Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Da li je moguce ??????????????????
STRANA 1 OD 1
murakami Da li je moguce ?????????????????? 02.01.2008. 12:54 T7287

status: user
broj poruka: 198
Uzeo sam pre 10ak dana gainward 7600gs golden semple sa ddr3 memorijom i karta je olicna !
Ali prehjuce ja uzeo i instalirao najnoviji nvidia driver169.21 .....I sinoc uzmem malo crysis da igram, kad ono izadjem iz igre a temperatura graficke 81 stepen (posle 15ak minuta igranja)!!! Dotle na standby-u temp. oko 45 a kad sam djuskao nesto 53-55 stepeni ...

Stacu ja pomislim , ma to crysis ubija grafiku ali reko aj da gvirnem da li radi ventilator kad ono stoji !!!
I ja prvo pomislim lose napajanje pa on ne radi ( posto se inicijalno pokrene i radi dok ne podigne kompletan win a onda samo prestane da se okrece) !?! Poiskljucujem pola kulera i komponenti a on idalje ne radi...Znaci nije napajanje !
I na kraju pomislim da nisu driveri, instaliram opet stari koji sam dobio uz kartu kad ono kuler na grafici opet radi normalno !?!
Da li je moguce da driver tako nesto uradi ?!?!?

Bolje ziveti tisucu godina kao milijunas nego tijedan dana kao bijednik...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Re: Da li je moguce ?????????????????? 02.01.2008. 13:03 #37858

broj poruka: 5710
Retko, ali moguce, zato moras paziti. Oni imaju `smart` pracenje kao za procesore gde neki deo sistemskog softwarea odlucuje o tome sta se i kako odigrava. To nije pametno prepustiti nekonzistentnim programima vec samo BIOSu i firmwareu. Pa oni ne izmere dobro T i u tom svetlu ili obore broj obrtaja ventilatora ili ga posve iskljuce kako bi umanjili buku ili potrosnju (setite se baga koji imao prvi AMD64 Cool `n` Quiet model)

- R a v e n L o r d -

:: Uzeo sam pre 10ak dana gainward 7600gs golden semple sa ddr3 memorijom i karta je olicna
:: Ali prehjuce ja uzeo i instalirao najnoviji nvidia driver169.21 .....I sinoc uzmem malo crysis da igram, kad ono izadjem iz igre a temperatura graficke 81 stepen (posle 15ak minuta igranja)!!! Dotle na standby-u temp. oko 45 a kad sam djuskao nesto 53-55 stepeni ..
::
:: Stacu ja pomislim , ma to crysis ubija grafiku ali reko aj da gvirnem da li radi ventilator kad ono stoji !!
:: I ja prvo pomislim lose napajanje pa on ne radi ( posto se inicijalno pokrene i radi dok ne podigne kompletan win a onda samo prestane da se okrece) !?! Poiskljucujem pola kulera i komponenti a on idalje ne radi...Znaci nije napajanje
:: I na kraju pomislim da nisu driveri, instaliram opet stari koji sam dobio uz kartu kad ono kuler na grafici opet radi normalno !?
:: Da li je moguce da driver tako nesto uradi ?!?!
:: Bolje ziveti tisucu godina kao milijunas nego tijedan dana kao bijednik...
murakami Bah.. 02.01.2008. 18:02 #37879

Probao sam i drugi driver i isto se desava !!!
Ako neko ima istu ovu kartu molim ga da napise ako je imao ili ako nije imao ove probleme da znam da vratim kartu !!!!

OCz re 02.01.2008. 18:33 #37883

broj poruka: 2900
Ako je problem do software-a,
Imas u Rivi jednu opciju gde se moze iskljuciti fan na grafici i podesiti kako i kad da se vrti, ne znam tacno gde je ali pogledaj na google naci ces i vidi dal mozes tu da ga kao ukljucis ili kontorlises.
Equinoxe Re: 02.01.2008. 19:00 #37885

broj poruka: 12057

Što kaćže OCZ, RivaTuner, pa ako ti se stvarno prži kartica, zvakni ventiš na grafi na max, ako nije mnogo bučan i ako ti ne smeta. Ili ako ti estetika nije ključni faktor, malo izrešetaj bočnu stranu kućišta sa bušilicom i zakači tu neki `8` ventilator da direktno duva u nju.

Cronnin ojha 02.01.2008. 19:45 #37896

broj poruka: 257

Ako se ne cuju nikakvi zvuci dok radi i ako se ventilator slobodno i lako okrece prstom dok je racunar ugasen onda je najverovatnije drajver problem.

Iskljuci kontrolu obrtaja i stavi na maksimum.

filni ... 02.01.2008. 20:58 #37906

broj poruka: 1221
Ja imam tu kartu vec godinu dana.... I nemam nikakvih problema.... sa svim driverima mi je radio OK...E jedino se meni desilo da Crysis SAMO ZAKUCA i to je to..i mogu samo da ga ugasim na ALT + F4 . . . . . . i skoro sam ga opet pustio..i preshao igru..igrao je dva dana po 7 sati.. i radilo extra.... Moguce da je to Crysis-a...ne bi se cudio..svashta sam cuo..a moji trenutni driver je 163.75_forceware_winxp_32bit_english_whql . .. . . .Toliko....... Al kartica je i dalje super i radi mi za svaki dan na 520/1500Mhz

murakami Re: ... 02.01.2008. 21:12 #37907

:: Ja imam tu kartu vec godinu dana.... I nemam nikakvih problema.... sa svim driverima mi je radio OK...E jedino se meni desilo da Crysis SAMO ZAKUCA i to je to..i mogu samo da ga ugasim na ALT + F4 . . . . . . i skoro sam ga opet pustio..i preshao igru..igrao je dva dana po 7 sati.. i radilo extra.... Moguce da je to Crysis-a...ne bi se cudio..svashta sam cuo..a moji trenutni driver je 163.75_forceware_winxp_32bit_english_whql . .. . . .Toliko....... Al kartica je i dalje super i radi mi za svaki dan na 520/1500Mhz

Ja sam probao bas sa tim driverom pored ovog najnovijeg i isto se desava ....
Ali zar ne mislite da je nemoguce da je hardverski kad mi evo npr danas sa starim driverom koji sam dobio uz kartu kuler radi normalno i bez prestanka vec ceo dan ? A cim instaliram novi on cim se podigne sistem ( znaci cim se pojavi desktop ) iskljuci ???
Ne znam pokusacu jos neke papazjanije pa cemo videti...
murakami Nasao sam resenje !!! 03.01.2008. 02:51 #37924

Pazljivo sam gledao kada staje kuler sa radom i zakljucio da se zaustavi onog trenutka kad sistem pokrene expert tool ... Instalirao opet novi driver a zatim i novi expert tool skinut sa gainward sajta i eto.... radi kuler i sve je ok !!!!

Bas mi je laknulo !!!
Hvala svima na pomoci !!!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs