Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Koji GT?
STRANA 1 OD 1
SkyFire Koji GT? 27.12.2007. 19:43 T7225

status: user
broj poruka: 18472
Moj problem glasi ovako...Pre nepuni mesec dana sam poslao na reklamaciju mog 8800 GTX-a i jos uvek nisam dobio odgovor od firme o cemu se radi i da li cu dobiti novu karticu.Navodno karta je u fazi testiranja.Bilo kako bilo,oni meni po zakonu moraju da daju ili novu kartu ili robu u vrednosti karte.Moja definitivna odluka je da ne uzimam drugog GTX-a nego dva 8800 GT-a!!!E sad,interesuje me koja dva tj. kojeg 8800 GT-a da uzmem?Znaci bitan mi je kvalitet,overclock,performanse...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ognjeni .... 27.12.2007. 20:00 #37366

broj poruka: 4521

Moja apsolutna preporuka za palita (sa plavim, dual slot montrumom od hladnjaka) , kartica ti kosta 200e, znaci za 400e ces imati jeftinije od gtx a 99 x brze.Kartica se klokuje kao luda , provereno jer je imam, nemoj uzimati sonic verziju, skuplja je za 20e( tvom slucaju 40e) a klokovaces je na vece vrednosti 101 % !!!Jedini bolji gt od palita ti je asus TOP verzija ali je ona skuplja 50e a brza je par procenata, jedina mana paliata je sto je neces naci nigde ako nisi rezervisao.

ajd uzdravlje :)
SkyFire Re: .... 27.12.2007. 20:27 #37368

Znam ja da su bolje NON OC verzije grafickih karti,to znam cak iz licnog iskustva i testova koje sam radio.Ti si samo potvrdio ono sto sam zeleo da cujem.Znaci da ne uzimam Sonic?A sta mislis o XFX Alpha DOG?Ja mislim da je to najbolji izbor.Nisam nikad bio ljubitelj Asusa sto se tice grafulja,na tom polju se bas nesto i nisu pokazali!Prema tome ne vidim zasto je toliko bolji model Asus 8800GT TOP od Palita 8800 GT?Uveren sam da ce Palit da izvuce veci clock kad ga clockujem!

::
:: Moja apsolutna preporuka za palita (sa plavim, dual slot montrumom od hladnjaka) , kartica ti kosta 200e, znaci za 400e ces imati jeftinije od gtx a 99 x brze.Kartica se klokuje kao luda , provereno jer je imam, nemoj uzimati sonic verziju, skuplja je za 20e( tvom slucaju 40e) a klokovaces je na vece vrednosti 101 % !!!Jedini bolji gt od palita ti je asus TOP verzija ali je ona skuplja 50e a brza je par procenata, jedina mana paliata je sto je neces naci nigde ako nisi rezervisao
:: ajd uzdravlje :)
andrejnp Palit ili Gainward 27.12.2007. 20:47 #37371

broj poruka: 486

Do Palit ces teze da dodjes A i Gainward ima odlicno hladjenje dual slot fan!!!!
Imam 8800GT 512 600/900/1500 moze da radi kao i najaci model bez ikakvog problema a temperatura se krece max 47 Crysis 2 sata igre high podesavanja....
http://www.gainward.com/product/product_detail.php?products_id=145
Ognjeni Re: Re: .... 27.12.2007. 20:52 #37374

:: Znam ja da su bolje NON OC verzije grafickih karti,to znam cak iz licnog iskustva i testova koje sam radio.Ti si samo potvrdio ono sto sam zeleo da cujem.Znaci da ne uzimam Sonic?A sta mislis o XFX Alpha DOG?Ja mislim da je to najbolji izbor.Nisam nikad bio ljubitelj Asusa sto se tice grafulja,na tom polju se bas nesto i nisu pokazali!Prema tome ne vidim zasto je toliko bolji model Asus 8800GT TOP od Palita 8800 GT?Uveren sam da ce Palit da izvuce veci clock kad ga clockujem
:: ::
:: :: Moja apsolutna preporuka za palita (sa plavim, dual slot montrumom od hladnjaka) , kartica ti kosta 200e, znaci za 400e ces imati jeftinije od gtx a 99 x brze.Kartica se klokuje kao luda , provereno jer je imam, nemoj uzimati sonic verziju, skuplja je za 20e( tvom slucaju 40e) a klokovaces je na vece vrednosti 101 % !!!Jedini bolji gt od palita ti je asus TOP verzija ali je ona skuplja 50e a brza je par procenata, jedina mana paliata je sto je neces naci nigde ako nisi rezervisao
:: :: ajd uzdravlje :)

Naravno da nisam imao prilike da radim sa svim modelima i da ih testiram ali citam i gledam kao vecina nas strane bench sajtove i imam par sajtova u koje imam dosta poverenja, totalni profesionalizam bez merketinga.Uglavnom, rekao sam asus( volim ga izmedju ostalog ) zato sto je po vecini testova( gledajuci, cenu, kvalitet izrade, kvalitet hladjenja,temperature,overkloking, perffomanse) na prvom mestu, iza njega je palit, pa onda zotac, xfx, gainward itd ..daleko daleko...znaci ne gledaju se samo perfomanse, sve je bitno, a XFX ti je skuplji 50-ak , totalno nezasluzeno.Palita sam klokovao na vece takove svih tih klokovanih modela i to bez Z od zamora kartice a znas koliko mi se povecala temperatura za skoro 15% overckloka , 5 C !!!Imas monstruozno hladjenje, koje je tiho,kvalitetna kartica,najeftinija ....sta reci ....da ih ne hvalim previse, da kucnem u drvo kuc kuc :)

p.s. upravo su alpha dog najvise ocrnili zbog prevelike cene i OCAJNIH overcklock perfomansi( znaci nije hteo 10 mhz da poveca takt i slovima DESET, jer je vec maximalno cloknut )

e da...imam pitanje sto se tice 8800 gt, novi gts je oko 15 % brzi ( ta razlika je mozda 5 % sa ovom mojoj overklokovanom ) ali me zanima na 8800 gt ima 16 iskljucenih SP jedinica u odnosu na GTS , da li se oni mogu ukljuciti ? riva tuner kao nekad ?
llo 27.12.2007. 21:27 #37378

broj poruka: 146

::da li se oni mogu ukljuciti ? riva tuner kao nekad

Ne.Kartice su iste,ali ti SP su,ocigledno,hardverski odstranjeni.RivaTuner je nekad bio cuvar budzeta,ali je nVidia,nazalost,naucila lekciju.Zamisli da kupis GT,otkljucas ga i dobijes skuplji,GTS model?Pa,od cega bi zivjela nVidija? :>

psyman mozda moze 27.12.2007. 22:04 #37384

broj poruka: 1046
da se moduje,javljam ako nadjem sta.
Ognjeni Re: mozda moze 27.12.2007. 22:12 #37385

:: da se moduje,javljam ako nadjem sta

nikad ne raci nikad .)..pisi mi na mail ako uspes...ja sam pokusavao u rivi ali nema nista...mozda ima drugi nacin ili je llo u pravu....
psyman mozda 27.12.2007. 22:38 #37388

broj poruka: 1046
ovo pomogne ako si za flash-ke

http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1249339&page=2

koliko si uspeo da oc-nes gpu?
Ognjeni Re: mozda 27.12.2007. 23:19 #37395

:: ovo pomogne ako si za flash-k
:: http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1249339&page=
:: koliko si uspeo da oc-nes gpu

sa 600-1500-1800 sam stavio na 665 1700 1950, prakticno je prebacio malo vise od OC verzije i nisam hteo vise da je mucim,samo da ne potrebno povecavam temp...sa ovim klokom porasla je temp za 5 C !!!Osecam da moze dooosta vise, kao i moj prethodni Asus, on je bio klokerska zverka...a ti ?

