Planiram kupovinu monitora (19`` tft), pa sam izbor nekako suzio na samo jedan model, Samsung 932BF. Zanima me da li valja taj monitor i da li za te novce (oko 260e) moze nesto bolje? E da, pritom imam graficku asus 9570 td fx5700 256mb, da li ona moze da izvuce nesto od tog monitora (i da li to ima ikakve veze, neupucen sam totalno)? Hvala na pomoci!
Za tu grafiku ne zumaj monitor preko 200e, neces videti razliku zbog nesto slabijeg RAMDACa (cini mi se da nije Dual). Moja preporuka je VS VA903b za 180e, za te pare extra monitor. Da je to ona prva nVidia grafika fx5700 Ultra 128MB tzv FireFan koja je izasla 2003 onda bi to bila extra grafika. Ovi modeli koji su iz 2005 su znatno oajadjeni i komponenete su sasvim prosecne
A sta ce ti taj monitor na tu grafiku? On ima brzinu odziva od 2ms. Bolje kupi neki obican sporiji, jer izmedju 5 i 2ms nema realne razlike u prikazu ali ima realne razlike u ceni. Za kusur pojacaj grafiku i dobices neuporedivo jaci efekat.
E sada pitanje ima smisla ako ces u buducnosti nadograditi masinu, ali onda ti je apsolutno svejedno kako ce se monitor ponasati sa tom grafikom.
Inace, monitor je odlican, samo mislim da je bolja kupovina 206BW. U svakom slucaju neces se pokajati AKO ga kupis. Super je.
evo jos malo informacija grafika jeste dual, takt: gpu 450Mhz, memorija 675Mhz Ja se inace bavim gradjevinom, i oko 200 sati dnevno provodim uz AutoCad i gomilu raznih inzenjerskih programa (sa slicnim ili zahtevnijim grafickim interfejsom), a 19` tft (wide NIKAKO, NI SLUCAJNO, NIPOSTO) mi treba samo da sacuvam oci (imam 17`crt, samsung 795mb, a dioptrija samo raste). Jos jedna bitna stvar je da u narednih 6-8 meseci planiram upgrade racunara (sada mi se ne isplati da pojacavam samo grafiku posto mi ploca ne podrzava pci-e). Sta mi se s obzirom na sve ovo isplati? Jos jednom hvala!
Za posao koj radis je bolji 206bw,jer je siri i ima vise prostora od ,,normalne` 19`..Za tebe bi bilo najbolje da odes do prodavnice gde imaju oba monitora i da se tamo odlucis za onaj koj ti vise odgovara..pozz
salim se, naravno. nemoj bezati od vajda (wide-a), neuporedivo su bolji i vec su naveliko svi programi optimizovani upravo za 16:10 a sve manje za 4:3. misli o tome...
Dycin predlog je super jer ces time dobiti mnogo vecu radnu povrsinu, samo bih ja mozda stavio 223BW? Covek ima dioptriju, a slova su stvarno odvec sitna na 20`.
Ako bas insistira na standardnom formatu, mogao bi razmisliti i o 960BF zbog njegovih ergonomskih preimucstava.
p.s. Moje misljenje je da ce ti grafika bez problema izvuci taj monitor za potrebe posla i svakodnevne upotrebe. Uostalom, ako moze da tera 1600x1200 na tvom CRT-u zasto bi imala problema sa manjim rezolucijama.
Uostalom, ako uzmes neki od monitora koji ti preporucujemo, RAMDAC ti nece ni trebati. Signal ima da ga zaobilazi.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.