Znam da ima sličnih tema ali ipak meni treba savet! Čitao sam na ovom forumu dosta stvari (dobrih i loših), ali ne znam da se odlučim. Ovako: cena do 300e (max 350), 20-22`, 2ms, wide moj favorit samsung 206BW
Moj predlog ti je Samsung 2232BW, ima 22` i odziv od 2ms. Kazu da mu je `mana` sto se postolje malo teze namesta, ali nije nista strasno. Inace cena mu je 323 eura.
Ovaj Asus (ne volim asus) je do KESE, nije TN cini mi se da je PVA panel i nemoj da te zavaraju brzine odaziva jer je ovde u pitanju potpuno drugaciji panel, slika je bolja. Ima integrisanu kamericu, vrti se na sve strane i poseduje PIVOT opciju sjajno kad kucas neke tekstove i slicne stvari koje zahtevaju portret ociju. Ja sam ga prilikom kupovine monitora otkacio zbog tadasnje cene od ~500€ ali vidim da sad kosta sasvim razumnih i prihvatljivih 270€, toliko (a mozda i vise) kostaju i konkurentski modeli sa PVA panelom.
Ja imam Samsung 206 BW,exta monitor mada malo su nnogo sitna slova na native rezoluciji tako da mojs avet ti je da uzmes Samsung 223 BW. Ja kad sam uzeo 206 nisam znao za 223. Cena mu je valjda 280e.
Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci !!!
Imam 206BW i stvarno je super monitor.Jedina stvar koja mi se ne svidja u vezi sa njim je vertikalni ugao gledanja. Slika je tamna kad pokusas da gledas monitor odozdo,a to narocito dolazi do izrazaja u tamnijim filmovim koje bi da gledas zavaljen iz kreveta. Nekako, najbolji ugao za gledanje iz daljine bi bio sa barske stolice. Ne znam kakvi su ostali Samsunzi po tom pitanju, ali nekoliko jeftinijih monitora na kojima sam radio ima mnogo bolje podesen ovaj ugao.
Sto se tice vremena odziva drzao sam ga i na 2ms i na 5ms, i nisam primetio razliku ni u filmovima ni u igricama, vec samo u sintetickom testu. Sa te tacke gledista mozes komotno da uzmes i 223BW koji skoro isto kosta a ima odziv od 5ms.
Slova jesu sitna tako da ako malo slabije vidis ili ti se zamaraju oci slobodno razmisli o gorepomenutoj 22-ci. Inace da ne bude zabune 206-ca je ogroman ekran i posle nje 17 incha izgleda kao dzepno izdanje.
By the way, pri odzivu od 2ms panel ume da pravi greske i artefakte. Nije puno strasno, ali ako ih budes trazio, uocices ih za koji dan.
Pri igricama je mnogo vise izrazeno lomljenje ekrana nego kod CRT-a kad se isti podesi na 100Hz.
:: :: :: :: Imam 206BW i stvarno je super monitor.Jedina stvar koja mi se ne svidja u vezi sa njim je vertikalni ugao gledanja. Slika je tamna kad pokusas da gledas monitor odozdo,a to narocito dolazi do izrazaja u tamnijim filmovim koje bi da gledas zavaljen iz kreveta. Nekako, najbolji ugao za gledanje iz daljine bi bio sa barske stolice. Ne znam kakvi su ostali Samsunzi po tom pitanju, ali nekoliko jeftinijih monitora na kojima sam radio ima mnogo bolje podesen ovaj ugao. :: :: Sto se tice vremena odziva drzao sam ga i na 2ms i na 5ms, i nisam primetio razliku ni u filmovima ni u igricama, vec samo u sintetickom testu. Sa te tacke gledista mozes komotno da uzmes i 223BW koji skoro isto kosta a ima odziv od 5ms. :: :: Slova jesu sitna tako da ako malo slabije vidis ili ti se zamaraju oci slobodno razmisli o gorepomenutoj 22-ci. Inace da ne bude zabune 206-ca je ogroman ekran i posle nje 17 incha izgleda kao dzepno izdanje :: :: By the way, pri odzivu od 2ms panel ume da pravi greske i artefakte. Nije puno strasno, ali ako ih budes trazio, uocices ih za koji dan :: :: Pri igricama je mnogo vise izrazeno lomljenje ekrana nego kod CRT-a kad se isti podesi na 100Hz :: :: Za sta ti treba monitor?
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.