SkyFire Re: Re: mozda 28.12.2007. 00:18 #37403

Cudi me da nisi za GPU mogao da izvuces 700 Mhz?Jesi li probao?Sa OC verzijama penjes sa 650 tih 50 Mhz jos lagano!Trebalo bi da guras na 700 i ti!

:: :: ovo pomogne ako si za flash-k
:: :: http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1249339&page=
:: :: koliko si uspeo da oc-nes gpu
:: sa 600-1500-1800 sam stavio na 665 1700 1950, prakticno je prebacio malo vise od OC verzije i nisam hteo vise da je mucim,samo da ne potrebno povecavam temp...sa ovim klokom porasla je temp za 5 C !!!Osecam da moze dooosta vise, kao i moj prethodni Asus, on je bio klokerska zverka...a ti
:: ajd uzdravlje :)
Ognjeni Re: Re: Re: mozda 28.12.2007. 01:58 #37420

:: Cudi me da nisi za GPU mogao da izvuces 700 Mhz?Jesi li probao?Sa OC verzijama penjes sa 650 tih 50 Mhz jos lagano!Trebalo bi da guras na 700 i ti
:: :: :: ovo pomogne ako si za flash-k
:: :: ::
:: :: :: http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1249339&page=
:: :: :: koliko si uspeo da oc-nes gpu
:: :: sa 600-1500-1800 sam stavio na 665 1700 1950, prakticno je prebacio malo vise od OC verzije i nisam hteo vise da je mucim,samo da ne potrebno povecavam temp...sa ovim klokom porasla je temp za 5 C !!!Osecam da moze dooosta vise, kao i moj prethodni Asus, on je bio klokerska zverka...a ti
:: :: ajd uzdravlje :

nisam pokusavao, nisam hteo...hteo sam samo da postavim iste vrednosti kao na sonic-u ali sam zbog slidera nisam uspeo tacno pa je malo vise od 650 1650 1900, siguran sam da moze ali nisam probao, nije mi ni ovo trebalo nego eto, da mi savest bude mirna sto nisam uzeo sonic .)
SkyFire Re: Re: Re: Re: mozda 28.12.2007. 02:07 #37423

Ma gledam,cenim sta bi mi bilo bolje da uzmem.Nije mi jos ni jedna 8800GT dosla pod ruku da je testiram pa zato nisam upucen.Mozda onda i uzmem onaj Asus TOP!On je def 700 Mhz za GPU.Dici cu ga bar jos 50 Mhz i Extra!
:: :: Cudi me da nisi za GPU mogao da izvuces 700 Mhz?Jesi li probao?Sa OC verzijama penjes sa 650 tih 50 Mhz jos lagano!Trebalo bi da guras na 700 i ti
:: :: :: :: ovo pomogne ako si za flash-k
:: :: :: ::
:: :: :: :: http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1249339&page=
:: :: :: ::
:: :: :: :: koliko si uspeo da oc-nes gpu
:: :: :: sa 600-1500-1800 sam stavio na 665 1700 1950, prakticno je prebacio malo vise od OC verzije i nisam hteo vise da je mucim,samo da ne potrebno povecavam temp...sa ovim klokom porasla je temp za 5 C !!!Osecam da moze dooosta vise, kao i moj prethodni Asus, on je bio klokerska zverka...a ti
:: :: :: ajd uzdravlje :
:: nisam pokusavao, nisam hteo...hteo sam samo da postavim iste vrednosti kao na sonic-u ali sam zbog slidera nisam uspeo tacno pa je malo vise od 650 1650 1900, siguran sam da moze ali nisam probao, nije mi ni ovo trebalo nego eto, da mi savest bude mirna sto nisam uzeo sonic .)
MaliAbner Re: Koji GT? 28.12.2007. 09:39 #37432

broj poruka: 7769
Cisto hipoteticki kako mislis to da ces da uzmes dve GT umesto GTX-a, pa zar mislis da ce ti oni to dozvoliti da uzmes dve karte koje se traze umesto jedne koju kupi po neki zaludjenik za hardver.
Konkretno mislim da su oni poslali tvoju kartu nazad u fabriku i sa sledecom isporukom iz fabrike dolazi i tvoja druga GTX, pazi ovo je FIX !!! (nema da omane ipak je ovo Srbija)

