X2 je u klasi sa E4XXX, dakle bolja je zelena solucija
- R a v e n L o r d -
:: :: po vasem misljenju bi bio dovoljan da moze da isprati 8800gt :: :: Ovo je nesto sto sam izabrao, pa vi dajte svoje komentare, ispravke... :: :: Core 2 Duo E2160 1.8GHz 1MB 800MHz S775 + GA-P35-DS3L :: :: Athlon 64 X2 4400+ 2.3GHz Box 65nm AM2 + GA-M55S-S3 :: :: Ovo bi sve islo sa bar 2 GB RAM-a. :: :: (cena CPU nije presudna, ali ne bih da uzimam skuplji ako za to nema potrebe)
Ni jedan od ovih procesora nece biti bottleneck za 8800GT-a, Ako cena nije presudna i planirao bi neki overclock, uzmi E4500 za ~95e jer on ima lep potencijal za OC. E4500 je bolja opcija od 5000+ sto se mene tice. Ako ne 4400+ je pravi.
Neznam stvarno koji plocu da uzmes a da ne brlja za AMD!!!!!!!!!!!!! Stvarno to je najveci problem kod AMD!!!!!! Kod intela se zna i ako uzmes 965 ili 35 chipset ladno mozes da vozis kolko volis!!!!!!!! Do kod AMD samo birani primrci mogu da pomeri procesor sa deafulta!!!!! Bio sam zakleti obozavalac AMD dok nisam uzeo q6600 i video sta je prava snaga i koliko moze bez po muke da se OC !!!!!! Isto sam tako mislio i za ATI ali sva misljenja sam promenio !!! Uzeo sam gainard 8800 Gt 600/900/1500 (OC svaki dan 720/950/1750) a max 740/1050/1850 to sam ja probao nisma hteo da je silim vise mislim da moze jos!!!!!!!!!!!!! E i jos jedno mnogo bitno pazi koju memoriju uzimas!!!!!!!Nikako Transecd Kingston i ostale krseve OC nula!!!!!!!
Pravo da ti kazem covek ne zna sta da ti preporuci. Ja sam u startu uzeo GA965p-ds3p, e4300, 2gb rama(skoro dokupio jos 2Gb) i 8600gt, posteno receno kad je OC to je sjajno, ali kad je na fabrickom kloku to je jedno veliko `sranje` (ovo uzmi sa rezervom posto je to moj subjektivni utisak) kao i svi ostali novi intel proceosri sem onih koji kostaju preko 250E jer samo oni fabricki rade na visokim taktovima.
Ako neces raditi OC mozda je bolje AMD, ali samo ako si siguran da neces raditi OC, u spurotnom je suvisno trositi reci. Recimo ja moju konfiguraciju ne mogu da prepoznam kad je OC, tada sve radi daleko brze i na oko a kamo li kad se potegne nesto ozbiljnije recimo neki DVD rip ili nesto slicno, o AutoCAD-u i slicnim programima da ne govorimo jer je stvarno neumesno porediti dobijene rezultate koji su skoro 2X bolji neko kad je nonOC.
Sve u svemu intel je nosto skuplji ali sa tim OC je bar za razliku u ceni bolji, ali takodje imaj na umu da ne mogu bas svi proceosri da se klokuju do `kese` i da to zavisi od primerka do primerka.
Ukoliko ces da kloknes procesor, uzmi Intel, neuporedivo lakse i bolje se dize takt i kompletan ucinak. Ako se ne bavis overklokom, definitivno AMD jer je na default osetno bolji.
Drugar mi je ponudio njegov CPU - E6320 za 80 evra, posto on hoce da predje na c2q 6600. Iskreno i ja sam razmisljao da ga i ja uzmem ali mi se cini da je ovo bolje resenje. On je uspeo da ga na DS3 sa HyperX 900 podigne na 3,2 GHz bez diranja napona, pa mi se cini kao korektan primerak.
Koju bi mi plocu preporucili uz taj procesor? (E6320)
ja ti kazem da uzmes e2160 zato sto sa njim mozes da se bas igras a i cuo sam da ce se AMD uskoro zatvoriti i procesori se vise nece proizvoditi.U slucaju da si vec kupio AMD a fabrika se zatvori ti bi morao da menjas i maticnu i orocesor sto se na isplati.Ako bi kupio e 2160i za godinu -godinu ipo dana ti bi mogao da dodas jos 30-40evra i da kupis e6600.MOJ PREDLOG TI JE INTEL ISKLJUCIVO INTEL
Slazem se za predlog za Intel..ali nemoj da lupas da ce se AMD zatvoriti i da nece vise proizvoditi procesore.Kada bi se to desilo,intel bi mogao da nabije cene svojim procesorima i imali bi monopol na trzistu..To se nece desiti cak i ako se pricalo o tome...pozz
btw ako imas neku stranicu na kojoj si to procitao daj da vidimo..
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.