Ljudi dokle cete da koristite RIVA TUNNER kao da smo u 20 veku .Imam jedan savet za sve korisnike Nvidia grafickih kartica idite lepo na Gainward sajt i tamo skinite alatku koja se zove EXPERT TOOL .Videcete koliko je dobra stvar ,a inace i vrlo jednostavna ! :)
pa da si ikad ozbiljnije uzeo da se pozabavis grafickim karticam video bi da je riva tuner najbolje sto trenutno postoji jer apsolutno ne postoji nista sto ne moze s njim da se uradi...on omogucava manipulaciju grafickim kartama na najnizem nivou...ajd ti meni reci koji jos program moze da otkljucava i zadljucava sejdere...u riva tuneru ima toliko tvikovanja da je to ludilo...
instaliraj riva tuner 2.05 ili noviji i odes na power user tab, pa dole nadjes u onoj listi trebalo bi da je prvo Riva Tuner/System i tu nadjes kljuc NVAPIShaderClockControl i postavis ga na 1...to ce da ti omoguci i da vidis koji ti je shader clock i mocices nezavisno da ga menjas od ostatka kartice...
Nemoj tako ljutito, pre svega Riva Tunner je program koji je nezaobilazan za ljude koji znaju sta rade, zato ga i ne preporucujem onima koji se ovde raspituju kako da klokuju karticu jer ko zna taj zna a ko ne i bolje je da ne cacka nista. Zato je za neupucene Ati Tool mozda najednostavniji a nudi i dobar stepen sigurnosti.
pa znam, zato sam i reko nekom liku malocas da uzme ati tool ako nikad nije klokovao...ali cinjenica je da je riva tuner najbolji i daleko je od toga da je prevazidjen...
:: instaliraj riva tuner 2.05 ili noviji i odes na power user tab, pa dole nadjes u onoj listi trebalo bi da je prv :: Riva Tuner/System i tu nadjes kljuc NVAPIShaderClockControl i postavis ga na 1...to ce da ti omoguci i da vidis koji ti je shader clock i mocices nezavisno da ga menjas od ostatka kartice.. :: Ok stavio sam 1,i kako da sad menjam shader clock,i koliko mogu,smem,cemu sluzi,kakve su promene?U pitanju je MSI 7600GT,vecno mi je radila i jos uvek radi na 590/1600.
shader clock mozes da menjas samo na nVidia 8xxx grafickim karticama...serija 7 je zasnovana na potpuno drugacijoj tehnologiji i nema sejdere koji mogu nezavisno da se klokuju...kod 7600gt klokujes samo core i memoriju...covek ti je lepo u temi ``kako klokovati graficku`` objasnio kako najjednostavnije da nadjes maksimalne klokove ako nikad pre nisi klokovao...
:: shader clock mozes da menjas samo na nVidia 8xxx grafickim karticama...serija 7 je zasnovana na potpuno drugacijoj tehnologiji i nema sejdere koji mogu nezavisno da se klokuju...kod 7600gt klokujes samo core i memoriju...covek ti je lepo u temi ``kako klokovati graficku`` objasnio kako najjednostavnije da nadjes maksimalne klokove ako nikad pre nisi klokovao.. :: :: Overclocking is the way of life!!! :: :: Samo sam hteo da cujem za Shader,video sam da se pojavljuju neki rezultati po testovima,ali nisam znao da je taj klock rezervisan za 8-mu seriju
p.s. Kod mene je i MX400 radio u vrucem rezimu...tj. kad neku karticu donesem kuci odmah je overclokujem...tako da ja to jos uvek nisam radio,lepse je od j.....,pretpostavljam.
Pa covece, ne koristi vise niko RivaTuner iz 1976. Izaslo je 20 novih verzija od tada :)
Koristi AtiTool. Vrlo jednostavan. Mnogo dobar. Program ce ti sve sam uraditi.
Iskreno, ne verujem da mozes puno klokovati taj GT, jer je ona vec fabricki overklokovana. To ti dodje kao neki 7600GTX.
Dzabe se smaras, neces izvuci vise od par procenata, sto je neprimetno u realnim uslovima. Maksimum je otprilike 600-620 za jezgro i 1680 za memoriju. Ako oces preko moras da voltmodujes, a to ti ne preporucujem.
Ma najjača fora je bila kad upucaš coolbits i sve lepo podesiš iz drajvera i ćao, nego kad smo već kod programa za OC grafe koristi li neko PowerStrip? Sećam ga se od ranije i bio je ok, bogat opcijama. Vidim da ima nova verzija na Guru3D ali nemam sad vremena da se njakam s njim pa ako ga je neko nedavno koristio neka iznese utiske.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.