Iskreno ti zelim te dve GT umesto stare GTX ali ko sto rekoh ovo je Srbija, zemlja cuda i za poneke (poslanike recimo) zemlja dembelija (za lokalne uvaljivace hardvera sigurno) !!!

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

:: Moj problem glasi ovako...Pre nepuni mesec dana sam poslao na reklamaciju mog 8800 GTX-a i jos uvek nisam dobio odgovor od firme o cemu se radi i da li cu dobiti novu karticu.Navodno karta je u fazi testiranja.Bilo kako bilo,oni meni po zakonu moraju da daju ili novu kartu ili robu u vrednosti karte.Moja definitivna odluka je da ne uzimam drugog GTX-a nego dva 8800 GT-a!!!E sad,interesuje me koja dva tj. kojeg 8800 GT-a da uzmem?Znaci bitan mi je kvalitet,overclock,performanse...
SkyFire Re: Re: Koji GT? 28.12.2007. 11:46 #37443

Po pravilniku tj. zakonu oni su mi duznui da ukoliko nemaju na stanju GTX karticu vrate robu u vrednosti iste.U pravu si ti.ali ja se bas tome i nadam da nemaju pa da postavim moje uslove!

:: Cisto hipoteticki kako mislis to da ces da uzmes dve GT umesto GTX-a, pa zar mislis da ce ti oni to dozvoliti da uzmes dve karte koje se traze umesto jedne koju kupi po neki zaludjenik za hardver
:: Konkretno mislim da su oni poslali tvoju kartu nazad u fabriku i sa sledecom isporukom iz fabrike dolazi i tvoja druga GTX, pazi ovo je FIX !!! (nema da omane ipak je ovo Srbija
:: Iskreno ti zelim te dve GT umesto stare GTX ali ko sto rekoh ovo je Srbija, zemlja cuda i za poneke (poslanike recimo) zemlja dembelija (za lokalne uvaljivace hardvera sigurno) !!
:: Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!
:: :: Moj problem glasi ovako...Pre nepuni mesec dana sam poslao na reklamaciju mog 8800 GTX-a i jos uvek nisam dobio odgovor od firme o cemu se radi i da li cu dobiti novu karticu.Navodno karta je u fazi testiranja.Bilo kako bilo,oni meni po zakonu moraju da daju ili novu kartu ili robu u vrednosti karte.Moja definitivna odluka je da ne uzimam drugog GTX-a nego dva 8800 GT-a!!!E sad,interesuje me koja dva tj. kojeg 8800 GT-a da uzmem?Znaci bitan mi je kvalitet,overclock,performanse...
NastyB Re: Re: mozda 28.12.2007. 16:24 #37465

broj poruka: 729
:: sa 600-1500-1800 sam stavio na 665 1700 1950, prakticno je prebacio malo vise od OC verzije i nisam hteo vise da je mucim,samo da ne potrebno povecavam temp...sa ovim klokom porasla je temp za 5 C !!!Osecam da moze dooosta vise, kao i moj prethodni Asus, on je bio klokerska zverka...a ti
:: ajd uzdravlje :

Asus 8800 GT sa Accelero S1 i dve osmice na njemu: 720/1700/2000 bez problema. Temperatura 43 c, maksimalna posle kriziranja (igranja Crysis) 53 c.
SkyFire Re: Re: Re: mozda 28.12.2007. 17:40 #37478

Druze gde si uzeo taj Cooler?Kupio bih i ja...P.S.Kako si stavio na njega dve 80 kad nema opciju,nesto si modovao?

:: :: sa 600-1500-1800 sam stavio na 665 1700 1950, prakticno je prebacio malo vise od OC verzije i nisam hteo vise da je mucim,samo da ne potrebno povecavam temp...sa ovim klokom porasla je temp za 5 C !!!Osecam da moze dooosta vise, kao i moj prethodni Asus, on je bio klokerska zverka...a ti
:: Asus 8800 GT sa Accelero S1 i dve osmice na njemu: 720/1700/2000 bez problema. Temperatura 43 c, maksimalna posle kriziranja (igranja Crysis) 53 c.
Ognjeni Re: Re: Re: mozda 29.12.2007. 02:08 #37536

:: Asus 8800 GT sa Accelero S1 i dve osmice na njemu: 720/1700/2000 bez problema. Temperatura 43 c, maksimalna posle kriziranja (igranja Crysis) 53 c.

776-1750-2130....sat vremena sam igrao Crysis sa ovim podesavanjima,potpuno stabilno, artifakkt free...i to bez dodavanja silnih osmica i drugih kulera.).nisam smeo vise, tek sam kupio karticu :) .....malo li je ?temp tu mi je skocila na 55-60 full loadu ali i dalje odlicno sobzirom na klok.vratio sam na 650-1650-1900...kao Sonic verzija, da se ne greje previse...
SkyFire Re: Re: Re: Re: mozda 29.12.2007. 02:20 #37537

Dobar primerak nema sta,sa tim clockom brije GTX-a!Ni temperature nisu u opste velike,to mi se svidja..Reci mi samo u kojoj rezoluciji si igrao Crysis i sa kojim podesavanjima tj. koliko si imao FPS-a?

:: :: :: sa 600-1500-1800 sam stavio na 665 1700 1950, prakticno je prebacio malo vise od OC verzije i nisam hteo vise da je mucim,samo da ne potrebno povecavam temp...sa ovim klokom porasla je temp za 5 C !!!Osecam da moze dooosta vise, kao i moj prethodni Asus, on je bio klokerska zverka...a ti
:: :: :: ajd uzdravlje :
:: :: Asus 8800 GT sa Accelero S1 i dve osmice na njemu: 720/1700/2000 bez problema. Temperatura 43 c, maksimalna posle kriziranja (igranja Crysis) 53 c.
:: 776-1750-2130....sat vremena sam igrao Crysis sa ovim podesavanjima,potpuno stabilno, artifakkt free...i to bez dodavanja silnih osmica i drugih kulera.).nisam smeo vise, tek sam kupio karticu :) .....malo li je ?temp tu mi je skocila na 55-60 full loadu ali i dalje odlicno sobzirom na klok.vratio sam na 650-1650-1900...kao Sonic verzija, da se ne greje previse...
Ognjeni ..... 29.12.2007. 14:46 #37571

1280x1024 sve high osim senki i post procesinga koji su na medium ( tako sam isto igrao i sa default vrednostima karte,nisam menjao.Fps mi varira, 40-60 ( 60 je locked, znaci max fps igre) mi je prosecno, ali nije to problem nego je problem neoptimizovanost...ponekad mi padne fps na 10-15 ali ne zato sto ima puno pucanja, akcije na ekranu nego iz totalne ne vezuse, kada samo setam dalje, kad se nista ne dogadja( ne radi nista u pozadini,mislim hdd je ok i sve ostalo), glupi engin me dovodi do ludila....

nego jeste li probali ove modove za Crysis i da li je neko probao multplayi, kakav je ?Dvoumim se , ne znam da li da kupim oriignal igru ( mada ...mogu kupiti 2 gb 800 memrorije za te pare :).

p.s. Javni mi se na mail ogim84@neobee.net da te nesto priupitam za procesor .)

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs