hej,moze li neko da mi kaze ocemu se radi,molim vas?:( komp mi je star cela cetiri meseca i vec imam problem,ali ne znam tacno kakav.... radi se o tome da mi nestaju delovi ekrana,tacnije pojavljuju se crna pojla koja se premestaju kada pomeram misa,a sada se desava jos nesto...na status baru se pojavljuju dupla slova kada je neki prozor otvoren,nestaje sat i tako to... pa u sustini me zanima da li je u pitanju mozda graficka ili da reklamiram monitor???? ako je neko raspolozen da mi odgovori,unapred hvala,znaci ce mi puno:)
ne znam puno ali mislim da nije ni graficka ni monitor....verovatno sistemski..ako je pod garancijom odnesi im pa nek se oni zezaju sa njim!!osim ako ne znas sama da reinstaliras sistem...ili divedi nekoga neki ga pogleda za dz malo da ga iztestira!!
najpre proveri napajanje i vga kabl da li dobro leze. Skini stare i stavi nove drivere. Ako ovo ne upali istestriaj VRAM grafike preko Burn In Test Pro 5 programa za modul koji se tice 2D i 3D (ignore skipped frames) za celu memoriju (All Video Memory). Nisi naveo/la koje su komponente mozda zeza napajanje na samoj grafici...navedi delove: SVGA, monitor, MB, CPU, PSU...
hm....ako vam nesto znaci,graficka je asus 8600gt silent... inace,vista je reinstalirana pre samo nedelju dana...mada sam imala malih poteskoca pri instaliranju graficke.....
Upravo to moze biti problem, Asus 8600GT Silent ima problema sa pregrevanjem i pravi neke nebulozne probleme. Probaj udenuti neku PCI grafiku i videti sa njom. AKo je sa njom sve OK sa slikom onda je grafika a ne monitor. Ucitaj Safe Mode: da li je u njemu sa slikom sve OK ako jeste moze biti driver. Vrni se na WinXP sta ce ti Vista leba ti???
- R a v e n L o r d -
:: hvala sto ste se javili u svakom slicaju. :: :: ::
ok,evo i cele konfiguracije.. napajanje chieftec 400w ploca asus p5k-e procesor intel e6750 core2duo 2.66ghz memorija geil 4x1gb graficka asus en 8600gt silent 512mb
Ako je pod garancijom cela konfiguracija, samo odnesi racunar gde je kupljen. Da te ne boli glava ni od sebe, ni od servisa.
Ako hoces da cackas, uvek prvo:
1. BIOS Load Setup Defaults (ili fail/safe) 2. Brisanje particija, kreiranje novih, formatiranje 3. Sveza instalacija W XP SP2 + Autopatcher novembar 2006 4. Najbolji (?!) drajveri za plocu, najnoviji drajveri za grafiku 5. Dobar antivirus + firewall + antispyware + registry cleaner 6. Nikakav overklok za pocetak
Ako problem perzistira, iztestiraj memoriju kako kaze Masinista ili raspakuj programcic GoldMemory na floppy, pa sa flopija digni sistem i pusti da odradi test.
Dajem regres, prvi sladoled na letnjem godišnjem odmoru i prvu ribu u sezoni pecanja, ako nije grafička. Drajveri grafe nisu 100%, jer to nisu dešavanja koja bi oni prouzrokovali, oni prave krahove a ne smetnje. I, prognoza: stvar će se samo pogoršavati, a u jednom trenutku kritičnom po grafički procesor ili/i grafičku memoriju koji se ili pregrevaju ili imaju problem sa `curenjem` struje, doći će do nepovratnog oštećenja uz ili bez dima. Verovatno bi neko prisilno anti-silent hlađenje rešilo stvar na neko vreme, a, ako se baš ima sreće, zauvek...
Najverovatnije je to. Vrlo retko deflection processor monitora daje ovakve random efekte. Zato sam i predlozio stress test VRAMa i aktivno hladjenje grafike...
- R a v e n L o r d -
:: Dajem regres, prvi sladoled na letnjem godišnjem odmoru i prvu ribu u sezoni pecanja, ako nije grafička :: Drajveri grafe nisu 100%, jer to nisu dešavanja koja bi oni prouzrokovali, oni prave krahove a ne smetnje :: I, prognoza: stvar će se samo pogoršavati, a u jednom trenutku kritičnom po grafički procesor ili/i grafičku memoriju koji se ili pregrevaju ili imaju problem sa `curenjem` struje, doći će do nepovratnog oštećenja uz ili bez dima. Verovatno bi neko prisilno anti-silent hlađenje rešilo stvar na neko vreme, a, ako se baš ima sreće, zauvek.. :: :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.