Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Da li je ovo normalna pojava?
STRANA 1 OD 1
ammodytes Da li je ovo normalna pojava? 16.01.2008. 21:54 T7590

status: user
broj poruka: 3
Imam LG 1953tr koji ima odziv od 2ms

medjutim kada skrolujem stranu pomocu strelica na tastaturi kao da ostaju tragovi za tekstom.(bela pozadina crna slova)
Prikljucio sam danas monitor na dvi ulaz i kaze mi DVI no acess kada pritisnem ono dugme (strelica na LG-u)

Pozdrav i unapred hvala na odgovorima.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dragg Jeste 16.01.2008. 22:33 #39713

broj poruka: 2270
mada se kod mene (Samsung 931BF) više primećuje na sivkastoj pozadini nego na beloj. Problem je upravo u 2ms - to nije hardverska brzina odziva već neka softverska mutljavina, prava brzina je 4ms. U igrama i filmovima se ne primećuje, ali tekst... Kada u menijima podesim RTA na disable, brzina se vrati na 4ms i problem nestaje ali se ne može podesti za stalno - čim odem u suspend ili off vraća se RTA. Pretpostavljam da i LG ima nešti slično u menijima a možda može da se stavi za stalno.
Što se tiče DVI, nemam ideju.

ammodytes jos jedno pitanje 16.01.2008. 22:42 #39714

hvala na brzom odogovoru

to su veoma mali tragovi, to su u stvari ista slova samo kao providna, kao neki duhovi, da li je tako i kod tebe?

Pozdrav
Zmajko Nisam siguran ali 16.01.2008. 22:51 #39716

broj poruka: 1228
mozda ima veze sa rezolucijom? Ja imam Asus PW201 i jasnu sliku imam jedino na rezoluciji 1680x1050. na ostalim su mi slova mutna mada i ne koristim druge rez pa mi ne smeta.
Preko DVI prikljucka imam problem sa sugavim atijevim drajverima koji ne prepoznaju wide pa mi nudi samo standardne rezolucije pa je sve bzvz...

Bem ti hardware =)

Dragg re 16.01.2008. 23:11 #39720

@ammodytes - da, to je to. Samo je kod mene na belom sve u redu a duhovi se vide na sivom.
@Zmajko - koja ti je graf? Imam nekoliko ortaka sa ATI graf i wide monitorima i sve šljaka kako treba preko DVI. Doduše, oni nemaju native rez od 1680.
Dragg Sad shvatih... 16.01.2008. 23:17 #39721

...da još nisi video sliku preko DVI. Ti duhovi su veoma kratki, traju delić sekunde i nestanu. Ako su tamo stalno onda je to problem analognog ulaza. Imao sam i taj problem dok sam išao preko analog ulaza ali je bilo jedva vidljivo i samo pod određenim uglom.
ammodytes pa da 17.01.2008. 00:46 #39738

da traju minimanalno, cim stanes da skrolujes oni nestanu, znaci to je sve normalno

Vaskev re 17.01.2008. 08:55 #39756

broj poruka: 1673
jasnu sliku imam jedino na rezoluciji 1680x1050. na ostalim su mi slova mutna mada i ne koristim druge rez pa mi ne smeta.

Ovo je normalno kod TFT-a gde je slika kvalitetna samo u nativnoj rezoluciji panela, sve ostale rezolucije su degradiranog prikaza.

maki7 Pitanje za Zmajka 17.01.2008. 09:51 #39760

broj poruka: 35

Kako si zadovoljan sa Asusom pw201 , kako se ponasa zbog sjajanog premaza na ekranu ?
Potencijalno me zaima ovaj monitor zbog mnostva ulaza pa bih ti bio zahvalan ako bi preneo svoja iskustva.
Znam da ovo nije osnovna tema ali da ne otvaram novu.
MaliAbner Re: Nisam siguran ali 17.01.2008. 11:49 #39765

broj poruka: 7769
@Zmajko covece, tvoj monitor je sjajan (sto dizajn sto kvalitet), ima PVA panel i kod njega se verovatno ne ispoljava pola problema koji se javljaju kod TFT-a sa TN premazom, te iz tog razloga verovatno ni ne primecujes navedenu pojavu.
A ovo sto covek pita je nesto sasvim uobicajeno kod TN modela.
Naime kuci i na poslu imam LG L204wt i primecuje se `udebljavanje` slova prilikom sporog skrolovanja, kod brzeg skrolovanja nema ovih pojava.
Prvo sta sam pomislio je kako su mi uvalili neispravan primerak monitora a onda sam ustanovio da se isto javlja i kod HP-a, i kod Samsunga i kod Prestigio monitora, kod nekog vise kod nekog manje verovatno zbog brzine odaziva samih piksela ili ugradjene tehnologije prikaza sto zavisi od proizvodjaca do proizvodjaca.
Meni je ovo prosto logicno za TFT, koji ne moze tako fino da prikazuje blago zakosene linije (1-5°) koje izgledaju kao nekoliko manjih linija koje su naredjane jedna za drugom i potom smaknute (tzv. testerica) za 1 pixel u odnosu na prethodnu (a da pri svemu tome ove pojave skoro da uopste nema kod CRT monitora) jer je tehnologija takva (ostra) jedan pixel koji prikazuje sve boje i nijanse.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

:: mozda ima veze sa rezolucijom? Ja imam Asus PW201 i jasnu sliku imam jedino na rezoluciji 1680x1050. na ostalim su mi slova mutna mada i ne koristim druge rez pa mi ne smeta
:: Preko DVI prikljucka imam problem sa sugavim atijevim drajverima koji ne prepoznaju wide pa mi nudi samo standardne rezolucije pa je sve bzvz..
::
:: Bem ti hardware =
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs