu 10-15 sekundi da prikaze sve ikone kako treba.
To isto se desva sa ikonama na Desktopu kad, recimo, odjednom zatvorim nekoliko programa sa kojima sam radio (Word, neki recnik i BSPlayer). Odjednom sve pobele i krecu da se pojavljuju (osvezavaju) jedna po jedna.

Graficka je Asus Video Suite VIVO - Nvidia FX 5200 chipset - a monitor onaj krs od Samsunga 753s. Refresh rate mu je postavljen na 72Hz. Ja tipujem na monitor i molim Boga da nije graficka. Gde sad da nadjem AGP VIVO graficku, a nemam para da kupiujem novu + TV karticu.
Ostatak kompa:
Asrock ConRoe 865PE
Intel E2160
2x1GB Apacer DDR400

Hvala na pomoci.

>Nightbird
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 21.01.2008. 01:09 #40301

broj poruka: 12057

Prvo povećaj icon cache size

(tutorial)
http://articles.techrepublic.com.com/5100-1035_11-5164407.html

Imaš zgodan alat u programu WinXP Manager 4.92 zove se Icon Manager i tu imaš tweakovanje icon cache size-a i repair tool i još zgodnih zezalica. Može i iz TweakIU-a ali ovaj mi je nekako najlakši for use.
Cronnin hm 21.01.2008. 01:27 #40307

broj poruka: 257

Po meni to nije hardverski problem.
Ili su virusi, ili ti je sam antivirus program upao u rezim novogodisnjeg ciscenja, pa pretazuje HDD. Jel se cuje grebanje od HDD-a iz kompa?

Aj ti otvori `task manager` pa pogledaj koliko je zauzece procesora i memorije, i da li ima nekih procesa koje ne prepoznajes a uzimaju mnogo RAM-a..ili dupliranih (multipliciranih) procesa?

Naravno uradi sve to u trenutku kad primetis da je komp tako neobicno usporen.
rasha44 Thnx Bax! 21.01.2008. 01:42 #40313

broj poruka: 1492
To je bilo to. Imam vrlo dobar Registry Guide (napravljen u formi Help fajla), koji godinama koristim, ali se nisam setio da ga pogledam. Jbg, krecana.
Ima dva nacina. Jedan je povecavanje Icon Cache, a drugi da se izbrise fajl Iconcache.db i onda ga Windows sam restaurira pri sledecem bootu. Uradio sam obe stvari i sad je sve OK.
@Cronnin
Hvala i tebi na dobroj volji. Na srecu, nikad nisam imao probleme sa virusima. NOD32 3.0.261 (pre nedelju dana kupio licencu na 2 godine za 4.000), ZoneAlarm Pro i Ad-Wach real-time zastita.

Nightbird

Equinoxe Re: Thnx Bax! 21.01.2008. 01:44 #40314

broj poruka: 12057

Nema na čemu !

Cronnin he he 22.01.2008. 03:17 #40515

broj poruka: 257

ddobro je kad sve ispadne tako jednostavno :)
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs