Posedujem racunar:mb asus a7v600-x athlon 2200+ mem 512mb hdd 250gb sata2 djamperisano na sata1 psu 380w cooler master Kupio sam graficku Club 3d Ati radeon hd 2400pro AGP8X. PROBLEM:kako dignem drajver sa diska i katalist,restartujem racunar. Na prvi pogled sve deluje normalno,ali kad pokusam bilo sta da pokrenem,racunar zaglavi i monitor se ugasi blinka zelena lampa. Zatim sledi reset taster i opet ispocetka. Pokusao sam i sa omega drajverom. Unapred zahvalan!!!
jel si probao da instaliras sve drajvere osim drajvera za grafiku, cisto da se uveris da je sigurno do toga??? jel si instalirao sa org.diska? probaj da instaliras samo driver, bez ikakvih drugih ATI alatki..nemoj da instaliras OMEGA driver.
Overclocking is not the way of life, not the way, I say!!!
Ako je odgovor ne, moguće je da je neispravna, iskreno, nisam neki ljubitejl Club-3Da.Drugar je kupio neispravan 6800GT koji je tada koštao......mnoooooogo. Najbolje bi bilo da probaš sa drugom grafičkom.
Jesi proverio da li je neko pregrevanje (prženje) u pitanju.
Probao sam i najnoviji bios,dovukao najnovije drajvere sa atijevog sajta 7.12.,pre ove sam imao fx5200 128mb,nema pregrevanja jer nemogu nista ni da pokrenem zahtevnije. Drugar je kupio club 3d hd2600pro PCI-e i ima isti problem. PS. HVALA SVIMA NA ODGOVORIMA.POZDRAV SVIMA
Xax da prezupcio menjac na cd-rom-u pa sve prslo. Inace ta 2400 je najjadnija kartica u Ati ponudi.Mislim da je negde u rangu x1600.Jedino se razlikuje u podrsci za dx10
a sta ti ja znam...
:: :: Meni recimo nije hteo da se instalira katalist uopste(sa orginalnog cd-a).Uzmi skini drv sa ATI sajta.Radice lepo :: :: :: a, jeste, mora da si ti nesto tu prezubio u toku instaliranja.. : :: ::
odgovor je glup....a jednostavan.....kad instaliras graficku otidji u device manager i pod audio!!! nadji nesto tipa microsoft ati hd audio i disejbluj to..ima da radi ko svajcarski satic.....ja sam sredio dve tako, doduse 2600hd,a bolje resenje od ovoga nisam nasao..pozz i javi sta si uradio
Ja sam imao tih problema sa 2600pro. Morao sam da deinstaliram te gluposti, a onda naknadno da instaliram zvucnu kartu. Tek kad sam pronasao dobar redosled instaliranja, proradio je komp kako treba. U svakom slucaju vratio sam je.
Moja iskren savet. Vrati to djubre i uzmi bilo sta drugo. Radeon 9600pro ili 1650pro su zakon za to nedonosce zvano hd2400.
vlajkic mozes li mi reci pod kojim xp si to uradio, jer nisam nasao takvu {microsoft ati hd audio}opciju u XP sp1. Znas li radnu temperaturu za taj hd2600 sa pasivnim hladjenjem
Cronnin hvala na informaciji za zvuk pokusacu i to.A od vracanja kartice nema nista jer je nova kupljena u IMTELU 31.12.2007.Veruj da mi dodje da je izlomim, pokusavam skoro mesec dana da je namestim
HVALA:Saske,imarkovic,pajsgudgud,bax2003,vlajkic,Cronnin ,na pomoci poslusao sam Cronnin-a,napravio se lud i otisao da je vratim.Na kraju su ustanovili da je neispravna, nisu imali zamenu pa su vratili novac. PS.Jos jednom HVALA!!!!!!!!!
Moj neki licni stav je da u vezi AGP-a treba bezati od DX10 kartica. Jer koji ce ti djavo kartica koja podrzava te specifikacije, kad realno nikada neces moci da odigras ni jednu DX10 igru na njoj. A tek se postavlja pitanje instalacije Viste.
Zato bih se ja u tom slucaju drzao starih proverenih DX9 varijanti kao: 9600pro, x700, x1650pro, 7300gt, 7600gs (bilo je problematicnih serija)
To bi bilo nesto sto bi odgovaralo tvojoj konfiguraciji , sa OK cenom, na cemu bi mogao da pokrenes i dosta igara i da ih igras na razumnom nivou detalja, a ne bi imao nikakvih problema sa instalacijom, jer su sve to proverene varijante sa ispeglanim drajverima.
Video sam u a-maze-u, ali to je DDR2 verzija. Ako ima na vidiku Sapphirova sa DDR3 memorijom, mozda bih i ja uzeo jednu :) Javi ako nadjes, interesuje i mene.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.